Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Bezoekers van REBELLiON waren afgelopen zondag getuige van de eerste editie van The Impulse, een spectaculaire show waarbij het showelement een grote rol speelt op het immense hoofdpodium van het evenement. Het was niemand minder dan Rebelion die de kans kreeg om hun laatste optreden van The Second Dose in Europa in deze setting te laten zien. “Welcome back, did you think we were finished with you? Well, you were wrong.”

LEES OOK: D-Sturb’s set op REBELLiON nú al online te bekijken

Met talloze optredens in binnen- en buitenland, een plek op The Spotlight op Defqon.1 en het anthem van Supremacy op hun naam, hebben de mannen van Rebelion zonder twijfel hun meest succesvolle jaar ooit achter de rug. Afgelopen vrijdag kwam daar ook nog eens de langverwachte release van het album The Second Dose bij – dat binnen een dag de 1 miljoen streams op Spotify aantikte. Kortom, de carrière van het Schotse duo gaat als een speer.

“REBELLiON, it’s time for your Second Dose”

Een mooie mijlpaal om aan het bovenstaande lijstje toe te voegen, is de eerste The Impulse set op het hoofdpodium van REBELLiON. Tijdens deze set staat Rebelion voor de laatste keer met hun populaire live-act The Second Dose op Europese bodem. Het is dan ook toepasselijk dat de set gestart wordt met een edit van de track ‘Salvation‘. De lyrics van het nummer, “one last chance for salvation”, past perfect bij de situatie.

Rebelion - The Second Dose final show - The Impulse REBELLiON

Met The Impulse laat REBELLiON zien wat het 100% raw hardstyle evenement te bieden heeft qua muziek en show. De trippy visuals van The Second Dose komen extra goed uit op de grote schermen die de hele mainstage bekleden. Een schedel waar spuiten met groene vloeistof in steken, een hand met een oog in de handpalm en de welbekende teddybeer met lasers uit zijn ogen – alle Overdose-visuals komen in razend tempo voorbij. Tel daar nog eens een flink aantal lampen die razendsnel op de beat van de muziek van kleur veranderen bij op, en je hebt de sfeer van deze drie kwartier-durende set te pakken.

Rebelion: “It’s time to enter… the real simulation”

Een van de hoogtepunten van set is ‘SIMU FCKN LATION’, waarbij het publiek niet alleen de lyrics mee schreeuwt, maar ook de melodie van het nummer uit volle borst meedoet. Als MC Livid daarna de woorden “everybody scream” door de microfoon roept, klinkt er een schreeuw uit de zaal die op dit moment waarschijnlijk nog steeds nagalmt in Haaren. Het publiek is uitzinnig. Vooraan zie je meer mensen met zelfgemaakte Overdose-jassen dan je op één hand kunt tellen.

Door de hele zaal door wordt er gebeukt op ‘DOMINATION’, en tijdens de zaagkicks van ‘D L FCKN M’ en de edit van Rebel[ut]ion bootleg ‘Do You Like Bass’ gaan alle handen de lucht in. En om nog maar eens aan te geven hoe uitzinnig het publiek meedeed tijdens de gehele set: zelfs de állerlaatste woorden van het laatste nummer op het album, ‘CRASH THE SYSTEM’, worden aan het eind van de set geroepen door heel wat Rebelion-liefhebbers. Hiermee komt een einde aan de indrukwekkende liveshow.

Rebelion - The Second Dose final show - The Impulse REBELLiON

Pre-registreer je voor REBELLiON Outdoor Festival

The Impulse van REBELLiON dient als een indrukwekkend visitekaartje voor de mogelijkheden op het gebied van shows tijdens het 100% raw evenement. Afgelopen weekend is ook naar buiten gekomen dat de organisatie volgend jaar het strand opzoekt met een outdoor festival op 3 augustus 2024. Je kunt je nu pre-registreren voor de ticketverkoop via de officiële website.

Afbeeldingen via REBELLiON / Menno

Reageren