Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Begin dit jaar startte Regain met een nieuw hoofdstuk. Met zijn live-act ‘Out of Bounds’ heeft hij het roer omgegooid en zich volledig gericht op het produceren van nieuwe tracks. Met deze act stond hij op Loudness, Intents Festival, Defqon.1 en Supremacy. Nu zijn 5e en allerlaatste ‘Out of Bounds’ live-act in de planning staat voor Shockerz – Subject Hostile, hebben we hem gevraagd naar deze laatste performance, en praat Regain over het idee achter de act en wat specifieke tracks voor hem betekenen.

In 2016 kondigde Regain zijn allereerste live-act aan: ‘Regain: LIVE’, waarbij hij iedere keer één nieuwe exclusieve tool produceerde voor het betreffende evenement. “Na het jaar 2016 veranderde er veel voor mij. Ik was klaar met mijn studie en kon me nog meer richten op mijn passie: het produceren van muziek. Mijn album kwam begin 2017 uit en ik had weer veel tijd vrij om te denken over nieuwe projecten. Met mijn management heb ik besloten om in 2017 geen ‘Regain LIVE’ te plannen, maar om voor 2018 iets unieks te bedenken waarbij de act een totaal nieuwe beleving zou gaan worden. Mijn idee was direct om in plaats van één nieuwe track, een volledig nieuw aanbod te produceren dat ik exclusief zou draaien tijdens mijn nieuwe live-act voor 2018. Dit heeft mij in 2017, achter de schermen, het hele jaar bezig gehouden.“

“Het publiek is voor mij erg belangrijk en ik vond dat we ze meer mochten betrekken bij de releases van mijn tracks“

Begin dit jaar was het moment daar, en konden eindelijk alle nieuwe tracks ten gehore worden gebracht. “Niets is zo spannend als zoiets groots voor te bereiden, en om dan een geweldig onthaal te ontvangen. In alle opvolgende live-acts heb ik de traditie voortgezet om aan het exclusieve aanbod aan tracks weer nieuwe tracks toe te voegen. Om mijn solo-act niet stil te laten vallen, heb ik een scheiding gemaakt in mijn producties. Voor mijn live-act wilde ik nog meer de experimentele/exclusieve kant op gaan en niet kijken naar hoe het huidige aanbod van raw hardstyle zich ontwikkelde. Ik wilde mijn eigen stijl houden en begon te denken aan tracks met een uniek karakter zoals ‘Back to My Roots’, waarbij ik het gevoel wil benadrukken hoe hardstyle voor mij is begonnen: met veel emotie en melodie. Vanuit dit gevoel volgde ook mijn track ‘Swang’ en bijvoorbeeld ‘Crowd Reaction’, waarbij ik in mijn eigen stijl een mix tussen trance en hardstyle neer probeer te zetten. Dit alles natuurlijk met een stevige draai die je inmiddels van mij gewend bent. “

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, menigte en basketbalveld

De stem van het publiek heeft ook een rol gespeeld nadat de live-act is ontstaan. Hier vertelt Regain meer over: “Het publiek is voor mij erg belangrijk en ik vond dat we ze meer mochten betrekken bij de releases van mijn tracks. Halverwege dit jaar heb ik ze dan ook keuze voorgelegd, waarbij ik vroeg welke track uitgebracht zou moeten worden. Deze zou ik vervolgens tijdens mijn solo-act zou draaien. Dit heeft ontzettend goed uitgepakt en het merendeel van het publiek heeft toen voor ‘Brains Hit the Floor’ gekozen. Deze is toen ook meteen erna uitgebracht. De track is als het ware ”Out of Bounds” gegaan, maar nog steeds onderdeel van deze act.”

Voordat Regain aan zijn allerlaatste ‘Out of Bounds’ live-act begint, zal hij iedereen laten beslissen welke track Out of Bounds zal gaan. In deze voting gaat het om de track: ‘This Is Regain’. “’This is Regain’ is een unieke reeks van tracks die ik voor elke ‘Out of Bounds’ performance totaal opnieuw heb gemaakt. Nu geef ik het publiek de mogelijkheid om te beslissen welke van de 4 versies uitgebracht zou moeten worden. De overige tracks zullen verdwijnen, maar in onze gedachten blijven bij de beleving van de ‘Out of Bounds’ acts in 2018”. Voor 2019 zijn er weer nieuwe plannen, waarmee we dus aan het einde zijn gekomen van de live-act reeks van ‘Out of Bounds’. Dit was ook de planning voor dit jaar en wees niet getreurd, want voor Shockerz heb ik iets heel bijzonders in petto.”

De allerlaatste Regain ‘Out of Bounds’ live-act vindt 15 december plaats tijdens Shockerz – Subject Hostile. Kaarten hiervoor zijn niet meer verkrijgbaar: het evenement is volledig uitverkocht. Voor meer informatie over Shockerz kun je naar de officiële website van het evenement.

Afbeeldingen via b2s

Reageren