Robin Van der Kooi
Door Robin Van der Kooi

December is de laatste maand van het jaar waarbij gemiddeld gezien de meeste indoor events op het programma staan. Niet alleen vanwege kerst en alle andere overige feestdagen, maar ook het feit dat er natuurlijk niets mooier is om het jaar in ‘style’ af te sluiten! Voor de DJ’s lucratief omdat het altijd een piekmaand is voor boekingen en voor de hardstyle liefhebber een grote luxe om uit het grote aanbod een feestje naar zijn of haar smaak uit te kiezen! Ditmaal was het de beurt aan Shockerz – The Raw Elite! En waarom zou ik hier als hardstyle liefhebber naartoe gaan?

Simpelweg omdat de line-up er eentje is waar je je vingers bij aflikt! Een prachtige locatie in de vorm van de Maaspoorthal en een mix van zowel aanstormende talenten en gevestigde DJ’s, allen goed voor een flinke dosis gezonde raw hardstyle!

shockerz the raw elite 1
Anders dan anders
Wanneer je als visitor een evenement bezoekt kom je toch al snel uit bij gevestigde locaties die meerdere events per jaar hebben en waarbij je grotendeels weet wat je van tevoren zal aantreffen. Ditmaal was dat echter niet het geval en kwamen we uit op een mooie locatie in Den Bosch, for the record: normaliter vinden hier diverse indoor sport evenementen plaats.

Deze keer werd de grote sporthal omgetoverd tot een ware party locatie waarbij ik me niet anders kan voorstellen dat een gemiddeld sportevent toch wat schoner is na het einde van het event. Uiteraard is dit goed overwogen en betekende dan ook groen licht om eens maximaal uit je plaat te kunnen gaan! De line-up loog er niet om en zorgde dan ook voor een grote glimlach op de gezichten van de organisatoren. Met grote trots kon namelijk worden gezegd dat Shockerz – The Raw Elite met 3000+ bezoekers volledig was uitverkocht!

Dit heugelijk feit was al snel te merken vanwege de vroegtijdige drukte en de versnelde toegenomen warmte. Met name in zaal 2, the Future Elite stage, was het al lekker aan de temperatuur rond de klok van 16:00.

Kick off
Rond 14:45 betraden we de locatie en vielen we direct met onze neus in de boter! The Pitcher was op dat moment aan het draaien en toverde de track “Those Summer Nights” uit de hoge hoed. Wat een vreselijk heerlijke plaat en het zou mij niets verbazen als deze een plekje gaat krijgen in de top 10 van 2015, welke gepresenteerd gaat worden gedurende Freaqshow op 31 december. Maar het werd nog mooier, alhoewel, voor de dj zelf was het toch even afzien.

shockerz the raw elite 2
Vanwege een technisch mankement viel de muziek én het licht uit. Er heerste even een pijnlijke stilte, maar gelukkig werd dit binnen no-time gefixed. Als bonus kregen we wederom een mooi vervolg met opnieuw “Those Summer Nights”. Ook konden we smullen van “Watch Yourself” van Radical Redemption. Ik moet er wel bij vermelden dat het om The Pitcher remix ging. Een heerlijke track waar menig visitor uit zijn dak ging!

Na The Pitcher was het de beurt aan Requiem. Deze begon met een heerlijke oldskool opening waarbij relatief wat oudere tracks aan bod kwamen. Denk aan “Yellow Minute” met een flinke kick eronder. Ook konden we genieten van “Take the Hit” en “Choppin Bodies”. We waren erg onder de indruk van deze set en onze verwachtingen werden vanaf seconde één waargemaakt.

Halverwege zijn set maakten we de switch naar de Future Elite area die gehost werd door Hard News en waar Inceptum op dat moment “Fake Shit” erin knalde! Wederom een track die je niet meer zo vaak hoort, des te specialer blijft het om deze weer eens voorbij te horen komen.

shockerz the raw elite 3
Kettingreactie

Na kennis gemaakt te hebben met de Future Elite stage, en het mooie decor in de vorm van een doodskop, vertrokken we wederom richting de main area om Chain Reaction te kunnen aanschouwen. Deze deed zijn naam eer aan en bleef draaien op het niveau van zijn voorgangers. Doordat het uitverkocht was ontstond er al snel een echte sfeer en was het vrij vroeg een gezellig gekkenhuis. Chain Reaction was niet van plan om de beentjes ook maar enigszins te sparen en trakteerde het publiek op een knaller van een track genaamd “Piece of Shit”. Ook draaide hij “The Harvest” van Atmozfears & Energyzed.

Het was pas 18:00 uur en er kwam nog een mooi pallet van gevestigde namen maar toch wilden we weer even genieten in de Future Elite stage omdat we dit, gezien de timetable in de main, op het einde niet meer zouden doen. We kwamen uit bij X-Pander vs Hardcraft. Dit Frans/Nederlandse duo draaide relatief wat minder bekende tracks maar absoluut niet des te minder, integendeel zelfs.

Tracks zoals “Ghostwalkers” en de X-Pander remix van “Fragments” kwamen voorbij en bezorgde het publiek al vroegtijdig tekenen van spierpijn. Een enorme knalset waarbij het geluid helaas net iets te zacht stond om de kick tot in je diepste bloedvaten te kunnen voelen. Tijdens deze set besloten we weer de switch te maken om vervolgens mister Unleashed te kunnen horen.

shockerz the raw elite 4
Losgeslagen
En natuurlijk hebben we het dan over Digital Punk! Altijd goed voor een dikke rawset en stelt nooit teleur. Ook ditmaal was het weer volop genieten. Helaas konden we niet zijn hele set aanschouwen, maar het einde was wederom de bevestiging dat dit weer een lekker setje geweest moest zijn. Gelukkig konden we nog wel genieten van zijn remix van “Black Demon”.

Hierna kregen we een mooi setje waar menig liefhebber zich van tevoren al flink op verheugd had.
B-Front en Jack of Sound kregen om 19:00 uur de kans om hun krachten te bundelen en deden dit dan ook meer dan uitstekend. Een lekkere set, een flink volume en tracks als “Divine” en “We Are One”.

Na een verlaat avondmaal, en wat rust voor de beentjes, konden we helaas niet de gehele live act van Phuture Noize meekrijgen maar hoorden we nog wel knallertjes als “Save me” en “The Bass God”. Een heerlijke eigen sound met alleen maar self-made tracks. Na deze set vlogen we door naar het volgende duo, ditmaal in de variant Act of Rage vs Crypsis.

Ook één voor in de boekjes en wat is het toch mooi om aanstormend talent vs gevestigde orde samen te zien acteren. Het publiek ging helemaal uit zijn dak op o.a. “Brain Confusion” en “Crackin’ Your Ribs”. Na deze killerset mocht B-Front weer het podium op, dit keer voor zijn B-Freqz live act!

shockerz the raw elite 5
Tandje harder, sneller en gekker
Deze live act beloofde een speciale te worden. En dat konden we direct merken aan het heerlijke openingsnummer “Destroy You” die net 1,5 week gereleased was. Op de achtergrond kon je middels de aanwezige schermen de trailer zien en de sfeer werd compleet door fakkels die aangestoken werden en allerlei andere gekkigheid zoals vlaggen en mensen met B-Freqz t-shirts. Wederom werd weer bewezen hoe je als hardstyle family gezamenlijk kunt optrekken en je grootste passie kunt delen.

Een bekend hardstyle duo, maakte er al eens een mooi nummer over: ‘The glory of music endures in the depths of the human soul’.

Ook passeerde “Psycho edit” maar weer eens de revue en na dit weerzinwekkende optreden was het de beurt aan E-Force. En als surprise werd het publiek ook nog eens getrakteerd op de mystery guest van het feest: Radical Redemption. Een optreden dat zo verschrikkelijk hard ging, dat het voor Frequencerz en Titan nog een hele klus werd om dit te overtreffen. Desalniettemin, de Maaspoorthallen stond te trillen op haar grondvesten en het publiek kon o.a. genieten van “Release the Fear”, het altijd opzwepende nummer “Se7en” en diverse platen van het nieuwe album van Radical Redemption.

shockerz the raw elite 6
Omdat deze twee heren zo enorm hard gingen moesten Frequencerz en Titan minimaal dezelfde sfeer behouden, los van een dergelijk BPM gehalte. En dat lukte prima, al heb ik sterk het idee dat het publiek alles wel best vond zolang het maar stevig was! De sfeer maakte het compleet en het was eerder een kwestie van de juiste tracks draaien. En daar hadden onze vrienden van de Frequencerz en Titan geen enkel probleem mee. Het openingsnummer is top 10 waardig voor 2015, “Getting Off”! ook hoorden we “Wolfpack” voorbij komen en stond Warface te popelen om dit klusje eens flink af te maken.

In zijn set kon de liefhebber van raw + een beetje meer, extra genieten van diverse hardcore platen als “Noise Pumper” en “Bring Us Some”. Een stevig einde zoals (bijna) gebruikelijk is op alle hardstyle feesten en helaas kwam Shockerz – The Raw Elite alweer aan zijn einde.

Conclusie
Dit was een feestje voor met name de echte raw hardstyle liefhebber en de organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde editie. Zowel de Future Elite area, dat door Hard News gehost werd, was gedurende het hele feest praktisch vol en was de sfeer opperbest. Op naar de volgende editie dus!

shockerz the raw elite 8

Reageren