Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

Elk jaar worden we ouder én wijzer. Zo ook de Frequencerz. Om deze speciale gelegenheid te vieren werd er door de organisatie van Madhouze Events een speciaal verjaardagsfeestje georganiseerd, mede ter ere van het 7-jarig jubileum van de heren. Het 7-jarig jubileum, het bedankje voor support richting de fans, en last but not least: de uitvoering van dit spektakel! Het was een fantastisch feest met een scala aan DJ’s die langs kwamen om de Frequencerz hoogst persoonlijk te feliceteren.

Intiem en gezellig
Nadat onze doorgang had plaatsgevonden, merkten we al snel op dat dit een knusse, gezellige bedoeling zou worden. Binnen een straal van 50 meter had je alles tot je beschikking. Area twee was nog gesloten, maar in de hoofdarea kwamen de eerste beats al snel tot ons. We kwamen binnen op het moment dat Deluzion achter de draaitafel stond. Daar hoorden we meteen een heerlijke klassieker genaamd ‘WTF’ van Low-E vs. Alter Egosz. Deze set was er één van uiteinden. Heerlijke klassiekertjes maar ook flinke beukplaten zoals ‘Underground Tactics’, de E-Force remix.

Nadat we in area twee binnenstapten bij Dragan & Main, kwamen we erachter dat deze area echt heel klein maar wel enorm gezellig was. Het was dan ook aardig druk ondanks dat er geen artiesten van grote naam stonden opgesteld. Toch besloten we een kijkje te gaan nemen bij Psyko Punkz omdat deze aankondigde veel nieuwe platen te draaien van zijn nieuwe solo album. Uiteraard zijn de tracks mij nu nog niet geheel bekend maar konden we ook genieten van het nummer ‘Spaceship’ en een Psyko Punkz remix van de Donkey Rollers genaamd ‘Strike Again’.

frequencerz-bashNadat we genoten hadden van Psyko Punkz en de teasers zijn nieuwe album, mochten de Frequencerz hun verjaardagsfeestje officieel openen. Natuurlijk kwamen de bekende platen van ze voorbij en was het extra genieten van wat oudere platen. De heren hadden het prima naar hun zin en de confetti was dan ook niet aan te slepen. Wat een gek leuk dol half uurtje. Van de timetable klopte dan ook niet heel veel meer. Zeker als er ook nog eens DJ’s vast in het verkeer zaten (Bass Chaserz). Voor we het wisten zagen we Ran-D en Digital Punk op het podium en stonden we keihard te genieten van de plaat ‘Protest of Indignation’. Ran-D draaide maar weer eens de plaat ‘Zombies’ erin en het hele publiek smolt weg door de heerlijke vocals.

De versnellingsronde
Bij lekkere setjes bestaat er helaas altijd één nadeel: ze gaan te snel voorbij! Zo ook bij de setjes op dit heerlijke b-day feestje van de Frequencerz en helemaal als het een B-Freqz live setje is. Waarschijnlijk is er gehoor gegeven aan wat verzoekjes op social media want daar werd ook al geopperd om deze set eens opnieuw te doen, en met succes! Stilletjes hoopten we op een uitbreiding richting de 60 minuten. Helaas, niet alle dromen komen uit. Na dit geweldige ‘Hard Bass 2013’ live-setje was het weer even tijd voor area 2 waar Crossfight bezig was. Die area was helaas wat minder vol, waarschijnlijk vanwege de absolute A line up in de mainarea, maar toch wist dit duo ons te vermaken met prima tracks.

bfeqz-bday-bash
Eenmaal terug in de mainarea konden we net de laatste momenten meepikken van Adaro met zijn uitermate goede remix van de plaat ‘Rellen in de Hel’. Man man, wat dreunt deze plaat in je oortjes zeg. Well done! Ook Jason Payne stond naast Adaro opgesteld als één van de mystery guests. Omdat Bass Chaserz te laat arriveerden (fileproblemen) konden zij nog even mee gek doen. Geloof me, Jason Payne was o.a. met zijn nieuwe track ‘Harder Than The Rest’ en Jr. Kenna – Mash Di Place (Jason Payne’s RAW Remix) een meer dan waardig alternatief.

Na deze set werd het wel een heel vol podium. Deetox en Degos & Re-Done hadden zich inmiddels gemeld op het podium en het was niet meer te achterhalen wie nou wat draaide. Tel daarbij op nog eens mensen vanuit het publiek, een dolle dwaze MC Da Syndrome en MC Dash, Frequencerz zelf en je kunt je wellicht een beetje indenken wat voor chaos het geweest moest zijn. Maar zeker niet minder gezellig! Deetox testte haar nieuwe plaat met Delete uit, wat een mokerplaat! Al heb ik geen idee hoe deze plaat zou moeten heten. Ook hoorde ik de remix van ‘Dead is Coming’ die oorspronkelijk door Titan & High Voltage is gemaakt.

deetox-bday-bash
Na dit enorm rauwe uurtje werd er in stijl afgesloten zoals je dat op een verjaardagsfeestje hoort te zijn. Menthal Theo, Frequencerz én niemand minder dan de Darkraver stonden opgesteld om alle gekte van de hele avond nog eens te overtreffen. En dat lukte, wat een gekkigheid en hardcore tracks. Niet echt mijn ding maar voor een keer, in alle gekte, reuze gezellig!

Graag willen wij de mannen van Frequencerz bedanken voor deze gekke gezellige avond, MC Da Syndrome voor zijn ‘wedstrijdje-wie-het-hoogste-zijn-benen-in-de-lucht kan doen’, de organisatie Madhouze Events voor de goede organisatie, de DJ’s die zich wederom van hun gekke kant hebben laten zien en tenslotte de fans! Zonder jullie geen goed feestje dus bij deze: tot een volgend b-day vs jubileumfeestje!

Foto’s: Madhouze Events

Reageren