Max de Muynck
Door Max de Muynck

Het was zaterdag 14 oktober, tijd voor de tweede editie van Vroeger was alles beter. Na de vorige uitverkochte editie was het ze ook deze keer weer gelukt vroegtijdig uit te verkopen. De line up was weer om te smullen met namen als Noisecontrollers, TNT en B-front. Het thema dit jaar was jongens van de onderwereld. Gelijk moest ik al denken aan Gunz for Hire, maar deze stonden toen niet op de line up. Gelukkig werden zij later als verrassing nog aan de line up toegevoegd en dat maakte hem helemaal af.

Natural
Rond 1 uur begonnen we richting Maaspoorthal vanuit Zeeland. Tijdens de autorit kwamen we al goed in de stemming met de ‘Vroeger Was Alles Beter’ Spotify playlist. Een paar plaspauzes verder waren we rond half 4 klaar voor de eerste danspasjes. Bij binnenkomst was alles top geregeld: kluisje, muntjes en controle, alles was binnen no time gedaan. Toen we net een mooi plekje hadden gevonden in de zaal, mixte Low-E & Alter Egosz Like Thiz’ in van Josh & Wesz. De geweldige sfeer die we wel gewend zijn van classic feestjes was gelijk weer goed voelbaar. Dat in combinatie met platen als K.Y.H.U.’ en FTS’, zorgden voor weinig tijd om die eerste biertjes weg te krijgen. Op deze platen kan natuurlijk niemand stil blijven staan! WTF’ kon in dit setje natuurlijk niet ontbreken en man, wat ging het los. Hoewel de zaal al goed vol stond, was er overal nog wel genoeg ruimte voor alle ingestudeerde dansjes.

Hierna was het tijd voor de Italiaanse held Davide Sonar. Hij zette weer een heerlijk setje neer. Bij de track All Of Me’ kon iedereen zijn douche-zangkunsten laten horen en heerlijk mee blèren. Och wat klonk dit heerlijk. En Natural’… Tsja wat kan ik er nog over zeggen. Elke keer blijft dit een magisch moment en dat was ook wel te merken aan de filmpjes die op Facebook opdoken. De sfeer was tijdens dit nummer ongekend goed. Ook waren de inspirerende teksten van Villain weer van de partij. Hoewel hij niet altijd heel veel lof krijgt, kon ik hem vandaag wel erg goed waarderen en het was ook wel eens leuk om hem gewoon eens Nederlands te horen praten.

..
Where I Belong
Het was nu de beurt aan een live act waar ik persoonlijk heel erg naar uit keek. Ik had deze heren helaas nog nooit live mogen meemaken, maar hun livesetjes staan met vaak bij mij aan tijdens het studeren. Ofwel: tijd voor Second Identity. Bij het horen van Identify’ heb ik mijn biertje even afgegeven aan een vriend, want onnodig bier verspillen moet te allen tijden worden voorkomen. Heel de set was alles wat ik er van verwacht had. Knallers als Atlantis’ en Music To Be Heard’ konden ook zeker niet ontbreken. Villain’s quote beschreef dit perfect: “30 minutes a smile on your face”.

The Pitcher en Slim Shore begonnen hun setje met ‘This Is Who We Are’ en een paar duizend man zong ook deze uit volle borst mee. Kippenvel. Naast het horen van al die dikke platen hoorde ik ook mijn maag knorren dus riep de plicht om even de eettentjes te gaan beoordelen. De keuze was misschien niet reuze, maar toch ging het broodje saté er goed in. Genietend van mijn broodje op de tribune baalde ik alleen maar bij het horen van veel te lekkere platen als Serenity’ en Rate Reducer (Headhunterz remix)’. Maar ja, wanneer was het wel een goed moment om te gaan eten?

Italian Stallions:
De Italianen kwamen weer even hun muziek vertegenwoordigen het was de hoogste tijd voor de legendes TNT. Hun hele hitjesparade kwam weer voorbij. Ik vond het erg fijn om weer eens I Will Growl’ te horen. Dit is toch wel één van mijn favorieten van Technoboy. Ook het plaatje van The Hardstyle Masterz, Respect’, en Technoboy’s Qlimax anthem werden gedraaid. Hierbij begon ik mijn Qlimax kriebels weer te voelen, want dan mogen deze twee heren de zaal openen. Als dat een setje zoals deze wordt, dan wordt dit puur goud. Hierna kwam misschien wel de laatste set ooit van Bioweapon. Op het horen van hun hitjes als Bass Power’ en de remix van Memento’ na vond ik het een beetje tegenvallen. Ze namen naar mijn mening het woord ‘live’ niet heel letterlijk door veel platen van anderen te draaien. Ik had persoonlijk meer gehoopt op een puur Bioweapon setje.

Set van de avond
Het was ondertussen alweer acht uur. Het uur waarvan je verzekerd was van een fantastische set. Tijd voor Noisecontrollers. En zoals we eigenlijk gewoon gewend zijn van hem, was dit weer perfect. Deze man stelt werkelijk nooit teleur. Door te openen met Astral’ had hij de sfeer meteen goed te pakken. Tracks als Revolution Is Here’ en Malboro Man’ blijven heerlijk. Terwijl hij Tonight’ in mixte en ik heel de zaal hoorde mee brullen kreeg ik even flashbacks naar twee weken geleden. Met Attack Again’ sloot hij af: werkelijke porno voor de oren.

..
Mister Gold
Max Enforcer opende zijn setje met Respect’. Een nummer dat ik al paar keer eerder voorbij heb horen komen, maar mij zal je niet horen klagen. Hij draaide veel klassiekers van anderen zoals: Sound Of The Thunder’, ‘Art Of Creation’, ‘Psychedelic’ en ‘Shiverz’. En ja Gold’ werd uiteraard ook gedraaid. Wat een geweldig nummer is én blijft dit. Hij sloot af met zijn anthem voor Sensation BLACK 2008. Wat had ik graag een keer een editie van BLACK meegemaakt. Toen werd het stokje doorgegeven aan AVIO (live). Wat wel even bekend moet worden, is dat ik met hun nog niet bekend was. Dit zal liggen aan het feit dat ik 21 ben en hiermee het één en ander heb gemist. Maar ik doe hard mijn best om deze gouden jaren in te halen! Waar ik met een blanco mening deze set in ging, werd dit al snel veranderd. Wat was dit een gaaf half uur. De blaar op mijn voet heb ik zeer waarschijnlijk aan deze heren te danken. Zij hebben nu zeker mijn aandacht en tijdens hun volgende set ben ik er weer bij.

Tijdens het setje van Tatanka en Activator kwamen hun Lullaby’, ‘Set You Free’ en ‘Let’s Rock’ voorbij. ‘Tokyo’ was natuurlijk ook weer van de partij en hier ging iedereen net een tandje harder los. Het was een heerlijke Italiaanse set een constante goede vibe. De grote afwezige was toch wel Afrika’. Ik weet dat als je hem elke set moet draaien, je niet in herhaling wilt vallen… Toch valt het op als je deze knaller niet hoort tijdens een set van Tatanka.

Het was nu tijd voor het hardere werk. Koning Bob nam zijn plek op de stage. Het was goed te horen dat ik niet de enige was die uitkeek naar deze held. Bij het horen van nummers als Inner Creativity’, ‘Nomandsland’ en ‘Become The Sky’ was ik een gelukkig mens.

Bandieten dansen niet
De afsluiter van de avond was Gunz for Hire. Ze openden met Gangsters Don’t Dance’. Hierna draaiden ze Sorrow’. Wat hebben deze twee heren toch heerlijke nummers gemaakt in het verleden. Toch werd er op hun set gemengd gereageerd. Niet iedere classic liefhebber kan Gunz waarderen, maar deze mening deelde ik absoluut niet. Ik vond het enorm gaaf om hun oude tracks weer eens te mogen aanhoren. Uprising’, ‘Boliva’ en ‘De Weg Kwijt’: stuk voor stuk meesterwerken als je het mij vraagt. Ze hebben classics die niet mogen ontbreken uit de hardstyle geschiedenis.

..
Ineens was de avond klaar en werd nog één keer
Live The Moment’ ingemixt om terug te kijken op de avond. Tijdens het verlaten van het gebouw kregen we nog een heerlijke lolly mee naar huis met daarbij de tekst “Vroeger toen je nog een lolly mee naar huis kreeg”. Verder op pad met onze lekkere lolly én spierpijn keerden we weer terug naar de auto. Dankzij de geweldige line up, goede voorzieningen, aardig personeel en bij uitstek die ongekend geweldige sfeer die er was, was dit één van mijn beste classic feestjes tot nu toe. En nu dit feest weer al achter ons in het verleden ligt, kunnen we inderdaad wel concluderen dat vroeger alles beter was…

Meld jezelf nu alvast aan voor Vroeger Was Alles Beter 2018

Beoordeling

 • LINE-UP95%
 • LOCATIE80%
 • GELUID90%
 • PODIUM75%
 • SHOW80%
 • SFEER100%

Overall
waardering

87%

Reacties

 • Dave 25 oktober 2017 - 15:40

  Feesten in iets kleinere ruimte worden vaak te veel tickets voor verkocht waardoor het gewoon te druk is binnen. Op dit moment is dat nog niet het geval maar vergeleken met vorig jaar was het dit jaar wel een heel stuk drukker volgens mij. Hopelijk blijft dit een mooi feestje waarbij het niet alleen gaat om zoveel mogelijk mensen naar binnen te duwen.

  Quote

Reageren