Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

De mannen van Riot Shift hebben zich afgelopen jaar bewezen als ware pioniers in de hardere stijlen. Met hun kenmerkende geluid, opvallende outfits en dynamische performace onderscheiden ze zich van andere artiesten. Het afgelopen jaar was een reis vol hoogtepunten voor Connor en Ole, de gezichten achter Riot Shift, met als koploper het uitverkopen van een eigen evenement in de Turbinenhalle.

De steeds groeiende populariteit van het duo, zowel nationaal als internationaal, is te danken aan hun eigenzinnige muziekstijl die het beste kan worden gekarakteriseerd als pop-punk met een raw hardstyle twist. Nadat ze zich aansloten bij Aggressive Records, lanceerde het duo een aaneenschakeling van nummers. Neem bijvoorbeeld ‘STITCH ME UP‘, een track die wordt gekenmerkt door de karakteristieke vocals van Connor. Ook de FIGHTING DEMONS EP werd begin dit jaar goed ontvangen.

Naast een aantal solo-platen, staan er ook heel wat collabs op de releaseradar van Riot Shift. ‘Dead End‘ met Warface, ‘BLACK HOLE‘ met Devin Wild en ‘DAMAGE‘ met Zatox zijn opvallende nummers waar het kenmerkende geluid van Riot Shift goed in terug te horen in. Het hele jaar door hebben Ole en Connor hun muziek wereldwijd gepresenteerd, zijn ze in december begonnen aan een tournee door vijf verschillende landen en hebben ze continu nieuwe releases uit weten te brengen.

Riot Shift in ‘PIECES‘: “I needed you to fix me, but all you do is break me. Now I’m here, picking up the pieces”

PIECES‘, de tiende track van Riot Shift bij Aggressive Records, werd gisteren uitgebracht. Opnieuw ligt de focus op pop-punk met invloeden van raw hardstyle, waardoor de track mooi in het rijtje met Riot Shift releases past. Connor’s zelfgeschreven en gezongen vocals voegen een extra dimensie toe, waardoor deze track een onmiskenbare banger is die lang in je geheugen blijft hangen. ‘PIECES‘ wordt al even gedraaid op grote festivals en evenementen, en veroorzaakt telkens een ware hype op de dansvloer.

Meer muziek van Riot Shift in 2024

2023 was een succesvol jaar voor de mannen van Riot Shift. Maar na een uitverkochte eerste editie van hun solo-evenement in de Turbinenhalle in Oberhausen, willen de fans van het Duitse duo meer. Wat kunnen we volgend jaar verwachten? Connor en Ole onthullen dat ze in 2024 veel nieuwe muziek zullen uitbrengen, en misschien zelfs een nieuw solo-evenement? Volg Riot Shift op Instagram om op de hoogte te blijven.

Afbeeldingen via Aggressive Records

Reageren