Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het coronavirus leek een ‘ver-van-mijn-bed’-show, maar sinds gisteren zijn de eerste twee patiënten met het virus opgenomen in Nederland. Al snel kwamen fans vanuit verschillende hoeken met de vraag of festivals nog wel gehouden kunnen worden, maar volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is er vooralsnog geen reden voor.

LEES OOK: Mentale gezondheidsproblemen binnen de hardere stijlen: “Je hebt alles wat je maar kunt wensen, maar toch voel je je zo”

Met een besmetting in Tilburg en Amsterdam, krijgen verschillende organisaties vragen over het coronavirus (COVID-19) en het doorgaan van de aankomende evenementen. Zij houden de richtlijnen aan van het RIVM en volgen de laatste ontwikkelingen rondom het virus op de voet. Wel wordt er extra goed gelet op hygiëne en mocht er iets anders vanuit het RIVM worden aangegeven, dan pas wordt het beleid aangepast.

Wat moet ik doen op festivals om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel volgens het RIVM. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Omslagfoto via Facebook-pagina Event Medical Service

Reageren