Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Met het festivalseizoen in aantocht brengt pionier Sefa zijn tweede album uit: Klaagzang. De afgelopen jaren heeft de pas 21-jarige producer – als één van de grootste revelaties binnen de hardere stijlen – een innoverend album opgenomen met een orkest aan live-instrumenten.

LEES OOK: Sefa als eerste frenchcore artiest ooit (solo) op de nationale radio bij SLAM! FM

De carrière van Sefa is vanaf zijn 17e als een sneltrein gegaan via de grootste mainstages van onder andere Thunderdome en Masters of Hardcore naar de heilige grond van de RED op Defqon.1 (waar hij als eerste DJ van zijn stijl ooit het hoogst haalbare podium binnen de hardere stijlen afsloot). Sindsdien is de muzikale artiest vastberaden om iets substantieels neer te zetten: het vertolken van zijn muzikale visie in de vorm van Klaagzang. “Iets wat nog niet eerder is gedaan. Het vertelt het verhaal van de vergankelijkheid van het leven en de westerse jongeren die worden blootgesteld aan de excessen die gepaard gaan met de hypermoderne samenleving”, zegt Sefa over zijn nieuwe album. 

Het nieuwe ‘Klaagzang’-album: de wereld waarin we nu leven

Het digitale album Klaagzang bevat bijzondere samenwerkingen met grote namen als Hardstyle-legendes D-Block & S-te-Fan, Billx, Dr. Peacock en een remix van Evil Activities hun grootste hardcore-plaat allertijden Nobody Said It Was Easy. Afgewisseld met een hoog aantal BPM zijn alle instrumenten op het album live vastgelegd – zelfs het iconische geluid van het orgel uit de Martinikerk in Groningen met meer dan 500 jaar aan geschiedenis, is te horen op de release.

Sefa: “Ik ben ontzettend trots dat ik het album op deze manier heb opgenomen – iets wat écht van toegevoegde waarde is. Hiervoor heb ik keihard moeten werken in een periode die voor niemand makkelijk geweest is. Als je vervolgens ziet hoe dat samen komt voor een uitzinnige groep mensen op de dansvloer, dan kunnen we spreken van een revolutie binnen de hardere stijlen. Klaagzang borduurt voort op de boodschap van Leven = Lijden: hoe hoog je ook vliegt, hoe goed je ook bezig bent, er kan altijd iets gebeuren buiten je eigen macht om waardoor je keihard naar beneden kunt donderen. Daarom moeten we dankbaar zijn en hetgeen koesteren wat we hebben.”

Een album dat volledig tot zijn recht komt bij live-ervaringen: “De beste manier om een set te beleven is op de dansvloer”

Tijdens een uitverkocht Reverze in het Sportpaleis in Antwerpen hebben bezoekers de blauwdruk van het nieuwe album aanschouwd in een unieke ervaring. “Ik heb tijdens ‘This is Sefa LIVE’ letterlijk alle tracks van het album gedraaid, samen met alle muzikanten die op het album staan. Je ziet dat het compleet anders binnenkomt bij mensen: de instrumenten zijn onderdeel van een show, het voegt daadwerkelijk een emotioneel randje toe op het podium.” Bestempeld door velen als de set van de avond, zal de unieke live-registratie binnenkort online te zien zijn.

Sefa @ Reverze 2022 album Klaagzang

De start van het nieuwe label: Sefa Music

Het album Klaagzang wordt uitgebracht op het gloednieuwe Sefa Music-label, een samenwerking tussen Sefa en Be Yourself Music, die de producer complete authenticiteit geeft. “Dit is voor mij hét moment: een poort om mijn muziek naar de mensen brengen.”

Klaagzang is nu verkrijgbaar via de bekende digitale kanalen. Wat vind jij van het album?

Omslagfoto via Instagram-pagina Sefa

Reageren