Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

De grote helden van de hardere stijlen naar kleinere venues brengen, dat is de missie van DJ Serra met zijn feesten, genaamd Serra Invites. Op 3 mei waren niemand minder dan E-Force, Warface en F.NøIzE uitgenodigd om de Poema in Utrecht af te breken en het 4-jarige bestaan van Serra Invites te vieren.

Meteen als je binnenkomt, merk je dat er een hele andere sfeer hangt dan op grote feesten. Bij de kluisjes is het al enorm gezellig. Mensen komen uit alle windstreken van Nederland, speciaal voor hun favoriete artiesten. Zo sprak ik een jongen uit een dorp vlakbij Arnhem, die in zijn eentje naar Utrecht gekomen was om Warface te zien. En toch zijn er ook veel vriendengroepen die elkaar na een lange tijd weer in de armen slaan. Herenigd om samen te stampen, zin in een nacht vol rauwe kicks en bruut geweld.

Op het moment dat wij de Poema binnen stappen, wordt er hard gejuicht voor DJ Serra. Naast het organiseren van het feest, draait hij zelf ook een uur om de zaal warm te krijgen voor de headliners. Hij begint zijn set met de ene na de andere knaller. ‘Yes’ van Rooler, ‘20.000 Volt’ van Radical Redemption en Yellow Claw, ‘Payback’ van Delete en ‘Gladiator’ van Rebelion, om zomaar even wat voorbeelden te noemen.

Oude kicks tijdens een heerlijke classics set

Binnen no time is er een halfuur voorbij, en komt E-Force naast Serra op het podium staan voor een set waar ik me ontzettend op verheugd had: een uur lang classics. De DJ’s draaien hier samen oudere nummers, waarbij het niet alleen bij oude E-Force nummers blijft. Zo krijgen we ook ‘Kings of the Underground’ van Gunz for Hire te horen (een nummer dat inmiddels alweer 7 jaar oud is, waar blijft de tijd?), en komt het bekende ‘Answers’ van Chain Reaction voorbij, waarbij iedereen de woorden honour, code en loyalty uit volle borst mee schreeuwt.

Halverwege de nacht is het tijd voor de solo-set van E-Force, en hoe. Hij begint met het heerlijke ‘Chop ‘m down’ van D-Sturb en Malice, waarna ‘The End’ ineens door de speakers klapt. Daarnaast worden ‘Do or Die’, ‘Brain Confusion’ van Act of Rage en ‘Lunatic’ van Delete gedraaid om het publiek warm te maken voor wat grover geweld. Het laatste kwartier wordt er namelijk steeds harder gedraaid. Zijn samenwerking met Deadly Guns, ‘Invincible’, wordt heerlijk ontvangen, om daar vervolgens overheen te gaan met ‘Bad Guy’. Zodra hij ‘Nothing Like The Oldschool’ van Sefa en D-Sturb als laatste nummer inzet, kunnen zelfs de mensen die even aan de kant zijn gaan zitten het niet laten om weer terug de dansvloer op te komen.

Na E-Force neemt Warface het stokje over. Hij opent met ‘Live For This’, en draait ook al snel zijn nieuwe single ‘I Need You’. Die laatste is een klapper die de grondvesten van de Poema laat schudden. hij draait veel nummers van zijn album Vengeance, zoals ‘Ca$h’ en ‘Game Over’. Maar ook Warface slaat de hardcore niet over. De laatste tijd heeft de DJ namelijk meerdere hardcore samenwerkingen op zijn naam staan en die kwamen allemaal voorbij. ‘Number 1’ met Angerfist, ‘Last Resort’ met Deadly Guns, ‘Robot Gangbang’ met Sefa en als afsluiter van de set de collab ‘Troublemaker’ die hij samen met N-Vitral heeft gemaakt. Deze vier nummers volgen elkaar in hoog tempo op, waarna het tijd is om afscheid te nemen van Warface.

Het is namelijk tijd voor de laatste headliner op het programma: het uptempo beest F.NøIzE. Er wordt nu plaats gemaakt voor de echte hardcore liefhebbers, die hun hart op kunnen halen met ‘Gabbers in Pariz’ en ‘Ill Street Blues’. Ook knalt een fijne remix van ‘Do You Like Bass’ nog even door de speakers, gevolgd door ‘Beyond No Recognition’. De absolute klapper van de avond was ‘Don’t [Do Drugs]’ van F.NøIzE en Insane S, waarbij de screech en de kick snoeihard door de zaal klinken.

Na de set van F.NøIzE, doet afsluiter Jur Terreur zijn naam eer aan: afsluiten met een half uur terror voor het handje mensen dat het volgehouden heeft tot dit tijdstip. De klok tikt inmiddels half 6 aan, en veel strijders hebben de handdoek in de ring gegooid. Zelf redde ik het helaas ook niet helemaal tot het einde, want Serra Invites Devastation heeft me compleet gesloopt. Ik was totaal verrast door de gezelligheid, het wild enthousiaste publiek en het intens harde geluid. En een ding weet ik zeker: volgende keer pak ik weer de trein naar Utrecht voor de volgende Serra Invites.

Omslagfoto via Facebook-pagina Serra’s Harder Styles Events

Beoordeling

  • LINE-UP80%
  • LOCATIE60%
  • AANKLEDING60%
  • GELUID100%
  • SFEER85%

Overall
waardering

77%

De feesten van Serra Invites in het centrum van Utrecht zijn enorm gezellig. De sfeer is top en het publiek gaat helemaal los op de tracks van hun favoriete DJ’s. De locatie is goed bereikbaar, maar helaas waren de slecht-onderhouden toiletten in de venue minder fijn, en kan je niet even naar buiten voor een frisse neus. De aankleding van het feest kan beter, maar er waren wel een aantal toffe lasers om wat extra sfeer aan de zaal te geven.

Reageren