Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De Autotron krijgt deze zomer een flink aantal upgrades. De organisatie van Shockerz, Vroeger Was Alles Beter, Resonate, Origins en Trinity neemt het heft in handen om een aantal behoorlijke verbeteringen in te voeren: waaronder het geluid, het verkeersplan en de aankleding van de hal – inclusief de hitte.

LEES OOK: Shockerz maakte de chaos compleet: “Dat publiek is echt uniek”

Sinds 2017 is de Autotron een vaste prik voor Shockerz Events en trekt het jaarlijks tienduizenden bezoekers uit de hardere stijlen. De feesten in Rosmalen zijn zeer geliefd binnen de doelgroep en verkopen daarom vaak ruim van te voren uit, maar de organisatie merkte dat er verbeterpunten zijn. “We hebben eindelijk een overeenstemming bereikt met de locatie om nu op alle fronten flink door te pakken.”

“De akoestiek wordt volop getest voor het beste geluid”

Het geluid bij de Autotron was volgens liefhebbers niet optimaal. “Hier hebben we een bedrijf voor ingeschakeld die hier dagenlang onderzoek naar heeft gedaan”, legt de organisatie uit. Het blijkt dat deze locatie zelfs een van de moeilijkste is qua galm en dergelijke. “De doeken die we iedere keer hebben opgehangen blijken nog niet voldoende: daarom gaan we samen met de beste geluidstechneuten dit aanpakken, testen en doorvoeren (met akoestische panelen en nog meer doeken), zodat het in het najaar gewoon eindelijk eens 100 punten is.”

Het heeft een aantal jaren geduurd voordat deze problemen aangepakt konden worden, tot grote spijt van Shockerz Events. “Aanpassingen worden niet zomaar door een locatie doorgevoerd die enkel voor onze evenementen nodig zijn”, leggen ze uit. Uitwijken naar een andere venue was geen optie. “Op bijna alle locaties in Nederland zitten maar een beperkt aantal vergunningen. Deze zijn vaak allemaal al vergeven of er zitten al concurrerende evenementen in. Je wil elkaar ook niet in de weg zitten en elkaar respecteren. Daarbij vinden wij dat Autotron wel echt een mooie locatie is en die door de aanpassingen gewoon top zal worden.”

shockerz events voert upgrades autotron door

Nieuw systeem tegen de warmte: “Voortaan altijd aangename temperatuur”

De afgelopen jaren werd het regelmatig behoorlijk warm op de dansvloer. “Laatst bij VWAB regende het buiten en gingen de luiken dicht, waardoor de temperatuur binnen opliep”, zegt Shockerz Events over het probleem. Dit is echter wel noodzakelijk om de hitte kwijt te kunnen, dus daar is nu een oplossing voor. “Er worden nu speciale kappen voor over de luiken gemaakt zodat deze altijd open kunnen – dus ook tijdens regen. Daarnaast krijgt het ventilatiesysteem ook een upgrade en zal de temperatuur in de hal voortaan aangenaam zijn.”

“Autotron wordt met deze aanpassingen top”

Om het af te maken wordt de hal binnen enkele maanden zwart gespoten en zullen veel raampartijen verdwijnen. “Zo wordt het een echte blackbox, waardoor je veel minder daglicht binnenkrijgt en alles donkerder oogt.” Bovendien wordt er samen met de locatie naar het verkeersplan gekeken. “Natuurlijk is het lastig bij uitstroom wanneer iedereen tegelijk naar huis wil. Maar met de juiste coördinatie en met gemotiveerde verkeersregelaars zal het veel beter zijn, zodat de lange wachtrijen wanneer iedereen naar huis gaan verdwijnen.” De doorstroom wordt ook aangepakt, hierover later meer.

Resonate en Vroeger Was Alles Beter zijn de eerstvolgende hardere stijlen-evenementen die in de verbeterde Autotron zullen plaatsvinden op 21 en 28 oktober 2023. Daarna maken Shockerz en het teruggekeerde Origins gebruik van alle upgrades op 16 en 23 december.

autotron verbeteringen shockerz resonate vroeger was alles beter origins libema hardstyle

Reageren