Hard News
Door Hard News

Tijdens de nieuwste editie van The Future of Hardstyle wordt het euforische deel verzorgd door Sickddellz, het alter ego van Alex Riddell. Deze Chileense DJ en producer is bekend van optredens op grote evenementen als Defqon.1 Chili, Tomorrowland Brazilië, CRAFT Festival en Defqon.1 Weekend Festival in Nederland. De hoogste tijd om hem aan de tand te voelen over waar hij zoal mee bezig is!

Hey Alex! Ten eerste bedankt voor je mix voor Future of Hardstyle. Hoe zou je zelf je mix omschrijven?
Ik zou de mix beschrijven als uplifting en erg euforisch zoals de live-sets Sickddellz in het echt ook zijn.

Wat vind je van het Future of Hardstyle initiatief?
Ik vind het een geweldig idee, nieuwe talenten supporten en een podium bieden waar ze kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Muzikaal gezien is dat erg tof voor talenten zoals ik.

Hoe ben je in contact gekomen met hardstyle?
Ik ging hardstyle luisteren in 2006 als ik het goed heb, toen ik Technoboy zag draaien. Ik was helemaal verliefd op de reverse bass. Later ontwikkelde mijn muzikale voorkeur zich steeds meer richting de euforische muziek, hoewel ik nog steeds graag reverse bass draai in mijn sets.

sickddellz-defqon-1
Wat is de ultieme hardstyle track voor jou en waarom?
Ik vind ‘What About us’ van Audiotricz en Atmozfears geweldig. Ik ben ervan overtuigd dat de melodie en vooral de akkoorden recht uit de hemel komen. Ik weet nog dat ik Tim in een gesprek in het W Hotel in Chili vertelde dat ik hem echt haat (met heel veel liefde) door deze track en zijn skills haha. Hij moest lachen en zei “Ik snap het, ik heb hetzelfde met Leon”.

Wie is je grootste inspiratie?
Wildstylez.

Wat betekent de naam Sickddellz eigenlijk?
Sickddellz was een gekke uitvinding van mijn kleine broertje, omdat onze achternaam Riddell is. We probeerden een vette naam te bedenken, iets gruwelijks. Hij zei voor de grap “Sickddellz” en voila. Niet de meest makkelijke naam om uit te spreken maar het was precies wat we wilden.

Waarop onderscheidt Sickddellz zich van andere acts?
Dit is een moeilijke vraag want ik geloof dat iedereen een vette act heeft. Als ik hem dan toch moet beantwoorden zou ik zeggen dat ik probeer echt iets totaal anders neer te zetten dan mijn releases. Natuurlijk draai ik ze wel maar ik hou er van om het publiek het constante gevoel te geven dat ze moeten springen dus ik maak heel veel edits en bootlegs. Reverse bass is altijd welkom dus ik breng altijd wat van die tracks mee waarvan ik weet dat mensen die heel tof vinden. Wat dat betreft snap ik Cyber heel goed, hij doet ongeveer hetzelfde als mij.

Je hebt al tracks gereleased op Lose Control Music. Heb je de intentie om bij een label te tekenen of wil je gewoon releasen waar dat goed voelt?
Tekenen bij een label is geweldig maar ik geloof ook dat het fijn is om de grenzen van muziek te kunnen verkennen. Als een label je de mogelijkheid geeft om een hardstyle track te releasen met een ander soort insteek is dat fantastisch natuurlijk want dat zou perfect zijn om je creativiteit uit te breiden.

sickddellz-defqonJe hebt al wat ervaring met optreden in zowel Europa als in Chili. Waar treed je het liefst op?
Er zijn twee aspecten aan optreden; De productiekant van evenementen en het publiek op evenementen. Qua evenementenproducties vind ik Europa geweldig want daar worden te gekke festivals neergezet – mijn favoriet daarin is Defqon.1 in Nederland. Echter, als je het hebt over publiek kan ik je vertellen dat niets beter is dan optreden voor het Chileense publiek. Mensen hier zijn ZO toegewijd. Ik ben enorm trots dat ik onderdeel ben van dit land en de mensen. Het Chileense publiek is op een positieve manier het meest gestoorde en toegewijde publiek in de wereld.

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?
Hard blijven werken en er voor zorgen dat Sickddellz zo groot wordt als mijn idolen zijn. Daarnaast even met een Nederlandse vrouw trouwen en inwoner worden van Nederland haha! (Grapje!). Nederland is de place-to-be als je jouw carrière naar het volgende niveau wil tillen. Helaas is het een constante strijd om boekingen te krijgen als je geen inwoner van de EU bent, gezien je een werkvergunning moet hebben. Als ik in Nederland zou kunnen wonen zou het me meer kansen opleveren denk ik.

Is er verder nog iets wat je kwijt wilt aan de lezers van dit interview?
Ja, ZEG NEE TEGEN POLITIEK <3 en bedankt!

Reageren