Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

het begon allemaal een paar weken geleden. Noisecontrollers, Bass Modulators, Atmozfears en Audiotricz plaatsen alle vier mysterieuze afbeeldingen op hun social media pagina’s die overduidelijk met elkaar gelinkt waren. Vervolgens werd het duidelijk dat het om ‘The Spirit Of Hardstyle’ ging. Wat hield het precies in? Niemand wist het zeker, maar gisterenavond kwam het verlossende woord naar buiten tijdens een Q&A livestream waar alle acts aanwezig waren.

Spirit Of Hardstyle is een nieuw label waar zowel Noisecontrollers, Bass Modulators, Atmozfears als Audiotricz onderdeel van uit zullen maken. Het concept van de Spirit of Hardstyle was origineel bedacht door Noisecontrollers, maar hij heeft besloten om de andere acts hier ook in te betrekken om zo samen kwalitatief goede hardstyle te maken.

18893339_1106477866150831_1295369051330439872_nBuiten dat deze 6 mannen dus samen een label gaan beginnen kwam er nog meer interessant nieuws naar buiten. Zo zal er in de nabije toekomst een Spirit of Hardstyle album verschijnen waar alle acts aan mee zullen werken. In eerste instantie zou dit album dus een solo album worden van Noisecontrollers, maar nu wordt het dus een groepsproject van het nieuwe label. Na de livestream kwamen de eerste previews van het album al online. Dit zijn 4 solo tracks van de vier acts en een NCBM (Noisecontrollers & Bass Modulators) track.

Voor alle echte Weekend Warriors kwam er naast het nieuwe label en album nieuws nog een leuke primeur boven drijven. Ze konden er nog niet veel over zeggen, maar ze hebben een verrassing gepland voor alle Defqon.1 bezoekers tijdens The Gathering op vrijdag. Noisecontrollers en Bass Modulators staan al op deze line-up. Grote kans dus dat Audiotricz en Atmozfears ook aanwezig zullen zijn. Wordt het een Spirit Of Hardstyle showcase? Volgende week vrijdag zullen we het weten.

Verder gaven de heren nog aan dat er binnenkort veel nieuwe muziek aan zit te komen, dat er nieuwe collabs gepland staan en dat deze via de social media kanalen verspreidt zullen worden. Houdt dus de pagina’s van deze DJ’s en die van de Spirit of Hardstyle in de gaten als je niets wil missen van dit nieuwe label.

Foto’s: Spirit Of Hardstyle

Reageren