Juno Coolen
Door Juno Coolen

Boray Kocoz, de meesten zullen hem kennen als Requiem, heeft een veelzijdig leven. Hij is dj en model en vooral als dj is hij op dit moment zeer populair. Zijn voorkomen heeft hij uiteraard mee, vrouwen drijven zo’n beetje weg als hij het podium op komt. Op 17 december staat hij voor de tweede keer op rij op Shockerz en staat hij daar ook nog eens als live-act. Tijd om hem aan de tand te voelen over zijn carrière en zijn toekomstplannen!

Hardstyle is nu een groot onderdeel van je leven. Herinner je je het moment nog dat je voor het eerst in aanraking kwam met deze muziek?
Dat is begonnen toen ik nog een jong ventje was, wanneer jumpstyle nog helemaal in was. Ook had ik vanaf de basisschool al een vriend die al vanaf kleins af aan hiernaar luisterde, die neemt je erin mee! Dat ging van luisteren, naar samen kloten, naar feestjes bezoeken tot aan nu.

Eind 2014 begon je avontuur bij Fusion Records. Nu 2 jaar verder is er ontzettend veel gebeurd en je agenda raakt steeds voller. Hoe ga je om met deze toenemende druk?
Er is inderdaad erg veel gebeurd de afgelopen 2 jaar. De tijd vliegt ook en soms is het moeilijk te beseffen wat er allemaal al is gebeurd. Er zijn zoveel mooie momenten geweest, maar ook zenuwslopende momenten en momenten waarop ik het gewoon ff niet meer trok! Het is altijd mooi om alle leuke dingen te laten zien.. dat is ook eigenlijk wat we allemaal doen, want je zet natuurlijk niet op social media dat je je even minder lekker voelt. Ik merk wel dat ik er goed mee om kan gaan.

We merken dat je veel tijd doorbrengt met je fans. Hoe zorg je ervoor dat je hier genoeg tijd voor hebt?
Zonder ze ben je niks… Daarom vind ik dat je als artiest dankbaar moet zijn voor de mensen die er wekelijks weer voor je staan. Zowel op feestjes als op social media en daarom vind ik het gewoon heel belangrijk om even een praatje te maken voor of na de set, een drankje, een fotootje en af en toe gewoon even lekker gek mee doen in ’t publiek! Ik blijf een normale gast die gek is op de feestjes en dat is toch ’t mooiste wat er is?

Het jaar is alweer bijna voorbij. Wat is voor jou de mooiste herinnering van het jaar 2016 tot nu toe?
Deze vraag heb ik van verschillende mensen gehad en ik vind het heel moeilijk om hier antwoord op te geven haha, want dit was zo’n vet jaar! Hard Bass, Defqon.1 Blue stage, Fantasy Island afsluiten, Intents Festival drie dagen, de tour in Australië waar ik ook mijn eerste videoclip geschoten heb en zo kan ik door blijven gaan.
Ik ben heel blij dat ik  al deze vette momenten mee heb mogen maken en zou echt niet 1 ding op kunnen noemen wat ik het vetste vind.. Ze wegen even zwaar voor mij.

requiemIn 2015 stond je ook al op de mainstage van Shockerz. Hoe was voor je om te staan op dit evenement?
De eerste keer toen ik de boeking binnen kreeg was ik al heel erg benieuwd omdat de organisatie het gelijk groots aanpakte. Een dikke vette trailer schieten op de locatie van ’t evenement met alle collega DJ’s en we konden al een kijkje nemen in de zaal! Dat was gewoon een super dik feest, nu live… KAN NIET WACHTEN!

Kunnen we nog iets speciaals verwachten tijdens je live act?
Een LIVE act brengt altijd iets extra’s met zich mee. Tijdens mijn normale DJ sets ga ik met de tijd mee en kies ik ervoor om bepaalde Requiem tracks niet meer te draaien. Bij een LIVE act is dit totaal anders. Ik kan hier weer gebruik maken van mijn complete arsenaal en dit wil ik in een behoorlijk tempo ten gehore brengen. Zie Requiem LIVE daarom als een mix tussen het beste wat Requiem tot nu toe te bieden heeft, met hier en daar een leuke edit om het nog interessanter te maken!

Zoals je zelf aangaf is je nieuwe track Amore “something different”. Kunnen we op Shockerz en in de toekomst meer van deze tracks verwachten?
Het was inderdaad wat anders… Online kon ik hier echter niets van merken, het ging helemaal los op ’t web en de track had binnen een week 125k views op FB! Ik was zo positief verrast en kan alvast verklappen dat ik ‘lekker op weg ben met de volgende track. Een lekkere energieke, sfeervolle track wordt het met dromerige vocalen!

Natuurlijk kennen we je van je raw hardstyle tracks. Luister je in je vrije tijd ook naar euforische tracks en zo ja, welke is momenteel je favoriet?
Ik moet zeggen, als ik naar euforische tracks luister zijn het voornamelijk tracks van de gouwe ouwe tijd. Zo nu en dan check ik weleens wat nieuws van artiesten, maar ik luister ook veel andere stijlen muziek! Je bent er al zoveel mee bezig, dan ben je blij wanneer je weer muziek kan luisteren waarop je ff lekker kan chillen! Maar als ik er één moet noemen van dit moment zal dat ‘Blademasterz – The Golden Era’ zijn

Als je over 2 of 3 jaar weer op Shockerz staat, welke hoogtepunten hoop je dan meegemaakt te hebben?
Ik hoop dan mijn eigen album af te hebben, of een vette tour in Amerika te hebben gehad. Of gewoon allebei. Ik ga gewoon genieten van alles wat nog komen gaat.

Think big!
I’m just getting started!

gif_970x250

Reageren