Hard News
Door Hard News

10 juni verzamelen de Visionaries en Founders zich op Strand van Luna in Heerhugowaard voor Primal – Synergy Of Souls. De eerste festival editie van Primal wist de tongen goed los te maken met een stel mysterieuze trailers en een grote gevarieerde line-up. Zo staat ook Sub Zero Project op het programma met ‘The Project Live’. Hard News sprak met het duo wat zo ontzettend snel naam maakte over hun stormachtige opkomst en optreden op Primal Outdoor – Synergy Of Souls.

Jullie zijn nu enkele jaren actief in de scene. Kunnen jullie beschrijven hoe de reis tot op dit punt in jullie carrière is geweest?
Ik denk dat we erg veel geleerd hebben. We zijn natuurlijk relatief erg jong deze scene binnen getreden en waren nog erg onwetend. Ik denk dat we rond de tijd van Funky Shit echt serieus begonnen na te denken over onze eigen sound en niet meer zomaar iets willekeurigs deden. We hebben onze sound weten te ontwikkelen en zijn tot nu toe erg trots op de dingen die we tot nu toe hebben weten te bereiken.

Met de track ‘Funky shit’ zijn jullie echt doorgebroken. Hoe snel is het sindsdien allemaal voor jullie gegaan?
Die track heeft ons inderdaad op de kaart gezet bij het hardstyle publiek en we kregen sinds Funky Shit steeds meer boekingen en support van de wat grotere namen in de scene. Zodra je die support hebt kan het heel hard gaan aangezien steeds meer mensen je muziek te horen krijgen. Ook met samenwerkingen met verschillende artiesten bereik je weer een verschillend publiek.

sub zero project primal outdoor cerberus synergy of souls
Jullie zijn dit jaar gestart met ‘The Project’. Kunnen jullie ons vertellen wat dit concept van jullie precies inhoudt?
We hebben in het begin van het jaar een nieuwe plaat uitgebracht met de naam “The Project”. Met deze plaat hebben we iets nieuws geprobeerd en hebben we een verhaal proberen te brengen. In de videoclip worden we als het ware geïnfecteerd door “The Project”. De outfit in de videoclip hebben we ook aan tijdens onze live-set en we gaan een paar keer paar jaar een track uitbrengen in die sfeer. Uiteraard gaan we dit concept verder uitbouwen en wie weet wat er in de toekomst allemaal nog aan gaat komen ?.

Onder dit concept zijn o.a. tracks als ‘The Project’ en ‘Basstrain’ gemaakt. Wat heeft jullie geïnspireerd om deze tracks te maken aangezien ze anders zijn dan wat jullie voorheen maakten?
Dat deze tracks anders zijn dan de anderen is precies waarom we The Project in het leven hebben geroepen. We zijn niet bang om te experimenteren en te innoveren, vandaar dat we dit soort tracks voor The Project gebruiken.

Wat maakt jullie live-act anders dan andere live-acts?
Zoals hierboven gezegd draait The Project voor ons om innovatie. We willen een nieuwe sound brengen en geen normale Sub Zero Project set leveren.

Dit zal de eerste Outdoor editie zijn van Primal. Wat verwachten jullie van het festival?
We hebben dit jaar Primal Indoor meegemaakt en daar waren we zeer over te spreken. Primal pakt enorm uit met het concept voor de outdoor editie en de line-up is fantastisch. We denken dat deze outdoor editie erg vet gaat worden.

Hebben jullie een duidelijke rolverdeling in de studio en op het podium?
Zowel studio als op het podium is de rolverdeling 50/50. In de studio is Nigel vooral van de sound-design en Thomas van de sferen/melodieën. We denken dat het de ultieme samenwerking is omdat we beide in een ander aspect goed zijn, wat SZP een compleet plaatje maakt.

Primal staat voor een oergevoel. Welke oergevoelens komen er bij jullie naar boven als jullie op het podium staan?
Als je op het podium staat komen er eigenlijk heel veel oergevoelens naar boven. Om jouw muziek ten gehore te brengen aan een menigte en je ziet wat dat met mensen doet, geeft dat je veel voldoening en blijdschap.

Vertrouwen jullie op je instincten en kiezen jullie impulsief of wegen jullie keuzes goed af van tevoren?
Voor beide valt wel wat te zeggen, maar over het algemeen worden veel keuzes impulsief gemaakt en vertrouw je op je gevoel. Ik denk dat veel artiesten met veel dingen gewoon vertrouwen op hun gevoel.

We bedanken Sub Zero Project voor het interview. Wil jij The Project live ervaren? Meld je dan aan bij het Facebook-evenement van Primal of koop direct je kaarten via deze link.

Reageren