Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Sub Zero Project legt de lat opnieuw een stuk hoger met hun nieuwe live-act Psychodelic. Na de première op APEX waren gisteravond ook de 20.000 bezoekers van Reverze getuigen van een show die op zijn zachts gezegd de grenzen verlegd: “Die visuals en muziek zijn van de buitencategorie.”

LEES OOK: Rebelion verantwoordelijk voor The Spotlight op Defqon.1

Bijna jaarlijks pakt Sub Zero Project uit voor hun exclusieve live-act (denk aan The Contagion, Rave Into Space en Renaissance of Rave) – maar Psychodelic is overtreffend. Een show waaraan de mannen maandenlang intensief samen hebben gewerkt met een heel team aan professionals: met als resultaat een spectaculaire visitekaartje en een gigantische mainstage dat compleet uit zijn dak gaat in het uitverkochte Sportpaleis.

“Deze trip van muzikale middelen gaat de wereld over”

Gisteravond was het zover. De volledige ploeg aan designers, animators, show-technici en foto- & videografen van Sub Zero Project presenteerden (na een enorme voorbereiding) het verbluffende resultaat van Psychodelic. Je kunt simpelweg uren kijken naar de metersgrote LED-schermen van het optreden tijdens Reverze: het lijkt op een uit-de-hand-gelopen spacetrip van de bekende geschminkte koppen, terwijl voor tienduizenden uitzinnige mensen bakken aan vuurwerk wordt afgestoken.

sub zero project @ reverze 2023 psychodelic live set

Het staat buiten kijf dat dit jonge tweetal al jaren behoort tot pioniers binnen de Hardstyle. Wanneer je op de dansvloer om je heen kijkt, zie je aan de mensen dat ook zij iets speciaals op het podium zien staan. Het niveau ligt ontzettend hoog tijdens dit optreden, want zowel de show als de productie van de muziek zijn van de bovenste plank te noemen. Tracks als het nieuwe Defqon.1 anthem ‘Path of the Warrior’, ‘Conquer Your Mind’ en ‘LFG’ zijn specifiek gemaakt voor de live-ervaring, en op zo’n groot podium als Reverze overvallen ze je ieder moment.

De reacties (op de dansvloer en online) zijn dan ook lovend op deze trip van muziek. Met een internationale invalshoek (want ook tracks als ‘Animals’ en het bekende ‘Lose My Mind’ komen met een twist voorbij) zou Sub Zero Project zomaar de Skrillex van de Hardstyle kunnen zijn.

Sub Zero Project toont topvorm met Psychodelic LIVE op Reverze: een genot voor het oor en oog

Het is een opsomming van enorme stappen die Sub Zero Project op dit moment maakt. Niet alleen als anthemmakers van de aankomende Defqon.1, maar ook op nieuw terrein wereldwijd zoals de Ultra Australia-mainstage en het Hongaarse Balaton Sound.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sub Zero Project (@subzeroproject)

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Sub Zero ProjectMNO Photo

Reageren