Nick Paijens
Door Nick Paijens

Met de muziek al beukend uit de speaker vertrekken we naar een uitverkochte Expo Twente in Enschede voor de 10e editie van Superbash! 9 eerdere edities waren er al van het grootste hardstyle feest van het oosten van Nederland. Verwacht wordt dus dat er flink uitgepakt zal gaan worden.

Eerste indruk
Bij aankomst was het vrij rustig. Er was genoeg parkeerplek en de rij voor de ingang was ook niet erg lang. Hetzelfde gold voor de kluisjes en de muntjes waardoor we al snel door konden naar de zaal om hopelijk nog iets op te vangen van het Qlimax anthem van Atmozfears.

Eenmaal in de zaal was er al een goede sfeer er was vrijwel niemand die stil stond en iedereen leek er zin in te hebben. Helaas hadden we al het begin stuk gemist van Atmozfears, maar gelukkig op tijd voor het Qlimax anthem die we voor het eerst live hoorden. Waar sommigen het nummer nog wat tegen vonden vallen, klonk het heerlijk live en ging iedereen er op los. Wat opviel was dat veel van de eerste artiesten veel classics draaiden. Zo hoorden we in de sets van Atmozfears, Audiotricz, Bass Modulators en Frontliner veel oude platen van onder anderen Headhunterz en Wildstylez. Dit zorgde voor een hele goede sfeer in de zaal.

gunz for hire no mercy g4h 2
Gunz For Hire ‘NO MERCY’
Het feit dat er een Meet & Greet was met Gunz For Hire was bijna niemand ontgaan. Er stond een lange rij naast de merchandise stand van mensen die de set van Frontliner lieten voor wat het was en hoopten op een foto met de gangsters. Daarna was het tijd voor de tweede show van de nieuwe ‘NO MERCY’ tour. De film start weer, deze keer op groot scherm, en iedereen kijkt aandachtig naar de stage, waarna de mannen op komen. Ze zetten een top set neer zoals de Gunz dat kunnen. 45 minuten non-stop losgaan op de raw sounds en heerlijke melodieën die door de Expo Twente klinken.

10 Years of Superbash mix
Eenmaal weer een klein beetje hersteld van Gunz for Hire was het tijd voor de 10 Years of Superbash mix, waarin de beste platen van 10 edities Superbash waren verwerkt. Zo knalde de nummers Fuck The System, Attack Again, Blame It On The Music, Year of Summer, Solar, Octavius Augustus, Under Attack, Magic, Seven en FTP door de hal samen met het nodige vuurwerk, vuur, lasers en niet te vergeten de grote opblaasbare ballen. Het zorgt voor een super show en een geweldige sfeer in de zaal.

Adaro
Waar hij eerder dit jaar op Fantasy Island de Superbash Raw area hosten, staat hij ook deze keer op Superbash. Een set waar iedereen op los gaat met zijn eigen bekende nummers ‘Dark Universe’ en ‘Open The Gates’, maar ook de beste raw tracks van het moment van andere artiesten zoals ‘Firestarter’ en ‘Wolfpack’.

Requiem, Titan & Warface
Waar Requiem vorig jaar nog het feest opende, kreeg hij dit jaar de kans om als opkomende artiest het feest af te sluiten met Warface en Titan. Deze artiesten hebben allemaal al bewezen dat ze een zaal kunnen afsluiten en ook deze keer wordt de zaal gesloopt. De lompe kicks knallen door de zaal en de laatste energie van het publiek wordt er uit gestampt terwijl de mannen het tempo behoorlijk omhoog gooien. ‘Collateral Damage’ wordt opgevolgd door nummers als ‘Destiny’ van Destructive Tendencies en andere hardcore nummers. Gesloopt verlaat iedereen de zaal en kunnen we terug kijken op een geslaagd feest.

Reageren