Michael Diks
Door Michael Diks

Geen enkel ander festival op Koningsdag biedt zoveel variatie als Supersized Kingsday. Sinds Supersized in 2014 verhuisde naar het prachtig gelegen Aquabest groeide het uit tot de maar liefst negen (!) area’s die er nu zijn. Eén ding is zeker; Supersized Kingsday is het meest complete walhalla voor de liefhebbers van de hardere stijlen met Koningsdag!

Evenement: Supersized Kingsday Festival
Tickets: kingsday.tickets.supersized.nl

Ja, je leest het goed! Negen area’s gevuld met hardere stijlen, meer dan 75 artiesten om op los te gaan. Of je nou even terug wilt in de tijd en het gevoel van vroeger was alles beter wilt meemaken in de hardstyle classics area, je innerlijke drang naar hoge BPMs wilt bevredigen bij de uptempo hardcore of helemaal los wilt op de freestyle gehost door Foolish; Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op Supersized Kingsday! We zetten voor jou even alle area’s op een rijtje en vertellen je wie je absoluut niet mag missen.

Hardstyle
De hardstyle area is al sinds de start van Supersized Kingsday een van de grote area’s waar je als liefhebber van zowel hardstyle als raw hardstyle volledig aan je trekken komt. Een perfecte opbouwende line-up zorgt ervoor dat je jouw dag alleen in deze area al zou kunnen vullen. Maar zoals gezegd, er is nog veel meer te ontdekken

Onze aanraders: De heerlijk zweverige sounds van Sound Rush, de spectaculaire live act van ‘Firestarter’ Ran-D en de energieke set van B-Front vol sfeervolle tracks zoals The Paradox en Dark Moon!

Supersized Kingsday
Hardcore
Het thema van dit jaar is ‘Ik zal vlammen!’ en dat is 100% wat je zult doen in de hardcore area! Al jaren is dit een van de populairste area’s van het festival waardoor de tent  regelmatig uit zijn voegen barstte. Daarom wordt deze area dit jaar flink uitgebreid! Grote zwaargewichten zoals Angerfist en Mad Dog afgewisseld met nieuwe talenten zorgen voor een gevarieerde invulling van de hardcore area, waar je gegarandeerd helemaal los kunt gaan.

Onze aanraders: Een van de grote nieuwe beloftes is Beastarius, volle bak uptempo tijdens Andy The Core en natuurlijk de held met het masker: Angerfist!

Foolish Freestyle
De Freestyle op Supersized Kingsday staat al jarenlang bekend als een totaal gekkenhuis en om de feestvreugde nog verder te bevorderen is dit jaar Foolish Freestyle uitgenodigd om de area te hosten. Het belooft een grote dolle boel te worden waar de meest uiteenlopende stijlen je om te oren vliegen. Zeker de moeite waard om te checken!

Onze aanraders: Check zeker de set van Dr. Phunk want zijn album was erg goed. Daarnaast mag je de Godfather of Hardcore niet missen; Paul Elstak.

Freestyle Supersized
Raw
De raw werd vorig jaar al flink uitgebreid tot een groot buitenpodium en dat dat een schot in de roos was is nog zacht uitgedrukt. De hele dag stond de area vol en ook dit jaar wordt er groot uitgepakt. Phuture Noize presenteert in een speciale Pursuit of Thunder set zijn album en Jason Payne & Apexx kruisen de degens in een dikke sloopset.

Onze aanraders: Phuture Noize die een speciale Pursuit of Thunder set draait, het optreden van E-Force waar ook veel nieuw materiaal van zijn Edge of Insanity album te horen zal zijn en natuurlijk Prefix & Density die altijd garant staan voor een set waar raw en melodie perfect gecombineerd worden.

Hardstyle classics
De roep om hardstyle classics van voor 2011 wordt steeds luider en op Supersized Kingsday komen de liefhebbers van muziek uit deze tijd volledig aan hun trekken. De registers worden volledig opengetrokken met een pak namen die zorg zullen dragen voor genoeg herinneringen aan de tijd toen hardstyle zijn gouden tijdperk doormaakte.

Onze aanraders: Slim Shore staat altijd garant voor een dikke set vol nostalgie en als hij zijn volledige discografie voorbij laat komen kan dit alleen maar genieten worden. Ook een van de grootste namen van de hardstyle, Noisecontrollers, mag je niet missen.

Zany & Friends
Een garantie voor feest, dat is deze area wel gebleken. Voor de derde keer host Zany samen met zijn vrienden uit de muziek deze stage en dat betekent maar één ding: Een knotsgekke georganiseerde chaos waar iedereen compleet uit zijn dak gaat.

Onze aanraders: Donkey Rollers zijn dit jaar al 15 jaar actief en vieren dat natuurlijk ook op de Zany & Friends stage. We kijken nu al uit naar wat ze deze keer weer uit de kast trekken!

Zany Freestyle Supersized Kingsday
DJ Francois Classixs
Na meerdere succesvolle edities in onder andere het legendarische Klokgebouw in Eindhoven reist DJ Francois met zijn Classixs concept af naar Aquabest. Daarvoor heeft hij een hoop vrienden en collega’s uitgenodigd om het feest compleet te maken. Bereid jezelf voor op een reis door de tijd!

Onze aanraders: Als je een beetje van de oude jump en tek sounds bent mag je de sets van Ghost en Pat-B vs Dark-E zeker niet missen!

Hard News Future
Naar onze mening is dit natuurlijk de stage waar je het liefste de meeste tijd doorbrengt! Hard News presenteert de toekomst van de hardstyle op deze talent stage. Wil jij de helden van morgen nu al aan het werk zien? Kom dan zeker even langs!

Onze aanraders: De nieuwe generatie freestyle artiesten PYRA. en Plug ’n Play zijn een must see. Daarnaast timmeren ook de hardstyle namen flink aan de weg, dus zorg er voor dat je bij de sets van Voidax, JNXD, Ignition bent! Natuurlijk mogen we ook de contest winnaars niet vergeten, kom ook zeker Output, Soulless en Imperatorz, Enemy Contact, Authentic en Hard Energy checken. Eigenlijk is heel de Hard News area gewoon één grote aanrader natuurlijk!

Supersized Kingsday Koningsdag
En dan is er nog veel meer!
We hebben het alleen nog maar over de muzikale invulling gehad, maar er is nog veel meer te ontdekken. Doe bijvoorbeeld mee aan de oud-Hollandse spellen of plof neer bij een van de vele tentjes waar enorm veel keuze is in alle soorten eten en drinken. De keuze om je dag in te vullen is gigantisch en er is zo veel te doen dat Koningsdag bijna te kort is. Maar dat is een detail, want op dit meest complete festival van Koningsdag heb jij de dag van je leven. Eén ding is zeker: Ik zal vlammen!

Foto’s: Supersized

Reageren