Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Voor de aankomende editie van I AM HARDSTYLE in Duitsland zullen niemand minder dan Toneshifterz, Atmozfears en Code Black de gloednieuwe live-act ‘TAC Team’ voor het eerst introduceren. Wij wilden hier natuurlijk meer over weten en spraken de heren over deze bundeling van krachten, wat mensen kunnen verwachten van de nieuwe act en het aankomende evenement.

De drie DJ’s zijn altijd al goede vrienden geweest en hebben dezelfde kijk op muziek, zo ontstond het idee om een gezamenlijke live-act te starten: “We hebben een geweldige klik in de studio en in het algemeen was het gewoon iets dat zomaar gebeurde. We schreven veel muziek samen en we besloten dat het misschien beter was als we samen een trio begonnen”, vertellen de I AM HARDSTYLE-artiesten. “We genieten allemaal van dezelfde soort hardstyle, we houden allemaal van dezelfde stijlmelodieën en hebben vergelijkbare verlangens met waar we naartoe willen met muziek. Dus in wezen is dat de reden waarom we zo’n goede klik hebben met onze muziek, met onze optredens, en ook omdat we van elkaars dingen houden.”

“We hebben veel nieuwe muziek voor dit project”

Volgens de DJ’s kunnen mensen verwachten dat drie gevestigde namen in de scene samenkomen om je iets totaal nieuws te brengen. “Het wordt een set met veel energie maar ook veel rauwe emotie. We hebben een aantal van de tracks samen in Polen getest en de reacties van het publiek waren krankzinnig. We hebben veel nieuwe muziek voor het project, en we zijn nu aan het beslissen welke tracks in de set moeten worden opgenomen en welke tracks moeten worden opgeslagen voor later! Maar er zullen ook een aantal herkenbare dingen uit onze solo-acts zijn die we willen laten horen omdat het de eerste show is en we niet willen dat het een volledige set met alleen maar onbekende nieuwe muziek wordt. Dit zal natuurlijk veranderen in toekomstige sets naarmate er meer muziek op de markt komt.”

Het TAC-team zegt ook dat het absoluut de moeite waard is om een van hun aankomende sets te bezoeken: “Als muziek niet genoeg voor je is, dan is onze set heel uniek, we hebben een alles-in-één concept met bpms variërend van 150 tot 200. Het wordt een achtbaan van emoties en tempo’s, energie en gekte, crowd control en interactie. Maar bovenal, de muziek die we maken, we zijn er echt trots op, we hebben een lange tijd in de studio gezeten en kijken er naar uit om het met jullie te delen.”

“Het I AM HARDSTYLE concept spreekt voor zichzelf! Ben jij Hardstyle?”

I AM HARDSTYLE is volgens TAC Team het perfecte evenement om hun nieuwe live-act te introduceren: “Voor ons is het het perfecte evenement om te lanceren omdat we allemaal deel uitmaken van het I AM HARDSTYLE-platform. Het was ook op hetzelfde moment dat we het project daadwerkelijk wilden lanceren, in 2020, dus het is gewoon perfect gelukt. Het I AM HARDSTYLE Concept spreekt voor zich! Ben je hardstyle? Leef je en adem je het? Is het iets dat je altijd consumeert? Ik denk dat deze idealen tot mensen spreken en het zit gewoon in de merknaam ‘I AM HARDSTYLE’, dus we vinden echt een perfecte belichaming van hardstyle in het hele concept.”

Op de line-up voor I AM HARDSTYLE in Duitsland staan veel grote namen. De heren zeggen dan ook dat er meer dan genoeg redenen zijn om het aankomende evenement te bezoeken: “Allereerst omdat TAC Team speelt en we iedereen omver zullen blazen. Dit jaar heeft zo’n enorme line-up met zoveel nieuwe en exclusieve dingen, zoals onze nieuwe act, Sub Zero Project’s nieuw concept ‘rave in space’, Aftershock LIVE, en niet te vergeten de enorme namen op de line-up zoals Brennan Heart, DBSTF, Ran-D, D-Sturb, Warface, B-Front, om er maar een paar te noemen.”

“Toneshifterz heeft veel nieuwe muziek klaarliggen, Atmozfears heeft ook veel nieuwe tracks op de plank liggen en Code Black bereidt een nieuw live concept voor”

Naast de gezamenlijke live-act, hebben de heren ook geweldige plannen met hun solocarrières voor dit jaar: “Het jaar is pas net begonnen. Individueel werken we allemaal aan nieuwe releases voor onze solocarrières, want dat houdt nooit op. Toneshifterz heeft veel van nieuwe muziek en remixes om uit te brengen, gecombineerd met enkele grote samenwerkingen die iets later dit jaar zullen worden onthuld. Atmozfears heeft ook veel nieuwe tracks op de plank liggen, super spannende dingen voor hem, waar we allemaal zeer enthousiast over zijn. Code Black werkt ook aan een aantal grote samenwerkingen, en bereidt een nieuw Code Black Live concept voor, iets waar je dit jaar meer over zult horen. We zijn allemaal enthousiast en super toegewijd aan zowel onze soloprojecten als aan TAC Team, maar ook om elkaar dit jaar te ondersteunen, te pushen en een hecht team te worden! Het is een nieuw jaar met een nieuw begin.”

I AM HARDSTYLE vindt plaats op 25 januari in Maimarkt Mannheim (Duitsland). Tickets zijn verkrijgbaar via de officiële website van het evenement. Houd voor meer informatie de socials van I AM HARDSTYLE in de gaten.

Omslagfoto van Facebook-pagina TAC Team

Reageren