Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Na een lange en indrukwekkende carrière heeft DJ The Prophet vorig jaar zijn afscheid aangekondigd. Het is bijna onmogelijk om zijn invloed op de wereld van de hardere stijlen te beschrijven – zijn inzet heeft een cruciale rol gespeeld in de vorming van hoe wij de muziek nu kennen. Met zijn laatste album, ‘From The Hard‘, laat hij nog één keer zijn muzikale stempel achter.

LEES OOK: “Elektrum Festival is dé afsluiter van het festivalseizoen”

DJ The Prophet startte zijn muzikale carrière in 1990 met het produceren van hardcore en groeide snel uit tot een sleutelfiguur in de vroege dagen van Thunderdome. Bijna tien jaar later werd hij een van de grondleggers van Hardstyle, met optredens op talloze Q-dance-evenementen en de oprichting van Scantraxx, het label dat artiesten als Headhunterz, Wildstylez en vele andere DJ’s heeft voortgebracht.

DJ The Prophet over zijn afscheid

Na meer dan 35 jaar mocht The Godfather of Hardstyle afgelopen zomer vaarwel zeggen op het grootste podium van de hardere stijlen: de iconische RED van Defqon.1 Weekend Festival. Zo’n laatste show, en alles wat er bij afscheid nemen komt kijken, heeft veel indruk op hem gemaakt. In een emotioneel interview met Hardstyle.com vertelt hij: “”Mijn hele wereld viel in duigen. Mijn gevoelens gaan van heel blij, tevreden, trots, gezegend, positief en krachtig, naar kwetsbaar, eenzaam, verdrietig, onzeker en al die andere soorten donkere gevoelens die we allemaal als mens kunnen ervaren.”

Ondanks deze rollercoaster aan emoties, heeft DJ The Prophet hoop op een rustigere toekomst. “Het komt goed, dat weet ik diep in mijn hart omdat ik weet waartoe ik in staat ben. In mijn hart is er genoeg licht om het hele universum te verlichten, maar ik moet hier doorheen, ik hoef alleen maar te ‘luisteren naar mijn hart’, dit is mijn pad…’

De dubbele betekenis van ‘From The Hard’

Zelfs na meer dan 35 jaar in de muziekscene krijgt DJ The Prophet nog geen genoeg van het gevoel wat de hardere stijlen bij hem opwekt: Ik heb nog steeds dat ‘buzzige’ gevoel als ik die distorted kicks, melodieën en screeches creëer en hoor! Die passie en die liefde voor onze geliefde muziekstijl zal altijd in mijn hart blijven. Dat is ook de reden waarom ik voor de naam ‘From The Hard’ heb gekozen, als dubbele betekenis.”

Reageren