Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Tegenwoordig kan je niet meer om hem heen: de Hardstyle Pianist heeft een waardig plekje in onze hardstyle scene bemachtigd. Een unieke toevoeging mag je het zeker wel noemen, gezien hij klassieke covers maakt van de meest bekende hardstyle tracks. Waar Jisk vorig jaar nog zijn allereerste show gaf, heeft hij het in 2018 een stapje hoger gezocht met een eigen mini-tour, waarin hij drie poppodiums afgaat en hier een buitengewoon mooie show neerzet voor zowel hardstyle- als klassieke muziekliefhebbers.

Hedon Zwolle – het eerste pluspunt

Wij waren aanwezig op de derde en daarmee direct de laatste show van de mini-tour, in het poppodium Hedon. Dit is wat mij betreft al gelijk het eerste pluspunt van de avond, aangezien Hedon één van de weinige plekken waar ik (deels) terugkom voor de locatie. Het Hedon is mooi, luxe en modern ingericht, daarnaast is het voorzien van meer dan genoeg barren. Bier voor iedereen dus. Daarnaast is de grote van de zaal perfect voor zowel het genieten van een concert als het doen van dansjes en drankjes. De Hardstyle Pianist speelde in deze grote zaal, waar hij op het podium ondersteund werd door meerdere muzikanten.

Openen met het mooie ‘Encore’

Na enkele minuten had iedereen een gewenst plekje en drankje bemachtigd, en wachtten we gespannen tot de Hardstyle Pianist achter zijn vleugel ging zitten. Toen dit eindelijk zo ver was, begon hij erg mooi en beheerst een solo stukje op de piano te spelen. Het publiek was hier muisstil en genoot van de fragiele en zuivere tonen die door de zaal klonken. Langzaam maar zeker begon het tempo er wat meer in te komen, en voegde ook violiste Judith van der Klip zich bij de pianist. Zij speelden samen een prachtige vertolking van Wildstylez’ ‘Encore’. Mocht je overigens deze cover nog niet gehoord hebben, raad ik je ten zeerste aan eens even het YouTube kanaal van de Hardstyle Pianist te bekijken.

Het concert vervolgde met een cover van The Prophet’s ‘One Moment‘. Dit begon wederom met een krachtige solo van de pianist, waar geleidelijk ook het orkest bijsprong. Het moment dat deze handvol muzikanten zich in het midden van de cover bij de pianist voegde, was echt heel mooi om naar te luisteren, en tilde het optreden echt naar een niveau hoger. Gevolgd door onder andere covers van Brennan Heart’s ‘Imaginary’ en B-Front & Phuture Noize’s ‘The Paradox’ werd de show steeds groter. Niet alleen qua muzikanten, maar ook qua lichtshow werd er namelijk steeds een tandje bijgezet. Een toppunt was dan ook wel de cover van Radical’s ‘Brutal 5.0’, waarbij de bass erg goed werd nagebootst door de drummer.

Hardcore pingeltjes met nieuwe vocals

Het opbouwen van dit tempo kwam tot een hoogtepunt tijdens een mashup van Angerfist covers. Hier zette de Hardstyle Pianist dan ook het welbekende Angerfist masker op, werd de zaal rood verlicht en begonnen de mensen enthousiast mee te klappen. De sfeer zat er goed in, en ik kan denk ik ook voor de rest van het publiek spreken dat het erg leuk was om ook wat hardcore in de show terug te horen.

Vanaf het volgende moment werd de show alleen maar grootser, aangezien er nu ook live vocals aan toegevoegd werden. Nadat Nikki Milou een prachtige versie van ‘Suicidal Superstar‘ neerzette, volgde zangeres Elyn haar op met covers van ‘Imagine’ en ‘Oxygen’. Net als vorig jaar werd het publiek hier erg enthousiast van en begonnen zij ook hier tijdens ‘Oxygen’ enthousiast mee te klappen. Na Elyn was het de beurt aan een erg speciale gast: David Spekter was namelijk speciaal overgevlogen om Jisk te ondersteunen tijdens Coone’s ‘Faye’. Zoals je misschien al wel meegemaakt had op Hard Bass 2018, is deze akoestische versie ontzettend mooi en verdienen alle muzikanten hier grootste complimenten voor.

Toen het een écht feestje werd

Na nog een kleine en mooi solo tussendoor kwamen de zangers Elyn, David Spekter en Joep van Weert samen het podium op om verschillende nummers van Atmozfears als ‘Keep me Awake’, ‘Release‘ en ‘Reawakening‘ te vertolken. Joep van Weert bleef vervolgens staan, en maakte vanaf dit moment de show tot een echt feestje. Zo zong hij onder andere de covers van ‘Year of Summer’, ‘Just As Easy’ men ‘Lose My Mind’. Het publiek was erg enthousiast en het merendeel stond luidkeels mee te zingen; heel erg goed gedaan dus!

MC Livid kwam na deze covers het feestje afsluiten, waarna de Hardstyle Pianist even tijd had om zich om te kleden. Na 3 minuten sprong hij namelijk alweer achter de vleugel, en deze keer niet alleen! Jisk zat hier samen met Remon Holsbergen, als echte gabbers, covers van ‘Have you ever been Mellow’ en ‘Luv You More’ te spelen, wat natuurlijk geniaal was. Ook de lichtshow veranderde hier naar standje ‘hardcore-feest’, en het publiek werd helemaal wild.  

Na het klinken van ‘’De aller, aller, laatste dan?’’ verscheen Elyn nog even op het podium om de show af te sluiten met de cover van ‘Inferno’. In het midden van deze cover verscheen Sound Rush ineens achter de draaitafels en werd de show officieel omgezet in de afterparty. Dit was echt een onwijs leuke afsluiting van de show, aangezien je totaal niet aan zag komen dat er ineens een ‘’normale’’ bass door de speakers geknald werd.

Een echte aanrader!

Deze show was echt ontzettend gaaf om mee te maken. Er was duidelijk erg veel tijd in gestoken en dit kwam tot uiting bij iedere cover die gespeeld werd. Complimenten naar alle muzikanten, en met name de Hardstyle Pianist, die samen een geweldige show hebben neergezet voor alle muziekliefhebbers.

 

Beoordeling

  • Show80%
  • Stage70%
  • Locatie95%
  • Sfeer90%
  • Geluid80%

Overall
waardering

83%

The Hardstyle Pianist in concert is de perfecte brug tussen hardstyle en klassiekere muziek. De combinatie is verrassend en toegankelijk, dus je zou zelfs je ouders mee kunnen nemen naar het concert. Het is een keer wat anders dan een normaal feestje, maar daarom niet minder tof.

Reageren