Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

We kunnen er sinds deze zomer niet meer omheen: ‘VENDETTA’ is dé track van iedere festivalcamping geworden. Het nummer bestormt opeens de Viral Dutch charts op de tweede positie, krijgt enorme internationale aandacht en heeft sinds vandaag een officiële remix van The Purge.

LEES OOK: “Defqon.1 2022 was wat ons betreft de beste editie ooit”

Wie de afgelopen weken een rondje heeft gelopen op een festivalcamping, zal ‘VENDETTA’ ongetwijfeld door een JBL-speaker hebben gehoord. Het maakt niet uit of je nou ’s morgens vroeg of ’s avonds laat over het terrein slentert: de campings van Defqon.1 en WiSH Outdoor draaien de afterparty-plaat van 2022 helemaal grijs.

Meneer Vendetta (beter bekend als Roland Cristal) zelf had geen flauw idee. Sterker nog: de beste man heeft niets met hardstyle. Tot hij opeens overspoeld werd met beelden van de afgelopen weken. Vriendengroepen die op festivalcampings tussen de blikken knakworsten staan te dansen, of een hele meute mensen die midden in de nacht nog lekker gaan op zijn inmiddels 5 jaar oude plaat.

“Toen hij zijn plaat ‘VENDETTA’ ook opeens in de Viral Dutch charts zag staan, begon hij te beseffen dat er toch wel iets raar aan de hand was, haha”

“Wanneer ik op zondagochtend Instagram open, zie ik berichten en video’s van mensen die dansen op mijn muziek”, legt Roland Cristal aan ons uit. Maar de afgelopen twee weken kreeg hij opeens heel veel Nederlanders op festivalcampings te zien. “Sommigen doen zelfs een hele polonaise over het hele terrein, het zag er gezellig uit! Zo ontdekte ik wat er met ‘VENDETTA’ is gebeurd.”

The Purge zag dit ook en trok de stoute schoenen aan. Hij vroeg aan Roland of hij hier een remix van mocht maken, maar dit wilde de maker in eerste instantie niet. Totdat ze er meer over gingen praten, zegt de labelbaas van Savage Squad Recordings.

“Dit is het leukste en meest perfecte nummer voor Hardstyle afterparty’s, het is mijn ode aan degenen die altijd voor de volle 100% gaan”, aldus The Purge. “Toen ik op de zondag van Defqon.1 onderweg was, sprak ik hier met een vriend over. En vervolgens vroegen op maandag ook de fans of ik hier een remix van kon maken. Ik besloot het te proberen en vanaf daar ging alles vrij snel!” 

De festivalcampings kunnen hun geluk niet op: The Purge dropt officiële remix van Roland Cristal – VENDETTA

En snel ging het inderdaad. Tijdens WiSH Outdoor vorige week gingen de handjes al massaal de lucht in en na een oproep van The Purge stuurden jullie massaal video’s door van alle gekke campingavonturen die ‘VENDETTA’ teweeg heeft gebracht. Met als resultaat: een officiële hardstyle remix die nog vele campings en afters zal veroveren.

Roland Cristal – ‘VENDETTA (The Purge Remix)’ is sinds vandaag verkrijgbaar via de officiële kanalen van Savage Squad Recordings. Op welke after heb jij dit nummer voor het eerst gehoord? 

Omslagfoto via Facebook-pagina Defqon.1

Reageren