Hard News
Door Hard News

Het was langere tijd stil rondom deze getalenteerde artiest, maar begin oktober kwam WE R met hun nieuwste aanwinst naar buiten: The Vision! Waarom hij zijn tijd bij Dirty Workz achter zich heeft gelaten en wat zijn plannen nu zijn, daar proberen we achter te komen!

Het is een tijdje wat rustiger geweest rondom The Vision, maar nou heb je een overstap gemaakt naar WE R Music. Hoe is dit zo gelopen?
Na 5 jaar bij Dirty Workz gezeten te hebben was het tijd voor een nieuwe stap. In de 5 jaar heb ik gezocht naar de juist sound die bij de The Vision past en heb zowel euforisch als raw tracks uitgebracht. Op een gegeven moment was het voor het publiek lastig te volgen waar The Vision nu voor stond en daarom heb ik de keuze gemaakt om bij WE R een duidelijke stap te zetten in de toekomst met het maken van euforische hardstyle. Dat het bij WE R is komt o.a door het goede contact dat ik met Fabian (Brennan Heart) heb opgebouwd. Hij was erg enthousiast over mijn nieuwe tracks en uiteindelijk heeft het gebracht tot een nieuwe stap bij WE R.

Waarom past jouw sound beter binnen WE R Music?
Ik wil niet direct zeggen dat mijn sound beter bij WE R past, maar als we het er toch over hebben kan je mijn tracks vergelijken met die van Code Black bijvoorbeeld. Veel sfeer en emotie vind ik belangrijk in mijn producties en dat past goed bij WE R. Misschien dat ik een uitstapje maak naar een hardere productie wat misschien onder WE R RAW uitgebracht kan worden, maar voorlopig focus ik mij op het euforische.

We nemen aan dat we vanaf nu constant van je gaan horen. Wat brengt de toekomst ons?
Zeker weten! Mijn eerste release WE R ONE is net uitgebracht en de 2e release staat al gepland voor eind november. Dit is een samenwerking met Zentiments. De track heet Relax en heeft al veel positieve reacties gekregen! Verder zit ik in de studio met de talentvolle Demi Kanon. We hebben een aantal collabs liggen die we snel gaan afmaken. Daarnaast ben ik bezig met een vocalist uit Amerika. Dit project gaat heel vet worden. Als laatste heb ik een remix gemaakt die binnenkort ook te horen is.
Al met al komt er dus genoeg aan de komende tijd.

Je plaatste op 1 september een foto met “for now I close my eyes”. Had dit te maken met je overstap of sloot je een periode (waar je minder mee tevreden bent) af?
Vooral het eerste inderdaad. Voor mij is dit een nieuwe stap en ik kijk met een goed gevoel terug op het verleden. Natuurlijk was het ook een kleine teaser om de buitenwereld te laten zien dat er iets ging gebeuren. Ik kreeg veel vragen of ik ging stoppen, maar dat is natuurlijk niet aan de orde.

8 maanden geleden heb je een track uitgebracht, maar het duurde 8 maanden tot we weer van je hoorde. Had dit een reden?
Ik veel tijd in nieuwe tracks gestoken en had de tijd nodig om goed na te denken over de toekomst.
Daarnaast heb ik een nieuwe studio en is er prive ook een mooi geschenk bijgekomen.
Gelukkig heb ik niet stil gezeten, want intussen liggen er veel tracks klaar!

Hoe kijk je terug op je tijd bij Dirty Workz en wat heb je geleerd tijdens deze periode?
Met een goed gevoel kijk ik terug op de 5 jaren bij Dirty Workz. Ik heb veel mooie optredens gehad en alle vrijheid gekregen om mijn muziek uit te brengen. Ook heb ik mijn eigen CD kunnen uitbrengen wat natuurlijk erg vet was. Ik wil daarom nogmaals iedereen bedanken van Dirty Workz en met name Koen (Coone) die 5 jaar geleden in mij geloofde en mij bij het label haalde.

Je hebt je ontwikkeld van raw naar meer euphorische hardstyle tracks. Hoe is dit onstaan. Wanneer ontstond dit idee? 
Ik heb altijd beide stijlen vet gevonden om te maken. Toen raw meer opkwam ben ik bij Anarchy (Divisie van Dirty Workz) gaan releasen, maar toch bleef mijn gevoel voor euforische hardstyle groeien. Toen ik de track Visions Of Hardstyle had gemaakt voor mijn event kreeg het een super goede support en feedback en ik was voor het eerst echt trots op mijn track. Ik kwam er toen achter dat ik veel meer gevoel kwijt kon in het maken van euforische tracks en toen heb ik de keuze gemaakt om hierin verder te gaan. Toevallig ben ik nu bezig met een tracks genaamd Follow Your Heart. Deze track zal verwijzen naar de keuze die ik heb gemaakt. Uiteindelijk moet je echt je hart volgen en de juiste keuze maken.

Wat versta jij onder raw en euphorisch en wat vind je leuk of niet leuk aan beide stromingen?
Eigenlijk wil ik niet in hokjes praten, het is ten slotte beide hardstyle! Als er maar gevoel in zit! Daar gaat muziek ten slotte om toch? Als het je kippenvel geeft maakt het niet uit of het euforisch of raw is. Ik kan van beide genieten dan. Wat ik wel jammer vind is dat er steeds meer producties in de raw komen die op elkaar lijken. Een harde kick met een screech en that’s it. Hopelijk komt er meer gevoel terug in de raw waar ik kippenvel van krijg.

Je hoort steeds vaker de mening dat de kwaliteit van raw tracks achteruit gaat. Wat is jouw mening hierover?
Ik ben blij dat de raw produceres dit zelf ook inzien en dat er al meer melodie in raw terug komt. Een goede zaak lijkt me! Verder ben ik de discussie over raw of euforisch een beetje zat aan he worden. Laten we het gewoon over hardstyle hebben.

Je laatste twee tracks waren een remix van Neilio en een track met Neilio. Hoe is jouw band met hem en kunnen we in de toekomst nog meer van jullie verwachten?
Met Neil heb ik heel goed kunnen samenwerken. Onze samenwerking ging als een trein. We hadden de track binnen een paar dagen af. We kregen de mogelijkheid om onze collab als anthem van Sunrise Festival uit te brengen. Hier waren we natuurlijk erg trots op! We hebben in de studio een goede klik en als het aan mij ligt komt er zeker nog een collab. Trouwens ook buiten de studio kunnen we prima opschieten met elkaar haha.

Je stond op I Am Hardsyle. Hoe is dit geweest en hoe was de reactie uit het publiek?
Ik was erg blij met de uitnodiging van Brennan Heart en ik stond redelijk vroeg. Toch was het best druk en de sfeer was super! Ik heb een set met zowel nieuwe als oude tracks gedraaid en het ging vanaf het begin los! De reacties waren ook super en de dagen erna kreeg ik veel positieve reacties. Al met al een topavond dus!

We kunnen begrijpen dat je de afgelopen tijd genoeg tijd gehad hebt om na te denken over de scene. Wat is jouw visie hierop?
Ik hoop dat de scene niet teveel uit elkaar valt in 2 groepen. Ik ga vanaf 2008 ongeveer mee en ik zie dat hardstyle nog steeds groeiende is. Ook komt er steeds meer nieuw talent bij wat alleen maar goed is. Laten we ervoor zorgen dat we 1 visie blijven uitstralen en wees trots op de muziek.
De boodschap in mijn track WE R ONE zegt niets voor niets: One Dream, One Love, One Vision.

Reageren