Leonie Schott
Door Leonie Schott

Terwijl de artiesten nog bezig zijn met hun voorbereidingen voor het 10-jarig jubileum van Gearbox, kijken de fans van het label al reikhalzend uit naar het evenement. Zeker nu ook bekend is geworden wie de anthem makers zijn van 10 Years Gearbox.

LEES OOK: Mysterieuze X onthuld: Gearbox Digital viert groots 10-jarig bestaan

Gisteren plaatste Thyron een foto met Luminite op zijn socials en liet daarbij weten dat er een grote aankondiging komt. Zojuist hebben beide Gearbox-artiesten bevestigt dat zij de eer hebben om het anthem voor het jubileumevenement te maken. Maar dit is niet alles: de DJ’s krijgen namelijk vocale ondersteuning van de stem van Gearbox – MC Focus.

Deze combinatie kan sommige fans doen herinneren aan eerdere anthems. Luminite was al eerder verantwoordelijk voor de Suppression – Fear The Gear anthem (‘Fear The Gear’) samen met MC Focus in 2016. Een jaar later produceerde Thyron het Suppression XXL-anthem (‘Harder Than The Rest’). Suppression is niet direct gekoppeld aan Gearbox, maar ze werkten al langer samen en ook nu “is de organisatie van 10 years Gearbox in handen van Suppression.” Voor dit speciale evenement bundelen de drie mannen hun krachten voor het 10 Years Gearbox anthem.

De Gearbox-artiesten lijken erg druk met het voorbereiden van nieuwe muziek voor het jubileum. Via zijn socials vroeg Luminite zijn fans onlangs nog of hij een nieuwe versie van het anthem ‘Fear The Gear’ samen met MC Focus moet maken. Ook werkt hij aan een collab met Sins of Insanity (‘Sloth’) en bereidt hij zich voor op zijn eerste live-set, die hij hier zal gaan uitvoeren.

Natuurlijk zullen tijdens deze avond verschillende Gearbox-acts op het podium verschijnen, evenals DJ’s die het label hebben gevormd, zoals Malice en Rooler. Producers als Delete en D-Sturb, die een speciale band met het label hebben, zullen ook aanwezig zijn. Bezoekers van het 10-jarig jubileumevenement kunnen ook nog uitkijken naar area 2, waar speciale showcases worden gepresenteerd zoals Gearbox Classics, Gearbox The Future, Gearbox Overdrive, Gearbox Revolutions en nog veel meer.

Rise of the Underground: Luminite, Thyron & MC Focus zijn de anthem makers voor 10 Years Gearbox

Wanneer we de eerste preview van het anthem te horen krijgen is nog niet bekend. Luminite heeft ook niet onthult of de “nieuwe versie” van zijn vorige nummer met MC Focus uit 2016 het nieuwe anthem is of dat dat dit een ‘Fear The Gear’ 2.0 gaat worden. Het jubileumfeest van het Gearbox-label vindt plaats in de Central Studios in Utrecht op 19 oktober van 14:00 tot 01:00. De tickets zijn echter al uitverkocht. Ga voor meer informatie naar de officiële Gearbox Digital-website. 

Omslagfoto van Facebook-pagina Thyron
Vertaald uit het Engels door Tim Bekkering

Reageren