Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Nederland is koploper als het gaat om evenementen. Nu komt het wel eens voor dat je niet kan gaan en je ticket moet verkopen. Dit kan binnenkort op meerdere manieren, want ticketverkopers Eventim en Ticketmaster komen met een eigen platform voor ticketverkoop. 

Eventim en Ticketmaster komen in het najaar met een eigen dienst waarmee gekochte kaarten voor evenementen kunnen worden doorverkocht. Beide diensten gaan een samenwerking aan met concertorganisator MOJO: zij organiseren jaarlijks zo’n 200 concerten en festivals zoals Metallica in de Johan Cruijff Arena en North Sea Jazz met 70.000 bezoekers. Daarnaast zin de ze bekendste en grootste concertpromotor in Nederland.

Het nieuwe platform moet er voor zorgen dat bezoekers zeker weten binnen komen, volgens het AD. De oorspronkelijke barcode van het kaartje wordt ongeldig gemaakt en er komt een nieuwe code op. “Anders kan nog steeds iemand een kaartje meerdere keren verkopen, aangezien pas bij de deur de eerste barcode toegang heeft”, volgens de woordvoerder van de diensten.

De belangrijkste speler op het gebied van tweedehands tickets is TicketSwap. Eventim en Ticketmaster gaan dan ook regelrecht de strijd aan met de bekende dienst. NU.nl laat in een artikel weten dat TicketSwap in een reactie heeft gezegd te staan voor een veilige wederverkoop. Daarnaast zeggen zij ook open te staan voor een samenwerking met Ticketmaster en Eventim.

Eventim en Ticketmaster gaan de strijd aan met TicketSwap

Ticketmaster komt in het najaar met dit nieuwste platform welke volledig waterdicht moet zijn. Dit zal betekenen dat je niet meer het risico loopt om niet binnen te komen bij je favoriete feestje. Maar wat natuurlijk nog beter is: koop je kaartjes op tijd voordat het uitverkocht is.

Omslagfoto via Facebook-pagina Intents Festival 

Reageren