Hard News
Door Hard News

Jawel, Titan komt met een gloednieuw album, live-act én eigen event! Dit werd bekendgemaakt tijdens de afgelopen editie van Dancefair, waar hij z’n eigen panel had. Fans konden hem hier de oren van het lijf vragen. Wij besloten om even rustig af te wachten en hem naderhand het één en ander te vragen. Gelukkig had hij wel even tijd.

Hee man, zojuist had je je eigen panel op Dancefair in de Jaarbeurs. Fans konden je hier vragen stellen en je had zelf het een en ander te vertellen. Hoe was het?
Yo, het was leuk en interessant! Het is bijzonder om je eigen project te mogen presenteren aan een publiek dat vooral bestaat uit fans en personen die zelf de droom hebben om ooit professioneel DJ/producer te worden! Het is natuurlijk ook tof dat de organisatie mij die spot gunt. Dat is een mooie extra bevestiging dat we goed bezig zijn met “The One Who Knocks”.

Was er veel interactie met het publiek/stelden ze veel vragen? Welke vraag is je nog bijgebleven?
Eigenlijk was er niet zo heel veel interactie haha. We hadden een aardig solide verhaal en de chemie tussen ons (mijn manager en ik) en de moderator (Da Syndrome) was erg goed dus het was een erg leuk en vlot gesprek. We kregen de ruimte om ons zegje te doen en daarmee werden denk ik ook al heel veel vragen beantwoord.

Tijdens dit panel vertelde je drie belangrijke nieuwe dingen over Titan: een nieuwe live-act, een nieuw album en een nieuw event. Laten we beginnen met het event. Kun je daar wat meer over vertellen?
Het is niet zozeer één event, we hebben meerdere events op het programma! De kick-off was in Lucky tijdens FOCUS. Het feest was uitverkocht en de show was écht next level, vooral voor in een club. Denk aan dikke visuals, speciale opkomsten van de artiesten en elke artiest kreeg een eigen nickname en outfit. zo was Sick Slick de bijnaam van Requiem en was Jason Payne The Butcher.

Het volgende evenement dat op de planning staat is Megabase. Hoe vet is dit!? Een eigen evenement op het Almere Strand! Super tof dat we deze mogelijkheid gekregen hebben. Op het Almere Strand vervolgen we het verhaal dat in Lucky begonnen is. Daar werden “The One Who Knocks” en zijn kartel voor het eerst voorgesteld. Op Megabase zal deze groep de strijd aangaan met een ander kartel. Ook hier kunnen de bezoekers dezelfde soort show verwachten. Alle artiesten op de line up hebben wederom een nickname en eigen specialiteit meegekregen. Zo komen karakters als The Butcher en Sick Slick weer terug en komen er karakters bij als Snitch & Snatch (Degos & Re-Done), Mr. Mayhem (Delete) en nog veel meer! Je kunt de karakters allemaal terug vinden op het artwork!

Op Megabase werken we grotendeels weer met dezelfde personen die achter het eerste Hoofdstuk in Lucky zaten. De show gaat dus weer fucking gelikt worden en wij nemen geen genoegen met een “kijk mij achter de DJ booth tevoorschijn springen” opkomst. We gaan er écht iets diks maken op een legendarische locatie!

Het artwork en de persfoto’s zien er inderdaad sick uit! Deze komen dus allemaal terug op het daadwerkelijke evenement?
Ja, zeker! We benaderen dit concept op een andere manier dan de meeste artiesten doen met een eigen project. Bij ons draait het niet alleen om kopstuk Titan, maar ook om de familie die eromheen hangt. Als je de leider wil zijn van een familie, dan moet je eerst een familie creëren. Mijn kartel (die niet zozeer handelt in wapens of drugs, maar vooral bekend staat vanwege de crimineel harde muziek) bestaat uit hardstyle artiesten die allemaal bezig zijn met hun mars naar de top. We geven elk individu aandacht waardoor het voor elke artiest ook leuker is om vol enthousiasme aan dit project te werken. Ik support hen, zij supporten mij. Dat is de filosofie! Leuk toch om zo een project met elkaar aan te gaan!? Als er een nieuw hoofdstuk komt, dan zal ik weer nieuwe artiesten uitnodigen om onderdeel te zijn van mijn familie. Ook zij krijgen dan hun eigen stukje ruimte binnen dit concept!

titan one who knocks
Dat klinkt inderdaad als een leuke en unieke insteek van een project! Megabase wordt gehouden op het legendarische Almere Strand. Hoe zijn jullie bij deze locatie gekomen?
High Energy Events zag het zitten om hier een evenement te organiseren. Wij hebben vervolgens de gelegenheid gekregen om ons concept aan hen the pitchen en ze waren meteen enthousiast! Voor mij is het natuurlijk een grote eer om op deze locatie een eigen festival te hebben. Ik ben er super blij mee!

Op dit event zul je ook je nieuwe live-act presenteren. Waar kwam het idee voor deze nieuwe act vandaan?
Mijn management en ik stellen we onszelf constant de vragen “waar staan we voor, wat wil de doelgroep en waar willen wij heen?”. We zijn op een punt aanbeland waarin we het gevoel hadden dat Titanomachy niet meer de juiste insteek is voor mij. Deze act is gebaseerd op de Griekse mythologie, het God-achtige en Mad Max. Dit is ook waar de naam Titan oorspronkelijk vandaan komt. Op een gegeven moment kon ik mijzelf niet meer in deze act identificeren. Ik zie mezelf als act meer als een soort van baas in de onderwereld, een thema wat ook weer bij de doelgroep aansluit. Zodoende is de basis voor “The One Who Knocks” gelegd.

Deze kreet komt natuurlijk uit de bekende serie Breaking Bad en verwijst al naar een prominent figuur in een kartel. De track die ik daaromheen produceerde met de gelijknamige titel “The One Who Knocks” zou uiteindelijk ook een hele iconische plaat worden voor Titan. Dit alles samen heeft ervoor gezorgd dat dit de naam van de nieuwe live act wordt.

Wat kunnen we verwachten van deze nieuwe act?
Muzikaal gezien zal er veel veranderen omdat er een album aan komt. Dit album heb ik op Dancefair aangekondigd en zal in 2017 gereleased worden. Daarnaast stop ik met de samenwerkingen en surprise act on-stage. Waarom? Omdat het allemaal erg veel tijd en energie in beslag nam. In eerste instantie moet je op jaarbasis zeker 5/6 keer een collab produceren met een artiest en deze moet ook voor vijf minuten stage-time naar een evenement toe komen. Het rendement was niet top en ik kreeg uiteindelijk het gevoel dat ik deze tijd en energie meer aan mezelf kon besteden.

Bij “The One Who Knocks” LIVE kunnen jullie een energieke act verwachten die geheel in de stijl van het hele concept valt. Deze act geeft mij de ruimte om hardstyle op een creatieve wijze te benaderen en jullie kunnen daarom veel edits en experimentele elementen verwachten. Verwacht daarnaast gewoon veel nieuwe muziek, want daar draait het uiteindelijk om!

Je act ‘Titanomachy’ ging gepaard met een album, wat je deze keer weer gaat doen. Dat is natuurlijk geweldig nieuws, wanneer ben je van plan dit te gaan doen?
Een album produceren is een intensief creatief proces en daarom heb ik sowieso al besloten dat het album pas in 2017 gereleased gaat worden. Ik ben er echter al wel mee begonnen! De eerste tracks zijn in de maak en met het oog op Megabase zal in april al het een en ander af zijn. Mijn doel is om een album te creëren met allemaal A-tracks. Bij wijze van moeten het allemaal ‘Getting Off’, ‘Braincrackin’, ‘The One Who Knocks’ en ‘My Angel’ platen worden. Niet omdat het er muzikaal op moet lijken, maar vooral omdat al deze tracks het enorm goed hebben gedaan in de industrie. Ik wil dat mijn hele album maximale suppport krijgt en dat iedereen in de scene denkt: Zo, die Titan heeft het weer even geflikt! Het is een ambitieus doel ik weet het, maar hey, Titan gaat een uitdaging niet uit de weg!

Kun je al iets verklappen over tracks/samenwerkingen die op het album zullen verschijnen?
Ik ga nog helemaal niks verklappen haha! Alleen dat jullie op Megabase een voorproefje zullen krijgen. Maar dat ik ga samenwerken mag duidelijk zijn! Ik hoop dat het album een mooie balans wordt tussen solo tracks, oog voor talent en samenwerkingen met artiesten binnen en buiten Fusion.

Reacties

 • Platenpooier 07 maart 2016 - 22:14

  En wanneer begint ‘ie zelf eens met produceren?

  Titan doet tegenwoordig een stuk meer dan jij blijkbaar denkt. Hij heeft zichzelf de afgelopen jaren onwijs ontwikkeld in de studio en doet heel veel zelf. Deze gozer is 24/7 met z’n carrière bezig en weet met zijn nieuwe concepten vernieuwing te brengen in de scene.

  Als je er moeite mee hebt dat er in de scene met ghost producers wordt gewerkt, dan kan je beter een andere muziek stroming gaan zoeken, want in de hedendaagse Hardstyle scene stikt het van de DJ’s met een ghost producer. Absoluut iets waar ik me ook regelmatig aan kan storen.

  Quote
 • Michael 07 maart 2016 - 19:38

  En wanneer begint ‘ie zelf eens met produceren?

  Quote

Reageren