Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Tomorrowland gaat samenwerken met Plopsaland De Panne om deze zomer nog een achtbaan neer te zetten. Het pretpark in België krijgt hiermee de “meest spectaculaire rollercoaster van Europa” in het thema van het festival.

LEES OOK: Da Tweekaz en Q-dance vertegenwoordigen hard dance op Tomorrowland mainstage

‘The Ride To Happiness by Tomorrowland’ zal qua thema ingevuld worden door het festival uit Boom. “Het creatieve team van het festival werkt samen met de Plopsa Group om de unieke sfeer die elke zomer in Boom heerst, te vertalen naar dit unieke partnership.” Deze ‘extreme spinning coaster’ wordt 35 meter hoog, haalt snelheden van 90 kilometer per uur, en gaat 5 keer over de kop. Volgens Het Nieuwsblad kost de bouw van de attractie 17,5 miljoen euro.

Bovendien krijgt de attractie ook een eigen soundtrack, met als rode draad de Tomorrowland-tune van Hans Zimmer. “Het zal de ervaring voor elke bezoeker extra sensationeel maken”, zegt Plopsa-directeur Van den Kerkhof. “Door deze samenwerking zullen we allebei een nog groter publiek kunnen entertainen, waardoor we elkaar alleen maar sterker maken.” In de toekomst hopen allebei de partijen vaker de handen ineen te slaan voor andere Europese pretpark-projecten.

Plopsaland en Tomorrowland bouwen samen aan een achtbaan: ‘The Ride To Happiness by Tomorrowland’

De laatste jaren krijgt hardstyle een steeds grotere rol op Tomorrowland. Naast de magische Q-dance stage zijn er ook steeds meer hardstyle-artiesten op de mainstage te vinden. Hoe zou het zijn om in een hardstyle-achtbaan te zitten..?

Omslagfoto via Facebook-pagina Tomorrowland

Reageren