Hard News
Door Hard News

In een nieuwe gebruiksovereenkomst tussen provinciaal domein de Schorre in Boom en evenementenorganisatie ID&T is afgesproken om Tomorrowland tot aan in ieder geval 2033 twee weekenden te kunnen laten plaatsvinden. Dit meldt de Belgische nieuwssite HLN. Tomorrowland staat wereldwijd bekend als een van de grootste en toonaangevende festivals op het gebied van dancemuziek. Sinds jaar en dag verkoopt het binnen het uur uit en dat succes heeft er toe geleid dat organisator ID&T aan het dubbele weekend wil vasthouden.

Goedkeuring
De nieuwe gebruiksovereenkomst voor Tomorrowland ligt op dit moment ter goedkeuring bij de provincieraad. Binnen deze raad zijn de politieke partijen sp.a, N-VA en CD&V voor de nieuwe overeenkomst waardoor de kans groot is dat er goedkeuring komt op het plan. In de overeenkomst staat dat Tomorrowland de laatste twee weekenden van juli zal plaatsvinden. In de oude overeenkomst was afgesproken dat enkel tijdens lustrum-edities, dus om de vijf jaar, een dubbel weekend zou worden georganiseerd. Dat wordt nu dus omgevormd tot een vast onderdeel van het festival. Enkel de PVDA staat niet per definitie welwillend tegenover de nieuwe plannen. Zij willen de belangen van de omgeving mee laten wegen, de overlast minimaliseren en het plan dus eerst voorleggen aan deze omwonenden.

Hardere stijlen
Sinds enkele jaren breidt Tomorrowland ook op het vlak van de hardere stijlen steeds verder uit. Naast vaste host Q-Dance vind je er tegenwoordig ook hostings van onder andere Loudness, Pussy Lounge en Footworxx. Met de vaste uitbreiding naar twee weekenden lijkt het er op dat ook de liefhebbers van hardere stijlen jaarlijks beter aan hun trekken zullen komen. Door de jaarlijkse dubbele editie zal het in ieder geval makkelijker worden voor bezoekers om hun tickets te scoren, iets wat op dit moment nog vaak lastig is door de gigantische interesse voor het Belgische festival.

Bron: HLN

Reageren