Juno Coolen
Door Juno Coolen

Zoals de meesten inmiddels al weten is Sam Gonzalez, beter bekend als Audiofreq, al een tijdje bezig aan een album. Al eerder was bekend dat hij graag tijd doorbrengt in de studio en dat hij daarbij veel experimenteerd. De Australiër heeft de tracklist bekendgemaakt van het album Audiology door middel van een playlist op Spotify. Tot nu toe zijn er pas twee tracks beschikbaar in de playlist namelijk ‘Let It Flow’ met Dave Revan & ‘The Grid’. Beiden hebben ook een officiële videoclip online staan.

Audiofreq gaat graag zijn eigen gang bij het maken van zijn producties en dat is goed terug te horen in het album. Eerder plaatste hij al een compilatie van zijn previews. Hierin is goed te horen dat het allemaal kwalitatief sterke producties zijn. Daarbij zullen diverse genres zoals Trap & Drum and Bass en verschillende vormen van hardstyle vertegenwoordigd worden op het album. Hierdoor heeft het album in ieder geval geen gebrek aan diversiteit.

Audiology zal het tweede album van Audiofreq zijn na Audioception. Het eerste album bevatte ook al veel nummers die onderhevig waren aan invloeden van andere genres zoals Dubstep & Drum and Bass. Zelf zegt Sam dit over de albums: ”If you liked my first album, you’ll love the second one.”

Daarnaast heeft de Australiër dit jaar zijn eigen label genaamd Audiophetamine opgericht. Het tweede album zal om die reden ook hierop uitgebracht gaan worden. Audiophetamine valt onder Dirty Workz, het label waar Audiofreq voorheen onder contract stond.

Reageren