Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Nog maar een paar nachtjes slapen voordat we los kunnen gaan bij Outlands Festival. Het evenement vindt plaats in het weekend van 21 t/m 23 juni. De zaterdag van het festival staat volledig in het teken van de hardere stijlen. Niemand minder dan Uncaged en MC Livid hebben de eer gekregen om het anthem voor dit jaar te maken. Wij spraken de heren over de nieuwe track en het festival.

Beide heren maken grote stappen in hun muzikale carrière. Zo gaat MC Livid al een tijdje mee in de scene, en kunnen we Uncaged ook steeds vaker vinden op grote evenementen. Uncaged geeft aan dat hij zelf nog niet het gevoel heeft doorgebroken te zijn: “In mijn ogen ben je pas écht doorgebroken als iedereen je muziek kent, en dat is in mijn geval nog niet zo. Natuurlijk heeft mijn remix voor Sub Sonik zijn track M.F. Psycho wel wat teweeggebracht voor Uncaged, maar het is nu doorpakken en daar zijn we hard mee bezig!” 

Wij vroegen de mannen wat nou het hoogtepunt is uit hun carrière. Ramon noemt een aantal mooie momenten zoals de QAPITAL mainstage en voor het tweede jaar op rij de BLUE zaterdag hosten op Defqon.1. Jean-Luc ziet dit jaar als zijn hoogtepunt: “Ik heb dit jaar heel veel mee mogen maken waar ik trots op ben zoals openen van de Fanaticz stage op Karnaval Festival en een nummer 8-positie hebben in de Hardstyle.com Top 40 met mijn M.F. Psycho release.

“Mijn eerste keer Outlands was mijn allereerste festival óóit”

Naast dat Uncaged samen met MC Livid het anthem mag maken, was Outlands Festival ook zijn allereerste festival ooit. “Ik keek er al lang naar uit en kon niet slapen van de zenuwen. Eindelijk zag ik artiesten als Ran-D, Adaro en Frequencerz in het echt, dat vond ik toen heel bijzonder. Outlands had toen al een hele gemoedelijke sfeer en zowel mijn vrienden als ik hebben ons die dag erg goed vermaakt’, aldus Jean-Luc.

Ook heeft Outlands Festival een speciale betekenis voor hem. “Outlands heeft voor mij vorig jaar een speciale betekenis gekregen. Een vriend van mij maakte onverwachts een einde aan zijn leven en Outlands was de laatste keer dat ik samen met hem was. Dat ik dan nu, een jaar later, het anthem van datzelfde feest mag maken, is voor mij ook een supergroot eerbetoon naar hem toe.”

“Dat weekend willen bezoekers juist ontsnappen aan de drukte in het leven, al is het maar voor even, vrij zijn”

Jean-Luc geeft aan dat er veel nieuwe tracks aankomen: “The Machine en ik zijn erg druk bezig met nieuwe tracks. Ook gaan we de collab met Deluzion afronden en is er een nieuwe solo track in de maak. En oh, er komt ook een remix aan van een van mijn tracks… Genoeg nieuwe muziek voor Outlands dus!” MC Livid kan niet wachten om het anthem te laten horen aan het publiek op Outlands Festival. “Ik vind het echt speciaal dat ik het anthem heb mogen maken samen met Jean-Luc, en de line-up is in mijn ogen ook echt perfect. Dus mijn volle 1000% energie deze zaterdag zoals altijd”, aldus MC Livid.

Dit jaar is het thema van Outlands Festival ‘The Secrets of Egypt’. Wij vroegen de artiesten wat ze zelf verwachten van dit thema. Jean-Luc: “Zelf denk ik aan een geheime, selecte groep mensen die wil feesten in de woestijn. Ze voelen altijd maar de druk om te werken en te presteren, maar dit weekend willen ze juist ontsnappen aan die druk en, al is het maar voor even, vrij zijn. Ramon geeft aan dat ze dit mooie thema hebben verwerkt in de track door onder andere de sfeer, het oude Egypte, farao’s, gouden strandvlaktes, zonsondergangen en piramides naar voren te brengen.

“Bij elke track leren we allemaal weer een beetje meer van elkaar”

Het maken van het anthem voor een festival is een speciale taak en een hele eer voor artiesten. De track moet passen bij het festival en hier hebben de DJ’s dan ook hard aan gewerkt. Ramon geeft aan erg blij te zijn met het resultaat: “Uncaged en The Machine stelden mij de vraag of ik ervoor open stond om de vocalen voor het anthem te maken. En ben er eigenlijk meteen mee aan de gang gegaan.” Uncaged was zelf super verbaasd, maar ontzettend enthousiast. “De line up was zoals altijd weer met de grootste namen gevuld, maar uitgerekend ík was gevraagd om het anthem te maken. Een hele eer”, aldus Jean-Luc.

Het is een groot project om een anthem te maken, zo legt Ramon uit dat het veel samenwerken is: “Als ik jullie meeneem in het proces, is het veel bellen met elkaar. Facetimen en overleggen. Veel dingen voorstellen, samen keuzes en beslissingen maken.” Het komt natuurlijk ook wel eens voor dat je er echt niet uitkomt. “MC Livid, The Machine en ik hebben denk ik wel tien verschillende melodieën geprobeerd. Ik wilde 100% tevreden zijn en daarom hebben we besloten de track even een week met rust te laten. Toen we de track daarna oppakte, hadden we de flow meteen te pakken, we schreven deze melodie en de track is toen in no-time afgemaakt”, aldus Jean-Luc. Deze samenwerking is goed bevallen en Ramon geeft aan dat we in de toekomst zeker nog een track van ze samen kunnen verwachten.

“Een goede opbouw, een pakkende melodie en een flinke bak drive!”

Met de track hebben de artiesten geprobeerd de typische Uncaged sound erin te laten terugkomen. Zelf is Jean-Luc ontzettend tevreden met het anthem: “Het straalt precies de energie uit waar Uncaged voor staat. Om met deze track Outlands te mogen vertegenwoordigen dit jaar is echt een eer. Zelf ben ik het meest trots op de energie die we in de tweede climax hebben kunnen stoppen!”

Dit anthem kunnen ze dan mooi van hun bucketlist afstrepen. Wij vroegen Uncaged en MC Livid wat ze nog graag willen bereiken en welke dromen ze hebben. Jean-Luc hoopt een plekje op de line-up van Defqon.1 te kunnen bemachtigen: “Dat is altijd al een droom geweest, maar hard werken loont!” MC Livid geeft aan te willen blijven groeien als artiest: “Je hebt altijd dromen, en dingen die je wilt bereiken. Maar voor mij is het vooral doen wat ik leuk vind. Dan zie ik vanzelf wel wat er op mijn pad komt het komende jaar!” 

Wil jij het anthem zo snel mogelijk beluisteren? Presave dan nu en ben de allereerste. Voor tickets en meer informatie over Outlands Festival ga je naar de officiële website. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Uncaged 

Reageren