Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

KWF Kankerbestrijding lanceert een campagne tijdens de donkere decemberdagen om zijn jaarlijkse lampionnenactie onder de aandacht te brengen. De actie ondersteund sinds 2016 iedereen die met de gevolgen van kanker te maken heeft. De muziek voor deze campagne staat op naam van hardstyle DJ Brennan Heart, die samen met het Metropole Orkest een vertaling van zijn nummer ‘Hold On To Tomorrow’ heeft gemaakt.

LEES OOK: Brennan Heart over zijn boek ‘HARD’: “De ups & downs met de enorme liefde voor de muziek maken het heel puur”

“Kanker raakt ons allemaal”, laat Anne-Marije Haijtink, brand manager bij KWF kankerbestrijding weten. “Juist de periode rondom de feestdagen kan extra moeilijk zijn en daarom willen we juist nu iedereen die met kanker te maken krijgt een hart onder de riem steken.” Voor de campagne van dit jaar is gekozen om het verhaal in animatiestijl te vertellen. KWF wil de boodschap zodoende op een emotionele manier overbrengen, zonder confronterend te zijn. ‘Hold On To Tomorrow’, een track van Brennan Heart, wordt samen met het Metropole Orkest in een nieuw jasje gestoken en zal dienen als ondersteunende muziek voor de campagne.

KWF activeert heel Nederland om een lampion te doneren voor een dierbare die onder de heftige ziekte te lijden heeft. Met de actie ‘Nederland geeft licht’, zal op 29 december in het Amsterdam Olympisch Stadion een groot lichtgevend hart worden ontbrand om aandacht te vragen voor KWF Kankerbestrijding. Hieronder is te zien hoe de video en het idee hierachter tot stand is gekomen.

Brennan Heart laat via een Instagram-bericht weten enorm vereerd te zijn om samen te mogen werken met het Metropole Orkest: “My song ‘Hold On To Tomorrow’ is the main theme for the KWF campaign & TV commercial this December, broadcast nationwide! The Metropole Orchestra made their own arrangement, such an amazing job! Really honoured to work together with them and KWF.” 

Het is natuurlijk iets heel unieks dat hardstyle en het Metropole Orkest samenwerken voor zo’n maatschappelijk project. Daarnaast geeft Fabian aan dat zijn lampion zal branden voor zijn jongere broertje, die genezen is van kanker, vlak nadat hun vader was overleden aan de gevolgen longkanker.

Brennan Heart’s ‘Hold On To Tomorrow’ in nieuw jasje gestoken voor KWF campagne

Op zondag 29 december wordt tijdens een live-uitzending op SBS6 in het Amsterdamse Olympisch Stadion, het hart van het licht ontbrandt. Voor de campagne ‘Nederland geeft licht’ kunnen mensen een lampion doneren via de KWF website.

Omslagfoto van Facebook-pagina Brennan Heart

Reageren