Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het is over en uit voor Sylence. De Amerikaanse producer liet gisteravond via social media weten dat het mooi is geweest en zijn koptelefoon aan de wilgen hangt. Jason Waters, beter bekend als Sylence, doet hiermee de deur achter zich dicht en komt niet meer terug.

De euforische hardstyle dj, getekend bij het label Dirty Workz, verklaarde op social media dat hij er een eind aan breidt. Toch houdt hij een kier open om over te stappen op een ander muziekgenre, wellicht onder een andere alias. Sylence: “This is the official retirement of ‘Sylence’ I will no longer produce hardstyle. There’s 1 more release and then that will be it.”

Er komt dus nog een release aan en zelfs afgelopen week werd er nog een track van hem uit gebracht: ‘Zoning’. Wanneer de laatste productie van deze artiest uit zal komen is nog niet bekend. Verder was 2017 een goed jaar voor hem. Onder meer ‘Jawa’, ‘All You Need’ en ‘Shelter’ kwamen van zijn hand af. Maar aan deze productiviteit komt – na de volgende release – geen vervolg. De Amerikaan heeft verder aardig wat mooie boekingen achter zijn naam staan. Defqon.1, Mysteryland USA en Dreamfields staan onder andere op het cv van de dj.

Met deze laatste woorden van Sylence is dit alweer de tweede (opkomende) dj die ermee stopt. Onlangs trok ook Nightfall de stekker eruit. Ook hij gaat zich focussen op andere muziekstijlen.

UPDATE: “Well, this is awkward…”

Een half uur geleden heeft Sylence een video op Facebook gepost waarin hij terugkomt op zijn beslissing om te stoppen met hardstyle. Nadat hij gisteren een statement postte waarin hij vertelde dat hij het voor gezien houdt, zegt hij dat nu in een verklaring dat hij een beetje in de war was. “Het spijt me van gisteren”, zegt Sylence in zijn video. “Ik vertelde dat ik zou stoppen met hardstyle, maar dat is absoluut niet het geval. Ik was veels te emotioneel en was ondersteboven door mijn eigen problemen. Zelfs al zou ik daadwerkelijk stoppen met het produceren van hardstyle, dan zou het toch niet lukken. Ik blijf dit de rest van mijn leven doen.”

Bekijk zijn volledige verklaring hieronder.

Reageren