Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Het komt wel eens voor dat je geen bereik hebt op een evenement: super vervelend wanneer je je vrienden kwijt bent. Dit gaat nog lastiger worden voor festivalbezoekers die Vodafone hebben, want de telecommaatschappij heeft besloten om in 2019 geen zendmasten neer te zetten op festivals.

LEES OOK: Intents Festival pakt zwarthandelaren aan en blokkeert overmatige tickets

Organisaties zorgen er altijd voor dat bij grote evenementen tijdelijke zendmasten worden geplaatst, zodat bezoekers bereikbaar blijven. Nu trekt één van de grotere providers zich terug: Vodafone heeft plaatsingen op alle festivals in 2019 afgezegd.

Vodafone stopt met zendmasten op festivals voor de rest van het jaar

De provider zou afgelopen weekend volgens afspraak zendmasten leveren op Karnaval Festival, maar zag hier last-minute van af en liet weten dat ze voor de rest van het jaar alle festivals hebben afgezegd. Meerdere organisaties hebben dit inmiddels tegenover Hard News bevestigd. Dit betekent dat iedereen (niet alleen bezoekers, maar ook medewerkers en artiesten) met Vodafone dus slecht bereikbaar zal zijn op de gigantische evenementen, en dat terwijl je elk beetje 4G nodig hebt in the middle of nowhere.

Andere providers zoals KPN, Tele2 en T-Mobile blijven de extra zendmasten op evenementen wel plaatsen. Houd hiermee dus rekening als je binnenkort je contract moet verlengen. Waarom Vodafone zich terug heeft getrokken, is nog onduidelijk.

UPDATE: “Vodafone is en blijft bereid om in overleg met festivals onder de juiste voorwaarden extra dekking neer te zetten.”

Vodafone heeft onlangs een reactie gegeven als het gaat om het plaatsen van tijdelijke zendmasten op festivals. Vodafone geeft aan van geval tot geval te beoordelen en dus per festival te kijken of ze extra zendmasten bijplaatsen. Ze beweren dat ze soms fors moeten betalen aan organisatoren. Echter laten de organisatoren weten dat Vodafone juist hun zendmasten gratis mogen plaatsen op hun festivals en hier geen kosten voor in rekening worden gebracht. Wat de criteria voor Vodafone zijn om zo’n tijdelijke mast te plaatsen, wordt nog uitgezocht door de provider.

Vodafone geen bereik op festivals 2019

Beeldmateriaal via Facebook-pagina’s Electric Love Festival en Vodafone Nederland

Reacties

 • Ijzerdraat 12 maart 2019 - 19:35

  Ik betaal zeker niet graag meer abonnementskosten om bereik op festivals te bekostigen

  (2)
  Quote
 • Klaudia 12 maart 2019 - 19:26

  Uit betrouwbare bron vernomen dat organisatoren steeds meer geld vragen om een mast te mogen plaatsen. Uiteindelijk betalen klanten hier natuurlijk ook aan mee, dus ik begrijp de keuze wel. Je gaat daarnaast naar een festival voor je plezier, anders kun je net zo goed thuis op de bank zitten met je smartphone.

  (1)
  Quote
 • Hans 23 mei 2019 - 08:18

  Quote: “Echter laten de organisatoren weten dat Vodafone juist hun zendmasten gratis mogen plaatsen op hun festivals en hier geen kosten voor in rekening worden gebracht.”
  Wie zijn ‘de organisatoren’? Heeft HardNews alle organisatoren benaderd? Denk het niet. Weet uit ervaring dat er organisatoren zijn die werkelijk uit alles munt willen slaan om hun eigen risico te minimaliseren.
  Laat onverlet dat een provider zichzelf behoorlijk in de vinger snijdt als de dekking niet op orde is, zeker op een groot evenement.

  (1)
  Quote
 • Anja 22 april 2019 - 19:05

  Heb ik sinds kort een abonnement en heb je geen bereik op paaspop. Hoe slecht is dat.
  Niet bereikbaar voor je kinderen.

  (-1)
  Quote
 • Tommie 24 april 2019 - 08:42

  Zo, hier hebben we afgelopen weekend van kunnen genieten: geen bereik op Paaspop. Met 30.000 bezoekers per dag hebben duizenden mensen hier last van gehad. Top reclame! Ik ben benieuwd naar de rest van het festival seizoen… ik ben in ieder geval van plan om over te stappen.

  (-1)
  Quote
 • Erik bonnema 08 maart 2019 - 17:58

Reageren