Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Vanavond komt Vertile met een gloednieuw concept voor deze festivalloze maanden. Een video liveset waarin de hardstyle producer zélf het podium animeerde, beelden bewerkte, special effects aan toe heeft gevoegd en natuurlijk de muziek verzorgd. Een hele hoop werk dus voor Vertile’s Dimension: “Het moet zo dicht mogelijk in de buurt van een echte ervaring komen.”

LEES OOK: Defqon.1 opnieuw uitgesteld: “We understand this isn’t the news you were hoping for”

Dat Vertile een veelzijdig talent is, zal de meeste hardstyle-liefhebbers niet zijn ontgaan. In de zomer van 2019 werden zijn tracks zoals ‘Raging In The Dancehall (Remix)’ en ‘Not My Affection’ op de grote mainstages gedraaid door onder andere D-Sturb, Adaro en Warface. Maar daarnaast blijkt hij ook nog zijn eigen artwork te maken, schrijft (en zingt) hij zijn eigen lyrics en speelt hij verschillende instrumenten.

‘Geen huis, tuin & keuken-liveset, maar écht een festivalervaring’

Het leverde Vertile een hoop boekingen op: zo zou hij op onder andere Defqon.1, Decibel outdoor en QAPITAL staan. Maar het bekende coronavirus gooide roet in het eten en dus stroopte hij de mouwen op. “Eerlijk gezegd ben ik erg gefascineerd door het showelement van festivalproducties: dat zijn we ergens allemaal wel een beetje”begint Vertile te vertellen. Vertile’s Dimension moest volgens hem weer het oude festivalgevoel geven aan de kijker.

vertiles dimension 2

“Nou ben ik nooit echt fan geweest van het ‘huis, tuin en keuken-livesetje, daar ben ik misschien wel een tikkeltje te eigenwijs voor. Als ik echt iets in die trant zou gaan doen, dan moest dat zo dicht mogelijk in de buurt komen van een echte ervaring. Nou is een echte ervaring natuurlijk niet mogelijk op het moment, dus ging ik denken hoe het anders kon.” En zo dook Vertile dag in dag uit in de techniek achter het vormgeven van video’s.

“Ik was al een beetje bekend in het wereldje van 3D/CGI en video, dus met die kennis ben ik gaan roeien, en uiteindelijk met het concept ‘Vertile’s Dimension’ gekomen. Het hele project aan voorbereiding en uitwerking heeft me denk ik ongeveer een maand gekost. Ik hoop de kijkers weer even dat ‘kicken’ gevoel te geven als alles op hetzelfde moment explodeert als de kick erin komt! Dan is mijn doel hiermee voltooid.”

Nieuwe muziek tijdens Vertile’s Dimension

Om 19:00 vanavond begint de stream op YouTube en Facebook. “Er zitten een paar nieuwe platen in en wat platen die ik vet vind van collega’s! De set is daarna sowieso terug te kijken op mijn kanaal. Of er hierna nog meer van dit soort virtuele liveset producties komen durf ik nog niet met volle zekerheid te zeggen, zolang er geen feesten zijn is dit voor mij wel een goede manier om nog een beetje het gevoel over te brengen.”

Ook al is de muziekwereld hard getroffen door de onzekerheid van het coronavirus, toch heeft Vertile duidelijke goals voor zichzelf gesteld. “Mijn doel voor dit jaar is sowieso het uitbrengen van veel nieuwe muziek. 2020 is een beetje een slecht jaar geweest qua releases, dat wil ik dit jaar weer recht trekken. Ik ben met een paar hele vette collabs bezig, veel solo projecten en remixes.” Waaronder een remix voor Rebelion… Wanneer het weer mag, dan is Vertile er klaar voor. “Uiteraard, als de feesten er weer zijn op wat voorn manier dan ook, hoop ik dat ik daar mijn muziek ook weer mag laten horen!”

Vertile’s Dimension is vanaf vrijdag 19 februari om 19:00 te checken op het YouTube-kanaal van Vertile.

Omslagfoto via Instagram-pagina Vertile

 

Reageren