Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

Vodafone heeft laatst besloten om geen tijdelijke zendmasten meer te plaatsen op festivals en hierdoor zijn gebruikers van deze provider onbereikbaar geweest op een aantal evenementen. Deze mensen hoeven zich hier niet meer druk over te maken, want het telecombedrijf komt terug op de eerdere beslissing.

LEES OOK: Vodafone-gebruikers zijn deze zomer onbereikbaar op festivals

Op evenementen als Karnaval Festival, REBiRTH en Intents Festival hadden Vodafone-gebruikers nog last van het feit dat de provider geen extra tijdelijke zendmasten plaatste. De internetaanbieder besloot dit te doen, omdat het samen met de organisatoren van de festivals niet tot een akkoord kwam over de kosten. Het plaatsen van extra capaciteit kon evenementen door de nieuwe regeling namelijk tot €15.000 kosten. Nu zegt Vodafone dat het merkt dat festivalorganisatoren nog niet klaar zijn voor die aanpak.

De internetaanbieder heeft dan ook besloten om deze beslissing te herzien en vanaf deze week gewoon weer tijdelijke zendmasten te plaatsen als dit noodzakelijk is. Mensen die zijn aangesloten bij Vodafone zijn dit weekend dus gewoon bereikbaar op Freshtival, 7th Sunday en Harmony of Hardcore. “Wij willen klanten, festivalbezoekers en andere betrokkenen niet in de steek laten tijdens deze events”, aldus Vodafone.

Het telecombedrijf laat wel weten dat het kritisch blijft kijken naar de aanvragen voor de extra capaciteit door de vele festivals – alleen als het echt nodig is, worden de zendmasten geplaatst. Vodafone denkt wel dat het eerdere besluit heeft geholpen: “Wij merken dat we hiermee een signaal hebben afgegeven richting de verantwoordelijke organisatoren en blijven met hun in gesprek over de kostenefficiënte inzet van extra capaciteit in de toekomst.” Of deze kosten bij de organisatie of bij de provider moeten liggen is een terechte vraag, maar feit is dat een organisatie al met enorm veel dingen rekening moet houden bij het organiseren van een festival, terwijl bereikbaarheid wellicht een verantwoordelijkheid is van het telecombedrijf.

Vodafone-gebruikers gewoon weer bereikbaar op festivals

De provider is teruggekomen op de eerdere beslissing om een nieuwe aanpak in te voeren en Vodafone-gebruikers zijn vanaf deze week dus weer gewoon bereikbaar op festivals.

Omslagfoto via Facebook-pagina EDC Las Vegas

Reageren