Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Het komt dan toch eindelijk dichterbij: de officiële kick-off van ons o-zo-geliefde festivalseizoen! Tijdens REBiRTH Festival 2020 – Island of Infinity zal je als liefhebber méér dan genoeg uit de voeten kunnen: het is niet voor niets dat 74% van de kaarten inmiddels al is uitverkocht! Wij hebben alle ins en outs voor je op een rijtje gezet die duidelijk maken waarom je dit absoluut niet mag missen. 

LEES OOK: REBiRTH Festival: “Het gevoel van ‘we mogen weer’ zorgt ieder jaar voor een ongekende sfeer”

1. REBiRTH Festival: dé start van jouw festivalseizoen

Op 10, 11 en 12 april zullen de Raamse Akkers in Haaren compleet getransformeerd worden tot een Island of Infinity, waar je je drie dagen lang in de wereld van REBiRTH Festival kunt wagen. Het terrein groeit ieder jaar maar weer en het belooft dus ook ditmaal weer een keihard festival eiland te worden.

Eerder spraken we de organisatie al over deze groei van REBiRTH Festival: “REBiRTH is uniek omdat het écht het allereerste festival van het seizoen is, met sinds 2017 ook een grote outdoor stage. De zin en drive bij zowel de bezoekers als de artiesten dat ‘ze weer mogen’ zorgen ieder jaar opnieuw weer voor een ongekende sfeer. Daarin onderscheid REBiRTH zich van andere festivals.”

REBiRTH Festival 2020

2. De comeback van Phuture Noize op REBiRTH

Phuture Noize veroverde de harten van hardstyle-liefhebbers met zijn Pursuit of Thunder en Black Mirror Society: de laatste jaren bracht hij zelfs ieder jaar een top-album uit. Mede hierdoor, en om zich te kunnen focussen op een gloednieuw album, nam Marco een break en draaide hij voor het laatst in september 2019. Maar, tijdens REBiRTH Festival keert Phuture Noize terug! Met een exclusieve Sneak Peek van zijn aanstaande Silver Bullet-album maakt hij zijn comeback LIVE op de mainstage op zaterdag.

3. Een overvloed aan speciale acts: 30 stuks in totaal!

Op de zaterdag vind je onder andere End of Line Strive for Domination, Phuture Noize LIVE met zijn Silver Bullet sneak peek, Killshot Beastmode LIVE, de Nederlandse premiere van Sub Zero Project’s nieuwe live-act Rave into Space, Delete VIP en nog veel meer… De zondag kan natuurlijk niet achterblijven: hier zal je Rebelion presents OVERDOSE kunnen bewonderen, net als Crypsis presents Cryptology vs Statement of Intent, AniMe’s nieuwe album Insane Aftermath LIVE én unieke combinaties zoals B-Front vs Rejecta en E-Force vs Act of Rage!

4. Grootse Gunz for Hire hosting op zondag

Na voorgangers als Frequencerz, B-Front, B-Freqz & Sub Zero Project is het dit jaar de eer aan niemand minder dan duo Gunz for Hire om op zondag de REBiRTH Mainstage te hosten. Naast ondersteund te worden door versus sets, zullen de heren speciaal voor deze hosting ook nog eens een Gunz for Hire Classics set door de speakers knallen! Met klassiekers als ‘Kings of the Underground’, ‘Bolivia’ en ‘Sorrow’ belooft dit natuurlijk een waar spektakel te worden voor hardstyle-liefhebbers.

5. De ultieme weekend experience op de REBiRTH Residence Camping

Drie dagen lang gevuld met de grootste artiesten, de leukste activiteiten en de gezelligste vriendencamping maken samen de REBiRTH Residence experience. Neem je eigen tent mee óf neem plek in 1 van de kant-en-klare accommodaties, en ga los op pre-party’s, after-party’s, Silent Disco’s, tijdens de morning workouts, in de hottubs & véél meer! Als kers op de taart zijn er ook verwarmde eet- en badhuizen, zodat jullie precies helemaal niks tekortkomen.

LEES OOK: Waarom jij de ultieme weekend experience op de REBiRTH Residence Camping niet wil missen

6. Iedereen is maandag vrij!

Nog mooier dus, want dit jaar valt REBiRTH Festival ontzettend goed in je werk- of schoolagenda. 13 april 2020 is het namelijk Tweede Paasdag, dus iedereen is de maandag na het Island of Infinity gewoon lekker vrij! Nog een reden waarom je dit absoluut niet wil missen en snel je weekendtickets wil kopen: “Get ready for the summer vacation of a lifetime and join us to celebrate the ultimate weekend kick-off of your festival season!”

7. Upgrade naar een VIP experience

Wil je nog meer extra’s hebben, upgrade dan naar de VIP experience! Dit betekent een aparte VIP entree, uniek VIP bandje, welkomst bubbles, geüpgraded VIP deck, groter drank assortiment op het VIP deck, fingerfood, en toegang tot aparte VIP toiletten. Let op: de tickets vliegen de deur uit en inmiddels is 85% hiervan al uitverkocht. Wil jij er comfortabeler bij zitten met de start van het festivalseizoen? Haal je VIP-ticket dan hier!

8. Epische Friday Pre-party met twee areas

Niet alleen het festivalseizoen zal knallend beginnen op REBiRTH Festival, want ook voor de eerste dag van het weekend staat er meer dan genoeg op het programma: de allereerste Friday pre-party met niet één, maar twee dikke areas! De REBiRTH camping pre-party bleek vorig jaar al een groots succes, waardoor de organisatie nu nog meer grote namen uit de kast zal trekken. 3 dagen REBiRTH Festival – inclusief REBiRTH Residence Camping – en hiermee toegang tot deze epische pre-party – kost je maar €95 exclusief servicekosten! Voor een weekendticket (zaterdag/zondag) betaal je slechts €67,50 (exclusief servicekosten).

Vrijdag line-up:
Pre-Party
Act of Rage LIVE – D-Sturb – Deetox vs MYST – Deadly Guns – Hard Driver – KELTEK – Retrospect – Da Syndrome

NEW! Reborn
Barber – Crypton – Dayah – Deluzion vs Uncaged – Kruelty – Retaliation – Vasto – Vyral vs Element – Barricade

9. Drie dagen gevuld met meer 200 artiesten

Voor Island of Infinity heeft REBiRTH Festival wederom een immense line-up neergezet. Meer dan 200 (!) artiesten zullen plaatsnemen achter de draaitafels om jullie van hardere stijlen hoogstandjes te voorzien. Met Act of Rage LIVE, D-Sturb, KELTEK, Deadly Guns, Crypton en Deluzion vs. Uncaged: er zal werkelijk voor ieder wat wils zijn. Naast deze ‘normale’ sets staan er ook meer dan genoeg speciaals op je te wachten…

Er bestaat natuurlijk géén beter gevoel dan je allereerste festival van het jaar bezoeken. REBiRTH Festival staat al jarenlang bekend als de ultieme kick-off van het seizoen, waar je voor de eerste keer weer los kan gaan in de buitenlucht. Een drankje en dansje onder het genot van de heerlijke lentezon, hoe mooi kan het worden?

LEES OOK: REBiRTH maakt volledige line-up voor ‘Island of Infinity’ bekend

10. Geniet van het complete spectrum aan hardere stijlen

Van hardstyle, classics en freestyle tot raw hardstyle, hardcore en uptempo: op REBiRTH Festival zal je kunnen genieten van het volledige spectrum aan hardere stijlen. Heb je tijdens het Island of Infinity weekend nou ook eens zin in iets anders? Geen probleem! Dan kun je namelijk met Zanger Kafke en vele anderen een fuifje vieren in de Feest Arena, óf zelfs een #BeetjeDansen op zondag met ondere andere Jody Bernal en Smèrrig Diskjochies!

Gedurende het weekend zal je op het REBiRTH Festival terrein los kunnen gaan op welgeteld 15 (!) verschillende stages. Als je de kick-off van het festivalseizoen al bezocht hebt, weet je dan ook dat je de harde outdoor stage absoluut niet wil missen. Bovendien staat REBiRTH bekend om haar grootse indoor mainstage, waar duizenden bezoekers zich verenigen in de immense tent.

REBiRTH: Hardstyle + Gunz for Hire hosting
REBELLiON: Raw Hardstyle
REVENGE: Hardcore/Uptempo
REBORN RAW: Extreme Raw
REACTiVATE: Classics
RECHARGE: Raw Classics
REBORN Euphoric: Euphoric hardstyle
RELiSH: Freestyle
#BeetjeDansen: Urban/Eclectic
Feest arena: Nederlandstalig/feest

11. Drie dagen hardcore/uptempo!

Sinds een paar jaar kunnen ook hardcore-liefhebbers terecht bij de opening van het festivalseizoen. Waar de vrijdag wordt afgesloten het een hoger tempootje, is de REVENGE-stage op zaterdag en zondag volledig gevuld met de grootste namen uit de scene, zoals Angerfist, Deadly Guns, Sefa, Partyraiser, Miss K8, GPF, Spitnoise, Vandal!sm vs. Trespassed en ga zo maar door. Van vorig jaar weten we nog dat de sfeer bij deze hardcore-stage twee dagen lang door een ringetje te halen was. Want wat is er nou lekkerder dan die Airmax in de open buitenlucht van de houten vlonders te laten knallen?

12. Laat de reis naar REBiRTH Festival maar beginnen

Oké, je hebt dus een enorm aanbod aan exclusieve artiesten, een bomvolle planning van 3 dagen en bent nu klaar voor de kick-off van het festivalseizoen. REBiRTH biedt veel travelmogelijkheden, zoals pendelbussen van/naar station Oisterwijk, een eigen bus of touringcar, een georganiseerde busreis via de officiële travelpartners, een Kiss & Ride, taxi’s en ga zo maar door. Check alle info op de website: https://www.rebirth-festival.nl/reizen/

REBiRTH Festival 2020 – Island of Infinity zal plaatsvinden op 10, 11 en 12 april op de Raamse Akkers in Haaren. Tickets voor deze kick-off en de REBiRTH Residence Camping zijn verkrijgbaar via de officiële website van het festival, en voor meer informatie over de accommodaties kun je een bezoekje brengen aan de REBiRTH Residence website

Reageren