Robin van der Kooij
Door Robin van der Kooij

Elk festival leert van het verleden en blijft investeren in het optimaliseren van de feestvreugde. Zo ook de organisatie van Dance Boulevard. En of dit plan gelukt is kunnen we achteraf wel beoordelen met een JA! Dit jaar werd de oude locatie ingeruild voor een nieuwe omgeving dat meer festivalbezoekers oplevert. Of het uitverkocht was? Nagenoeg! Natuurlijk wil de gemiddelde festivalbezoeker waar voor zijn investering en de editie van 2016 had dan ook weer ietsje meer te bieden dan de 2015 editie. Meer area’s, meer dj’s, meer m2 om te dansen.

Improvement
Waar in 2015 nog vier stages onderdeel uitmaakte van een geslaagde editie, zijn dat er in 2016 vijf geworden. Dit jaar was er de Mengelmoes area. Volgens mij hoeven we niet uit te leggen waar dit voor staat. Weg met het hokjes denken en je laten verrassen door een diversiteit aan genres. Van hiphop, house, bubbling tot de welbekende radio hitjes, alles kon en de overgangen waren minstens net zo groot als de afstand tussen klassiek en hardcore. Erg leuk concept en alle ruimte om je gekste moves eens tot uiting te laten brengen. Overige area’s waren de Rage! (dirty house), de House of Colors (house/edm), de Freestyle area die gehost werd door dj Ruthless en natuurlijk de area waar het Hard News allemaal om te doen is: de Hardstyle Zone area.
Verder werd het aantal beschikbare tickets opgehoogd tot een slordige 5000. Tel daarbij op een heerlijk zonnetje dat een batterij beschikbaar had gesteld voor de hele middag + gedeelte avond en je kunt nu al wel vaststellen dat het een geweldige dag was!

13996152_1392360194112636_2168207998834923246_o
Dropping beats
Na een pittig autoritje van zo’n 2 uur incl. plaspauzes, mochten we dan eindelijk toetreden tot het festivalterrein in Bergen op Zoom genaamd ‘de Wouwse Tol’. Een heerlijke groene vlakte waarbij je eindelijk eens niet je enkels hoefde te breken over losliggende planken of keiharde betonnen ondergronden (pluspunt 1).

We gingen eerst dan ook op verkenningstour en als echte jonge woudlopers bewonderde we alle vijf de area’s. Al snel kwamen we uit bij de Hardstyle Zone area waar Deepack met heerlijke muzikale nummers aan het strooien waren. Met een wat harder einde, moest ook wel i.v.m. Jack of Sound die deze heren zou opvolgen, konden we even flink blazen tijdens het nummertje 1,2, STAMPUH!

Na deze lekkere opwarmer kwamen we dan ook uit bij Jack of Sound. Die had een heerlijke afwisselende set van wat oudere- en nieuwere hardstyle tracks. Het liep inmiddels aardig vol en de tempratuur tikte langzaam de 25 graden aan. Des te meer reden om wat vaker een watertje tussendoor te pakken en extra hard te stampen zodat het warme weer geen argument hoefde te zijn om je te moeten inhouden. We konden genieten van o.a. “911”, “Das Weite Land” en zijn nieuwere track “Gods of Destruction”. Helaas ging het uurtje JOS snel voorbij en stond de volgende klapper alweer klaar: B-Front!

13963045_1392356940779628_6533076122713472598_o
Deze hardstyle baas weet zich met zijn typische sound zo enorm te onderscheiden dat wanneer je één nummer goed vindt, je dan ook meteen (bijna) alles lekker vindt klinken. Gelukkig hoor ik bij die 2e groep, als we het dan toch over hokjes hebben, en volgens is diezelfde mening de rest van het aanwezige publiek ook toegedaan. Een heerlijke melodie-raw-trance achtige set met platen zoals “Lost” en “Mysterias”. Natuurlijk werden er ook de nodige nieuwe nummers gedraaid. Zo kon je bijvoorbeeld genieten van de nieuwe plaat die hij met The Pitches gemaakt heeft: “Which Wolf To Feed”. Al met al een heerlijke set met de altijd zeer uitbondige Bobby van der Palen aka B-Front!

Tandje Darker

Na dit lekkere setje van B-Front ging het allemaal een stukje sneller en darker. De melodieën werden ingewisseld voor echte raw platen en een nagenoeg volgepakte hardstyle area moest de rest van werk gaan doen.

Digital Punk nam het over en bewees het publiek meteen een dienst. Ookal was Radical Redemption zelf niet aanwezig, toch konden we genieten van zijn tracks (al dan niet in collab vorm met Digital Punk). Zo konden we “Protest of Indignation” horen en de heerlijke beukplaat die het altijd en overal goed doet genaamd “Piece of Shit”. Dit uurtje is helemaal in een knipoog voorbij gegaan en voor we het door hadden stond E-Force alweer klaar.

Deze had er flink zin en schroefde het BPM gehalte nog maar eens flink op. Tracks als “Gods” en “Boomstick” passeerden de revue en we konden flink afzien toen “Reloaded” werd gedraaid. Van de ene sloop dj naar de andere: op naar Warface! Daar mochten we een lichte melodie ontdekken: de track “Fear of the Dark”. Een heerlijke vocale track met een zware kick erin. Je kunt dan ook exact horen wie wat in deze track heeft geproduceerd. De track is overigens gemaakt met Mark With a K (en MC Alee).

13923389_1392360104112645_2107348814744405870_o
Vervolgens was het de beurt aan onze zwarte panter aka Titan! Die deed waar ie om bekend staat: industrial sounds, zware kicks en keihard losgaan achter the decks. En natuurlijk ook een mooie mix van nieuwere- en oude tracks. Een heerlijke plaat was “Suicide” die hij samen met wederom The Pitcher gemaakt heeft. Echt een nummertje dat door merg en been gaat, zowel qua vocal als qua kick. Goed bezig Titan! Na deze doffe dreunen mocht (helaas) voor ons Requiem het afmaken. Het laatste setje konden we vanwege andere deadlines helaas niet meekrijgen maar ongetwijfeld dat Jason Payne vs Degos & Re-done er een absolute laatste knaller van gemaakt zullen hebben. In ieder geval deed Requiem het voorwerk voor deze eind-set en zeker niet onverdienstelijk. Zo konden we ook zijn nieuwste track genaamd “Mad MF” horen en kwam er (te) snel een einde aan deze mooie zonnige raw hardstyle dag.

Dance Boulevard bedankt voor dit goed verzorgde festival waarbij we weinig commentaar hebben voor verbetering. Als we er dan toch één moeten noemen is het misschien het schelle geluid in de Hardstyle Zone maar dit werd dikwijls goedgemaakt door de aanwezige artiesten. See you next year!

Foto’s door: Davy Huijgens

Reageren