Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Heb je ook weleens zo’n feest gehad, dat je op de één of andere manier altijd misloopt? Dat was voor mij het Nederland’s hardere stijlen festival: Decibel outdoor. Dit jaar was het dan toch eindelijk zover en mocht ik samen met duizenden anderen het terrein van dit welbekende festival betreden. Decibel, let’s GO!

Aangezien er meer dan genoeg te vertellen is over dit mooie festival, zal ik jullie niet vervelen met het gebruikelijke: de reis, de munten, de ingang etc. Let’s talk music! Op Decibel outdoor bevinden zich welgeteld veertien stages, waar de muziekstijlen variëren van hardstyle tot uptempo en van industrial tot jump & tek. De stages zijn verdeeld over vijf verschillenden gebieden: ‘The Mainstage’, ‘The Lake’, ‘The Forest’, ‘The Road’ en ‘The Beach’. Je kunt dan vast ook begrijpen dat ik goed voorbereid was en mijzelf elk uur weer naar een andere stage haastte. Om de beste indruk van Decibel te krijgen, neem ik jullie mee naar mijn bezochte stages en sets.

Extreme Loudness & Pussy Lounge
Onze dag begonnen wij bij the queen of raw: Deetox. Deze set was namelijk nog nét even iets specialer dan normaal, omdat dit haar comeback was na een herstelperiode van een blikseminslag. Gelukkig was Diana dit weekend weer helemaal klaar om de Extreme Loudness stage op zijn kop te zetten.. en of ze dat deed! Onder andere de collab met de Hardstyle Pianist: ‘Fanatics’ werd gedraaid. Toen ‘Alone’ door de speakers knalde, klapte en schreeuwde het hele publiek mee. Als kers op de taart kwam ook nog eens het zonnetje door de wolken kijken en konden we onze poncho’s voor de rest van de dag uitlaten.

..
Via een bijzonder leuke brug kon je zo van de Extreme Loudness naar de Pussy Lounge lopen, waar wij wat dansjes waagden tijdens de set van Ruthless. De zon was inmiddels helemaal doorgekomen en de sfeer was op-ti-maal. Stel je het maar eens voor: Desperados, zon en freestyle remixes van ‘Wake You Up’, ‘Earthquake’, ‘We Don’t Care’, ‘Wolfpack’ en de knaller ‘Burn’. Daar word je toch spontaan jaloers van? Ook de stage zelf was weer bijzonder leuk in elkaar gezet. Aangezien de Pussy Lounge onderdeel was van het gedeelte The Beach, werd dit thema doorgevoerd in een ‘’flamingo beach resort’’ als stage. Om het af te maken stond er ook nog eens een reuzenrad achter de stage, waarin je een prachtig uitzicht had over het feestende publiek.

Loudness & Mainstage
Hoewel we erg lekker stonden, was het alweer tijd om ons naar de volgende stage te bewegen. Hier draaiden namelijk Nightbreed: Running With the Wolves met Endymion, Bass Chaserz en Degos & Re-Done op de Loudness stage. Als je dan toch met mooi weer in een tent gaat staan, kun je dat maar beter doen tijdens zo’n samenkomst van talent, toch? De sfeer rondom deze raw hardstyle stage was erg lekker en zelf vond ik het geweldig dat zo’n grote stage zich ‘’even’’ in het water bevond. De set van de mannen was zeker erg lekker en onder andere door de remix van ‘Shiverz’ werd het publiek erg enthousiast. Voor ons was het toch net even een beetje te warm en na een lekkere vette tosti bewogen wij ons verder richting de Mainstage.

decibel outdoor 2017 - loudnessOnderweg werden we overigens even afgeleid door de set van Davide Sonar op de Remember stage. Hoewel we hier niet heel lang stonden, is deze set (en stage) zeker waardig om te vermelden – heerlijk sfeertje, lekkere classics, helemaal prima.

Één van de beste sets van de dag was toch wel die van Atmozfears & Audiotricz op de Mainstage. Wat een sfeer, wat een weer, wat een feestje! Remixes van nummers als  ‘Banaan’, ‘What About Us’, ‘Bad’ en ‘All I Do Is Win’ kwamen voorbij. Op ons mooie plekje vooraan ging iedereen los. Mijn persoonlijke favoriet was toch wel de remix van ‘Accelerate’ en ‘Keep me Awake’. Tijdens de set van deze mannen had ik echt dat gevoel van pure liefde voor de hardere stijlen!

1992 is 4 you & Hardcore4life
Dan van heerlijk naar nog heerlijker: de set van Buzz Fuzz op de 1992 is 4 you stage. Dit was absoluut mijn favoriete moment van de dag. De 1992 is 4 you stage bevond zich op een strandje en het publiek stond hier in een rondje om de artiest heen. Ik kan met alle zekerheid zeggen dat wij hier met enkele anderen de jongsten van het hele publiek waren, maar dit vond ik zelf juist écht erg leuk – de sfeer op deze stage was zo ontzettend lekker en de muziek was óh zo goed. Met volle zon, een lekker biertje en een prachtig uitzicht op losgaande mensen was ik non-stop aan het genieten.

Vervolgens haastten wij ons naar de Hardcore4Life stage, waar Miss K8 de draaitafels bestormde. Het eerste beetje hardcore van de hele dag voor ons, dus ik was helemaal klaar om is even flink te hakken. Tracks als ‘Magnet’, ‘Bogotá’, ‘St8tement’ en de lekkere ‘Bloodrush’ maakten dit zeker mogelijk. De sfeer was lekker en het publiek ging flink los voor zover dit mogelijk was; de tent stond namelijk wel heel erg vol. Na een tijdje en een paar ellebogen tegen je hoofd werd dit vervelend en besloten wij te gaan eten.

decibel outdoor 2017 - hardcore 4 life
Frietje met Brennan Heart & Back2school
Achter de Mainstage waren wat heuveltjes waar je lekker kon zitten en ook nog eens de Mainstage kon zien. Terwijl wij dus aan het smikkelen waren, kregen we een stukje van de bijzonder gezellige set van Brennan Heart mee. Onder andere ‘Imaginary’, ‘F.I.F.O.’, ‘Sandstorm’ (zoals altijd) en de nieuwe ‘Broken’ kwamen voorbij, en vanaf een afstandje zag het er allemaal erg mooi uit.

Aangezien we nog geen back2school stage hadden bezocht, besloten wij de set van Mental Theo bij te wonen. Het werd inmiddels donker en het eerste wat opviel was dat er hierdoor een onwijs gave licht/lasershow bezig was. Helaas (maar begrijpelijk) was het on-wijs druk hier en konden we de stage in het water niet eens bereiken. Gelukkig stonden achter de stage nog wat heuveltjes, waardoor we de set en het publiek toch nog konden zien. Mental Theo draaide echt een heerlijke set, met klassiekers als ‘Don’t Touch That Stereo’, ‘Hardcore Vibes’ en remixes van ‘We Are In Heaven’, ‘Living On A Prayer’ en ‘Zombie’.

Angerfist & Eindshow
Afsluiten deden wij bij hardcore held Angerfist. Ook hier was het weer zo ontzettend druk dat we deze set vanaf achteraan de stage moesten bekijken – dit vond ik zelf wel erg jammer, aangezien Angerfist zó hard draaide. ‘Make It Bun Dem’, ‘Raise & Revolt’, ‘Bogotá’ en ‘Street Fighter’ werden door de speakers geknald, ondersteund door een zieke lasershow. Nadat duizenden mensen nog hun vuist omhoog gooiden voor Angerfist, was het alweer tijd voor de eindshow. In dit kwartier ging Decibel alle vijf de gedeelten/muziekstijlen van het festival af, gepaard met mooi vuurwerk.

Decibel, BEDANKT!
Wat was dit een heerlijke, geweldige dag. Met zoveel goede artiesten, zoveel muziekstijlen en zoveel stages liep (of rende) ik het hele festival over met mijn timetable trouw in de hand, als een klein kind in een pretpark. De sfeer was heerlijk, de zon scheen volop en iedereen genoot. Mijn eerste keer Decibel is meer dan geslaagd en volgend jaar ben ik er mooi een heel weekend bij. Decibel, bedankt!

Foto’s: Decibel outdoor Facebook

Reageren