Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

Pure nostalgie
Wie de Tijdmachine hoort, denkt aan classics. Heel veel classics en vooral mooie classics die gekoppeld zijn aan herinneringen die teruggaan naar 2010 t/m 2012. Alhoewel er nog genoeg ‘classics’ te verkrijgen zijn uit een periode ver voor 2010, waren er een tal van dj’s geboekt die ons het beste uit die periode konden schenken.
Alleen al het nummer van Coone & Scope DJ genaamd ‘Travelling’. Zoveel herinneringen, zoveel kilometers afleggen voor een grote passie van ons allen, zoveel autoreizen onderweg naar een volgend in- of outdoor feestje waar je het nog maanden/jaren over zou gaan hebben met je vrienden.

Iedereen heeft zulke herinneringen overgehouden aan een periode waarin hardstyle minder in hokjes gedrukt werd, waar DJ’s nog op een aantal handen te tellen waren en waar vooral tracks nog bij te houden waren.

Was het destijds dan allemaal beter? Totaal niet, vandaag leert de hardstyle ons dat er veel meer diversiteit is en voor ieder valt er wat te kiezen. Echter, de nieuwe realiteit is vooralsnog dat de emotionele vocale hardstyle steeds meer gekoesterd dient te worden wanneer er tracks uit worden gebracht. Om die herinnering nog eens extra te koesteren, bracht de organisatie van Lose Your Mind ons een godsgeschenk: de Tijdmachine!

report-2Freestyle line-up
Tevens had de organisatie van Lose Your Mind het voorrecht om te kunnen trotseren dat uitgerekend zij voor de allerlaatste keer een hardstyle-event in de Heineken Music Hall konden laten plaatsvinden.
Voor velen onder ons is deze locatie de absolute hardstyle-tempel en ook daar werd menig herinnering gekoesterd.

Het mooie aan Tijdmachine edities zijn de tijdloze timetables. Geen DJ voelt zich groot genoeg en vanaf seconde 1 staat er een absolute hardstyle god opgesteld. Zo konden we gedurende de kick-off genieten van Luna vs. Ryfle vs. Distractor. Helaas was ik zelf nog niet binnen maar dit werd des te meer goed gemaakt door de Godfather of Hardstyle: The Prophet. Die man blijft maar doorgaan en waar stopt het? OK, qua producties zal het wat minder storm lopen, maar nog steeds kan de 48-jarige Dov Elkabas het opbrengen om zijn hits van weleer te draaien. Natuurlijk hoort daar de beukplaat ‘Recession’ bij waar we ook voluit van konden genieten!

the-prophet-report
Na deze grootheid was het de beurt aan onze Blademaster genaamd Brennan Heart. Ook deze kwam met heerlijke klassiekers op de proppen en zo konden we o.a. genieten van ‘One Blade’, ‘Revival X’ en ‘Reputation Game’. Wat een tracks!

Classics live
Na Brennan Heart was het de beurt aan The Pitcher live. Dit beloofde zoveel goeds te worden en niets bleek minder waar. Waarop gehoopt werd, kwam uit en echt alle Pitcher knallers kwamen voorbij! ‘This Is Who We Are’, ‘La Nuit Noire’ en ‘Smack’ waren zomaar een aantal floorkillers die voorbijkwamen. Als ik om me heen keek, was de ene na de andere music-freak in hogere sferen en geloof me: dat kwam echt door de zwaar vocale sounds van The Pitcher. Als klap op de vuurpijl konden we genieten van de track ‘Serenity’. Voor de liefhebber die na 1990 is geboren, zoek deze track eens op via de diverse social media kanalen en je begrijpt dan ongeveer wat ik bedoel.

Na dit magische half uurtje was het de beurt aan Noisecontrollers en Wildstylez. Die mochten zich 1,5 uur lang uitleven aan alles wat Noisecontrollers en Wildstylez rijk zijn en geloof me: dat is een slordige 100 nummers en meer. Natuurlijk was er de vuistregel van alleen tracks tussen 2010 en 2012 maar dan nog, dat waren er meer dan zat! Een heerlijk anderhalf uur met tracks als ‘So High’, ‘K.Y.H.U.’ en ‘E=NC²’.

A legend returns
Wat altijd al een droom is geweest van organisator Jeroen Sijtsma, is de terugkeer van no. 1 DJ Headhunterz op zijn eigen feest. Een half uurtje in de set van Noisecontrollers en Wildstylez legde ze het geluid opeens stil en het geschiedde… Daar was de man van het uur: Headhunterz! De droom van Jeroen kwam hiermee uit, maar niet alleen die van hem.

hhz
Wat een ongelooflijke smile kwam er op de gezichten van het aanwezige volk en wat blijft die Headhunterz toch weer verbazen. Zou Heady dan uiteindelijk gewoon dedicated terugkeren in ‘onze’ hardstyle wereld en gaat deze weer op de troon plaatsnemen? Dat deze nog steeds heimwee heeft naar zijn ‘hardstyle family’ is slechts een duidelijk feit! Een heerlijke energieke plaat die voorbij kwam is een track die hij met Psyko Punkz maakte en eigenlijk als een soort geinig dingetje is begonnen. Toen deze grootgebracht werd op Knock Out, werd het pas echt een hit! ‘Disrespect’ in live-vorm was de track overigens!

Na dit enorme hoogtepunt was het de beurt aan D-Block & S-te-Fan. Ook zij konden putten uit een ontelbaar hits uit met name hun Music Made Addict album/tijdperk. Tracks zoals ‘Supernova’, ‘Music Made Addict’ en ‘Shiverz’ knalden door de speakers van de HMH en eigenlijk mocht er geen einde komen aan deze topnacht!

Ook vond er in area 2 een surprise-act plaats in de vorm van Frequencerz. Deze stonden niet opgesteld op de timetable, maar tegen het eind van de nacht gooiden zij, voor de afwisseling, maar een paar hedendaagse beukplaten erin en ik moet bekennen, dit was heerlijk! Ondanks dat dit niet helemaal volgens de regels was, wisselden zij classics af met hedendaagse rawtracks en konden we o.a. genieten van ‘Renegades’, ‘The Unknown’ en ‘The Crew’. Voor degene die hier niet bij waren…sorry maar jullie hebben toch wel wat gemist!

report-3The closing act
Dit gebeurde in style! Niemand minder dan ‘The Haunter of the Dark‘ en de ‘Main Motherfucker’ kregen de eer om de laatste energie uit de beentjes van het overgebleven publiek te beuken. Dit was een heerlijke sloopset, waarbij een nog goed gevulde zaal toch wel naar adem hapte op het einde. Tracks als ‘Another Shit Track’ en ‘Haunter of the Dark’ kwamen voorbij en als klap op de vuurpijl: ‘The Demand’! Man man, wat geweldig!

Helaas komt al het moois te vroeg aan zijn einde en ook gedurende deze editie van de Tijdmachine was dit het geval. Hou deze concepten speciaal en maak er geen overkill van; fantastisch georganiseerd Lose Your Mind! Voor iedereen de beste wensen en vooral veel gezondheid toegewenst in 2017!

Foto’s door: vincentvandenboogaard.nl

Reageren