Stan Klein Gunnewiek
Door Stan Klein Gunnewiek

Het concept van Lose Your Mind, ‘De Tijdmachine’, heeft zich enige tijd geleden al onder het kopje “populair” weten te scharen. Na de eerste editie, op 6 oktober 2012 in de Kdanz, bleek het concept een succes. Al snel volgden er twee nieuwe edities, waarvan er één gehouden werd tijdens het Paasvee, in de Kdanz.

Het kwaad was geschied en Lose Your Mind trok de stoute schoenen aan, de NDSM-werf was het volgende doelwit voor. Gewapend met een gigantische line-up presenteerde ze het concept op de nieuwe locatie. Mede door het succes van deze editie wist de organisatie het voor elkaar te schoppen om Bioweapon weer bij elkaar te krijgen voor twee optredens in één weekend, beter bekend als ‘De Tijdmachine weekender met: Bioweapon’.

Voor de laatste editie in de NDSM-werf, gehouden op 26 december 2015, werden kosten noch moeite gespaard om een puntgave line-up neer te zetten. Niet zonder resultaat want deze editie verkocht uit.

Warehouse Amsterdam – Elementenstraat
Nu je een kort ritje hebt gehad in de geschiedenis van De Tijdmachine is het tijd om je mee te nemen naar de meest recente editie. Op de Koningsnacht van 2016 presenteerde ze ‘De Tijdmachine: De Koning te Rijk’, waarvoor van tevoren alleen Wildstylez als artiest aangekondigd was.

Het Warehouse was de aangewezen locatie voor deze editie, bij aankomst rond 22:45 was het even wachten tot de tickets gescand werden en de avond kon beginnen. Na het halen van de munten, wat relatief lang duurde door het aantal hokjes waar men kon betalen, was het om 23:30 dan tijd om een blik te werpen op de nieuwe locatie. De industriële look en feel bij binnenkomst was erg tof, dit zorgde voor het ondergrondse gevoel dat past bij de Hardstyle uit het tijdperk van 2005-2010.

Twee zalen
De tweede zaal was direct bij binnenkomst van de hoofdhal zichtbaar. The Vinyl Pimp was druk bezig met het opzwepen van het publiek en de stemming zat er al flink in. Na het eerste kwartier van Jones, big ups voor de plaatkeuze trouwens, meegemaakt te hebben was het tijd om te verplaatsen naar de hoofdzaal. Op Facebook kwam er namelijk een berichtje voorbij dat Wildstylez was begonnen.

.
Wildstylez – De man van de avond
De man van de avond, Wildstylez, maakte zijn gerenommeerde naam waar. Hij stond niet alleen heel de avond met een lach van oor tot oor achter de draaitafels maar liet ook merken dat hij zijn verleden zeer serieus neemt.

Voor zijn avond in samenwerking met Lose Your Mind had Wildstylez een aantal van zijn inspirators, vrienden en supporters vanaf dag een uitgenodigd. Vertaald in namen kwam de line-up uit op de volgende namen:

MAIN
22:00 – 23:00 Ryfle & Distractor
23:00 – 00:00 Pavo
00:00 – 01:00 Wildstylez
01:00 – 02:00 Wildstylez vs. Technoboy
02:00 – 03:00 Wildstylez vs. Noisecontrollers
03:00 – 04:00 Wildstylez vs. The Prophet
04:00 – 05:00 Wildstylez vs. Alpha²
Hosted by MC Villain

TWEEDE ZAAL
22:00-23:00 Sunny D
23:00-00:00 The Vinyl Pimp
00:00-01:00 Jones
01:00-02:00 Ryfle & Distractor
02:00-03:00 Slim Shore (Dutch Master)
03:00-04:00 The Pitcher
04:00-05:00 Alphaverb
Hosted by MC Dash

Aangezien Joram heel de avond aanwezig was zijn er dan ook vele classics, waaronder platen in samenwerking met Headhunterz, van hem voorbijgekomen.

Eén van de meest gave tracks die hij draaide was de Ophidian remix van Lenny Dee zijn ‘Forgotten Moments’. Dit zorgt na Defqon.1 2010 nog altijd voor kippenvel op plekken waarvan het eerst onmogelijk leek.

.
Technoboy – Pionier en inspirator
De Italiaanse pionier was niet alleen een inspiratie voor Wildstyez, maar ook voor velen anderen. Bekend van zijn gigantische platen als ‘Ti Sento’, ‘Rage’ en zijn Romantic mix voor ‘Phases’ van de 2 Best Enemies was dit niet meer dan een logische keuze voor deze avond. Technoboy is en zal altijd een van de legendes van de Hardstyle scene blijven, zijn set met Wildstyez op De Tijdmachine bewees dit wederom. Een statement aannemen als dat hij de beste DJ is binnen de Hardstyle is gevaarlijk, maar wel verleidelijk.

Noisecontrollers – God tier
De man die regelmatig bestempeld wordt als god van ons Hardstyle-tijdperk kon natuurlijk niet achterblijven in dit verhaal, hij draaide een aantal van zijn gigantische hits waaronder ‘Shreek’, ‘Crump’, ‘Tonight’ en ‘Unite’. Tijdens de set was hij ook enthousiast bezig met de fans die vooraan stonden te springen, hij nam selfies en maakte filmpjes voor hen. Het meezingen met de melodie van onder anderen ‘Venom’ door de gehele zaal en de algehele sfeer tijdens deze set was dan ook geweldig, dit was dan ook de beste set van de avond in mijn optiek.

The Prophet – Papa Hardstyle
Zoals MC Villain al zei: The Prophet is de papa van de Hardstyle. Een vader die zijn kind liefheeft en er al jaren trouw aan is. De man die al jaren een grote naam is in de Hardstyle scene en tegenwoordig graag draait wat hij leuk vindt draaide hier toch een toontje lager dan normaal, erg gaaf om te zien hoe hij ook hier meester is op het gebied van plaatkeuze en draaikunsten.

Met ‘Wake Up’ als afsluiter van deze set was het publiek klaar voor de laatste act van de avond.

Alpha² – Qlubtempo legendes
Het was tijd voor de laatste versnelling van De Tijdmachine in de vorm van Alpha², tezamen met Wildstylez hebben zij al meerdere platen uitgebracht. De Alpha² zijn dan ook niet geheel onbekend met dit tijdperk, bij maar liefst 19 edities van Qlubtempo maakte de broers deel uit van de line-up.

Met een aantal onverwachte knalplaten was dit ook een geweldige afsluiter, zo kwamen onder anderen ‘Reputation Game’, ‘Atrocious’ en ‘Breathe’ voorbij.

.
MC Villain – Last but not least
You hate him or you love him’ maar, als je het over MC’s hebt is hij toch echt een van de beste in onze scene. Als een van de goede vrienden van Wildstyez mocht hij natuurlijk niet ontbreken bij deze legendarische editie.

Niemand doet zijn werk zo goed als Villain, een MC die zijn genre door en door kent en dit keer op keer laat zien. Rauw, euforisch of oldschool, het maakt allemaal niet uit. Zijn timing en samenspel met Wildstylez is dan ook uniek en geweldig om te zien, deze man heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en van zijn werk zijn passie.

Drukte
Eén van de onderdelen waar kritiek op gegeven was na de vorige editie was de drukte bij De Tijdmachine. Natuurlijk geldt het spreekwoord hoe meer zielen, hoe meer vreugd, maar dit was wel iets te enthousiast. Er werd veel gesproken in de menigte over de drukte in de hoofdzaal, bij de munten en bij het verlaten van de locatie.

Het is dan ook goed om kritisch te kijken naar een minpunt van dit evenement, wat, in mijn optiek, niet opweegt tegen de geweldige avond die de organisatie heeft neergezet.

Conclusie
De muziek, sfeer en energie van de artiesten zorgde ervoor dat deze avond niet anders bestempeld kan worden dan met een “zeer goed”, niemand is perfect, maar dit evenement krijgt van mij toch wel een dikke 9. Het was een weelde om deel uit te mogen maken van dit evenement als bezoeker.

Ik heb genoten en kijk uit naar de volgende editie in het Klokgebouw in Eindhoven!

Reageren