Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Happy Happy Halloween! 29 oktober stond Nijmegen vol met honderden vampiers, zombies en bloederige verpleegsters. In het Honigcomplex waren deze Halloween vierders echter toch net wat anders; zij hadden stuk voor stuk airmaxjes om het kostuum af te maken. Dames en heren, ik geef u XXlerator Raw Halloween: een nacht lang genieten van de beste raw hardstyle.

Honigcomplex
Gezien dit mijn eerste feestje in het Honigcomplex was, was ik toch wel erg benieuwd naar deze nieuwe party-locatie. Aangezien het gebouw redelijk afgelegen ligt op een industrieterrein, hadden er wel wat meer bordjes mogen staan; wij waren alweer 100 meter doorgefietst voordat we doorhadden dat het Honigcomplex zich achter ons bevond. Niet dat dit mij veel uitmaakte, want na een gebroken enkel was XXlerator weer mijn eerste nachtfeest en jongens, ik kon niét meer wachten!

Gelukkig was het lekker rustig en liepen we zo door (we werden overigens niet gefouilleerd; niet erg veilig naar mijn mening).Terwijl ik Digital Punk op de achtergrond zag rammen, kochten wij zo snel mogelijk onze munten en kluisjes. Vervolgens een biertje voor de heenweg en het feestje kon beginnen!

xxlerator-1Sub Zero Project
Waar ga je dan staan? Helemaal vooraan natuurlijk. Hier viel echter wel gelijk op hoe warm het wel niet in de zaal was. Ik pakte mijn waaier en heb deze vervolgens de hele nacht als dierbaar in mijn handen gehouden. Anyway, biertje en waaier in de hand en gaan met die banaan! Vanaf de eerste minuten wist ik al dat de sfeer er lekker in zat, er werd namelijk al zo hard gesprongen dat een jongen zijn schoen op mij uit trapte.

Inmiddels was het alweer tijd voor de volgende artiest: Sub Zero Project Live. Deze jonge mannen waren niet alleen maar aan het rammen vanaf het begin; Sub Zero Project had een echte opbouwende set en waar de set begon met veel euforie eindigde deze met snoeiharde raw hardstyle. Hier had ik van tevoren al op gehoopt; ook raw hardstyle kan euforisch zijn en dit wilden deze heren graag laten horen. Vooral tijdens een remix van ‘In And Out Of Love’ werd het toch wel even erg mooi daar binnen!

XXlerator
Over mooi gesproken, ik moet jullie ook nog vertellen over de aankleding van het evenement. XXlerator is mijn favoriete organisatie en één van de redenen hiervoor is de aankleding van hun evenementen die zij altijd tot in de puntjes verzorgen. Ook op XXlerator Raw Halloween hebben zij er weer echt werk van gemaakt; de stage representeerde het midden van een groot spinnenweb, omringd door honderden lichten en lasers. Daarnaast hingen door de zaal heen slachtmessen en pompoenen waar rookmachines op geïnstalleerd waren. De hele zaal had een Halloween vibe en ik had dan ook niet anders verwacht.

xxlerator-2Requiem vs Sub Sonik
De volgende set was een samenwerking van de raw hardstyle iconen Requiem en Sub Sonik. Zij voerden na Sub Zero Project het tempo flink omhoog en er werd dan ook ineens drie keer zoveel om mijn waaier gevraagd. De heren draaiden veel bekende nummers als ‘Free Your Mind’, ‘Bassface’ en de knaller ‘Sandstorm’, waarop het publiek helemaal los ging. Ook op Requiem’s ‘Collateral Damage’ sprong ik toch wel een halve meter hoger dan normaal: wat een heerlijke momentjes waren dat! De heren draaiden echter ook veel nieuwe tracks, waarvan ik Sub Sonik’s ‘Nightmare’ herkende. Na de set gaven zij op social media aan nog drie andere nieuwe tracks gedraaid te hebben (‘No Fear’ & ‘Take What’s Mine’). Reden zat om de mannen in de gaten de houden dus!

Program Hostile
Tijd voor één van de hardste sets van de avond: Crypsis Live. De Main MF heeft, zoals wij allemaal natuurlijk weten, recent zijn album Program Hostile uitgebracht. Zijn live set op XXlerator Raw bestond dan ook voornamelijk uit de tracks van dit album, en wat waren wij hier blij mee! ‘Revelation’, ‘King Kong’ en als kers op de taart de nieuwe remix van ‘Torture’. Stel je het je maar voor: je schreeuwt mee ‘’I’ll got struck by lightning in the thunder!’’, terwijl je wordt ondersteund door een heerlijke, dikke, vette bass en iedereen om je heen helemaal los gaat. Ik zeg niks meer aan doen; hier doe je het toch voor! Als afsluiter draaide hij wat lekkere hardcore en dit viel goed bij de feestgangers. Crypsis heeft zichzelf weer overtroffen en ik kijk alweer naar uit naar zijn volgende set.

Deetox vs Rebelion
Door naar de volgende knaller: Deetox vs Rebelion. Waar ik Deetox al talloze keren heb zien draaien, moet ik eerlijk toegeven Rebelion tot nu toe steeds misgelopen te hebben. Gelukkig stond ik prima vooraan toen dit drietal aan de tafels verscheen en was ik erg benieuwd naar deze ‘nieuwe’ DJ’s. En – no surprise there – ook ik was aangenaam verrast door deze verschijning. Deze set was echt knallen en ze begonnen dan ook slim met ‘Do or Die’. Gevolgd door tracks als ‘Lower Level’ gaven deze set toch wel de kans om je hak kunstjes te laten zien.

xxlerator-3Zo leuk, dat ik even moest gaan zitten om mijn enkel wat rust te geven. Niet belangrijk voor jullie natuurlijk, maar wat wel leuk is om te horen hoe het uitrusten mogelijk was. Naast de zaal was namelijk een vierkant gebouwd van banken en tafels; waar een mix van vage en uitgeputte feestgangers elkaar tegenkwamen. Dit zorgt, zoals jullie vast ook wel eens meegemaakt hebben, voor erg gezellige gesprekken en was dus een leuke plek om je even terug te trekken.

Een kleine 10 minuten heb ik nog mee weten te pakken van de live-set van Warface Heavy Artillery. Zoals de naam al verklapt was dit gewoon snoeihard beuken en konden wij onze laatste restjes energie er nog even heerlijk uit pompen.

Hele dikke prima
Wat heb ik onwijs genoten van dit feest. XXlerator heeft het weer geflikt met heerlijke sets, een lekkere sfeer en de geweldige aankleding. Naast wat organisatorische schoonheidsfoutjes (ingang en warmte) was dit echt een buitengewoon prima feestje. Met als hoogtepunten de sets van Requiem vs Sub Sonik, Crypsis en Deetox vs Rebelion werd de hele nacht de beste en lekkerste raw hardstyle gebracht. XXlerator bedankt, en tot de volgende keer!

Foto’s door: Rossumedia

Reageren