Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Na Wistfullness en Clarity komen de heren van Wasted Penguinz met een gloednieuw album. Dit maakten de Zweedse hardstyle DJ’s al eerder bekend, maar nu laten ze weten dat het er dit jaar nog aan zal komen. Bovendien wijken ze hiervoor af van hun gebruikelijke muziekstijl.

De Wasted Penguinz staan bekend om hun euforische, melodieuze hardstyle met lange breaks. Maar in de live Q&A, die de Scandinaviërs deden op hun Instagram, onthullen iets nieuws voor het aankomende album. Ze gooien het namelijk over een andere boeg met melodieuze hardstyle en rauwe kicks. “Vroeger waren we helemaal niet van de raw hardstyle, maar dat zijn we inmiddels wel wat meer gaan waarderen”, vertelt Wasted Penguinz in de livestream. “Je kunt dus zeker meer tracks zoals ‘Evergreen’ gaan verwachten op het album.” Hiervan zal de videoclip binnenkort verschijnen.

Het nieuwe Wasted Penguinz album komt eraan

De precieze releasedatum hebben ze nog niet verklapt, maar het derde album van de Wasted Penguinz moet in 2018 nog uit gaan komen. Na eerder dit festivalseizoen op EDC Las Vegas en Defqon.1 te hebben gestaan, draaien ze deze zomer ook nog op Tomorrowland en New Horizons Festival.

Omslagfoto via website Platinum Agency

Reageren