Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Sinds enkele jaren krijgen verschillende evenementen te maken met een bijzonder fenomeen: traangas- en pepperspray-incidenten. Gisteren op Hard Bass gebeurde dit opnieuw, maar deze keer werd de lafaard in de kraag gevat door een oplettende vriendengroep die snel te hulp schoot.

LEES OOK: b2s over Hard Bass: “Om het concept te eren stoppen we op het hoogtepunt”

Zakkenrollers gebruiken dit middel om afleiding te veroorzaken om vervolgens hun slag te slaan op sieraden, horloges en telefoons. Gisteren kreeg er volgens de Gelderlander een vrouw tijdens Hard Bass een laag pepperspray in het gezicht en had de dief het voorzien op haar ketting, waarna ook omstanders last kregen van ademhalingsproblemen en een deel van de dansvloer leeg trok.

De dief ging er vervolgens met de buit vandoor. Gelukkig herkende de vriendengroep van de dame de situatie en werd de achtervolging ingezet. Toen de zakkenroller, overigens zonder vaste woon en verblijfplaats, werd overmeesterd door de vrienden, werd hij overgedragen aan de politie. Over vrienden gesproken waar je op kunt rekenen.

Pepperspray spuitende zakkenroller opgepakt dankzij oplettende vriendengroep

Hard Bass werd voor de allerlaatste keer gehouden en nam tijdens deze nacht afscheid met een avond vol mooie momenten. Tijdens Qlimax, eveneens in het GelreDome, was er ook al een traangas-incident, maar deze boef wist helaas te ontkomen.

Omslagfoto via Facebook-pagina Hard Bass – The Last Formation

Reageren