Door Max & Amber

Na de weersverwachtingen een aantal dagen te hebben gevolgd, zag het er niet veelbelovend uit. Desondanks waren we erg enthousiast om de week te breken met dansjes voor onze Willy. Dit jaar waren er meer stages en dus ook meer muziekstijlen.

We want it harder, faster, better than raw
We vertrokken met de auto vanuit Zeeland en kwamen rond 13:30 aan in Best. Wij kwamen net aan voor de grote menigte, want toen wij de auto geparkeerd hadden en naar het festival liepen stonden er al veel mensen te wachten. Het parkeerterrein was voor een groot deel op een weide. Door de regen werd dit dus al erg glibberig. Onze benen konden we alvast even opwarmen, want het was wel een flink stuk lopen naar het festival zelf.

Toen we aankwamen bij de ingang ging alles vrij snel. De beveiliging stond verspreid over de ingangen, waardoor de doorstroming goed verliep. Hier kon je ook meteen een poncho meepakken, wat handig was aangezien het net begon met regenen. Ook stonden er voor de muntverkoop (nog) geen rijen.

Na een kort rondje over het terrein te hebben gelopen, gingen wij snel richting de Raw stage, die dit jaar buiten was. Op Facebook lazen wij dat er veel commentaar was op het verhuizen van deze stage naar buiten. Wij waren hier echter erg blij mee, aangezien het vorig jaar zo druk was dat je bijna geen plaats had om te bewegen en het bovendien enorm warm was. Bij het begin van de set van Requiem begon het net een klein beetje te regenen, maar dit joeg maar weinig mensen weg. Iedereen trok de poncho’s aan en ging nog harder los op Collateral Damage’, waarmee hij zijn set opende. Daarna kwam ook ‘The Resistance’ van Ran-D, Adaro, Alpha² en E-force weer eens voorbij.

supersized kingsday 3
Hierna was het de beurt aan Bass Chaserz. Inmiddels scheen de zon weer volop, dus alle poncho’s konden weer uit. Na veel nummers van hen geluisterd te hebben, waren wij erg benieuwd hoe deze jongens draaiden. Dit was boven al onze verwachtingen, en in combinatie met de zon één van de hoogtepuntjes van deze dag. Zij draaiden onder andere hun nummers ‘In Control’, ‘Big Dick’, ‘Gold Diggah’ en Hard Driver’s ‘Mission For Disaster’.

Tijdens Bass Chaserz draaiden D-Block & S-te-Fan op de hardstyle stage. Zij draaiden een euforische set. Hierin kwam hun remix van ‘Young Ones’ voorbij. We vonden dat er in de tent van de hardstyle minder sfeer was dan op de Raw stage. In de loop van de middag zijn we even een hapje gaan eten en de andere stages gaan bekijken. Aan eten geen gebrek, er was veel keus en bij regen kon je overdekt eten. Ook was er bij de hardcore stage een leuke ode aan onze prinses Beatrix, die afgebeeld stond als een kapitein aan het roer van de stage.

Push it to the limit
Toen Regain net begonnen was, hadden wij onze weg weer teruggevonden naar de Raw stage. Met nog een pizza in de hand werd er flink verder gestampt toen hij ‘Push It To The Limit’ draaide. Dit viel erg goed bij iedereen en wij zagen bijna niemand meer stil staan.

Daarna was het de beurt aan Delete. Hij mocht ons anderhalf uur verwennen met zijn muziek. Met zijn geweldige liveset op QAPITAL nog in ons achterhoofd, konden wij niet wachten tot deze Australiër begon met draaien. Hoewel het weer wisselvallig was, bleven de meeste mensen staan. Zijn set was anderhalf uur lang puur genieten, met als hoogtepunt zijn remix van ‘Chainsaw’. Ook draaide hij een nieuwe solo track genaamd ‘Genocide’.

Bass moet je voelen

Daarna zijn wij naar de hardstyle gelopen. Toen wij bij de tent aankwamen, pasten we er al bijna niet meer in. De tent was volledig afgeladen met mensen die stonden de springen om Adaro te zien draaien. Na een klein plekje te hebben veroverd, konden wij maximaal losgaan op ‘Bolivia’, ‘Executioner Style’ en ‘I’m A Criminal’ van Gunz for Hire. Daarnaast draaide hij ook zijn nummer For The Street. De sfeer was top tijdens deze set.

supersized kingsday 2016 2
Vervolgens hebben wij de tent al wat vroeger verlaten om vooraan te staan bij de Queen of Raw: Deetox. Na hard meegezongen te hebben met Het Land Van, konden wij goed losgaan op Rock It’ en Lower Level’. Naast deze bekende nummers, draaide ze ook nog veelbelovende nieuwe nummers. Wederom heeft ze onze hoge verwachtingen waargemaakt en hopen we dat deze set online komt!

Tijd om bij te komen van de geweldige set van Deetox hadden we niet, want Jason Payne en Unresolved openden hierna hard met het nummer van 3 The Hard Way. Aan de andere kant van het meer was op dat moment bij de freestyle de vuurwerkshow bezig. Even later kwam er op de Raw stage ook nog vuurwerk. Helaas was deze links in het meer te zien en was die niet gesynchroniseerd met de muziek. Bij het draaien van de track Bass Moet Je Voelen’ hebben wij onze laatste restjes energie er uitgegooid. E-Force sloot de hardstyle stage af met veel bekende nummers, waaronder zijn nummer Seven’. De zaal was nog erg vol en iedereen deed zijn laatste dansjes op Illusion’ en Gods’.

Nadat de sets waren afgelopen hebben we onze wandelschoenen weer aangetrokken voor een flinke avondwandeling richting de auto. Toen we bij de auto aankwamen zagen we de ravage waar we al bang voor waren. Bijna elke auto stond vast in de modder. Gelukkig had de politie hier hun paard ingeruild voor een tractor en hielpen ze iedereen zo de weg weer op.

Voorzieningen
Alles was ruimschoots aanwezig en wij zijn dan ook niets tekort gekomen. Op de wc’s hebben we nooit langer dan een paar minuten moeten wachten. Dat gold ook het eten en drinken. Wij vonden het een groot pluspunt dat er gratis poncho’s uitgedeeld werden bij de ingang. Verder waren er op genoeg plekken merchandise te halen en vonden wij het erg leuk dat er ook Oud Hollandse spelletjes gespeeld konden worden. Zo bleef de het gevoel van Koningsdag echt hangen. Ook was er nog een kermis met onder andere de breakdance.

Conclusie
Met de slechtste weerverwachtingen in ons hoofd was het weer wat we hadden een dikke tien. Het was erg slim van de organisatie om dit jaar de Raw buiten te doen met een grotere stage. Verder hadden wij wel liever een duidelijke busverbinding gezien tussen het parkeerterrein en het festival. Wij besparen onze benen liever voor wat extra danspasjes! Ook was het parkeerterrein moeilijk te verlaten met de auto, omdat veel auto’s vast zaten in de modder. Dit werd opgelost door een tractor die de auto’s eruit moest halen. Verder waren wij erg blij dat de organisatie zo goed op het weer heeft ingespeeld. Het was een top dag, met veel stages waarin een breed aanbod aan muziek werd gegeven.

Reacties

 • justin van heumen 01 mei 2016 - 20:00

  het was een geweldig festival! op het eerste oog zou het weer roet in het eten gooien maar daar is niks van gebleken, het was fantastische dag!

  Quote
 • febe Bavelaar 01 mei 2016 - 16:33

  Wij zouden in eerste instantie met de partybus naar Best afreizen vanuit Rozenburg voor dit mooie feestje. Maar helaas de bus zou pas 12.15 weggaan en dan zouden we veelste veel missen aangezien je dan pas 14.30 aan zou komen. Dus hop vanaf Rozenburg 3 uur afreizen naar Best en we kwamen 12.30 aan. Het was nog vrij rustig en konden dus overal zo doorlopen.. goed geregeld met Poncho’s en voldoende rijen zodat je niet oponthoud heb.
  Daar stonden we dan .. om 13.00 met zijn 2e voor hardstyle classic te stampen. Een selfie met de dj daarom kon niet misgaan aangezien wij met zijn 2e genoten van een stage voor ons zelf. Langzaam druppelde het vol en de sfeer zat er goed in. De regen voelde we haast niet vanwege de goeie en gezellige sfeer en dat maakte de dag daarom niet minder. De ruimte tussen de stage was perfect en zo kon je afwisselen. Genoeg eettentjes en aan de bar hoefde je ook niet te wachten op je drankje. Het vuurwerk en de atracties maakte het af en al bij al was het een dag voor in de boeken!

  Quote
 • S. Geerlings 01 mei 2016 - 17:01

  Supersized kingsday,

  Aantal dagen voordat het zover was, veel nieuwtjes gevolgd over het weer en op puncho jacht gegaan. Op zoek naar de oranje natuurlijk. Helaas niet geslaagd.

  De grote dag was aangebroken. Het eerste wat ik deed is naar buiten kijken. Yes, het was droog en zag de zon. Vol spanning me omkleden en opmaken. Me vriendinnen kwamen rustig binnen even wat drinken en bij praten, en op naar eindhoven. Aangekomen schrokken We enorm om de blubber bende daar. En wisten absoluut niet waar We uiteindelijk heen geleid werden. Aangekomen om ons parkeerplek begon het heel hard te regenen. Helaas moeder natuur doet wat ie wilt. Wachten tot het droog was en eindelijk na aantal minuten kon voor ons het feest beginnen. Entree was prima geen lange reien voor entree en kluisjes. Top. En wat mij nog het meest verbaasde was hoe groot het er was met zo veel stages en de aankleding van het terrein, fantastisch. Hier en daar was het geluid matig en sommige tenten erg druk. Zo druk dat een echte danser niet echt goed los kon gaan. Maar mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk hebben me vriendinnen en ik ons super goed vermaakt en vele mensen leren kennen. Wat ik wel vreemd vond was dat om 10 uur tot half 11 de eindshow was. Na het einde op naar onze auto, en richting huis. Ook niet lang hoeven te wachten tot We het terrein af reden. Ging allemaal heel soepel en snel. Wat erg fijn was. En nu, nu zit ik hier nog steeds na te genieten van een top feest. Nooit zo een leuke Koningsdag gehad en zeker wel voor herhaling vatbaar. Ik hoop wel dat er nog wel wat aan de min punten gedaan word voor de volgende editie.

  Op naar het festival seizoen, ik heb er zin in.!!

  Quote
 • brunodelsing 02 mei 2016 - 15:10

  nice

  Quote

Reageren