Hard News
Door Hard News

Door de festivaldroogte deze zomer merken we goed hoe erg we het missen om wekelijks met zijn allen de wei in te mogen om te genieten van de dikste stages en snoeiharde sets van onze favoriete acts. Daarom is het niet gek dat je juist in deze tijd het idee krijgt om zelf een festival te willen organiseren. 

LEES OOK: Zelf een festival organiseren met deze checklist

Recent kwamen we een handig blog tegen waarin uitgebreid uit de doeken wordt gedaan wat er nodig is om zelf een festival organiseren mogelijk te maken. Ook is er een complete checklist beschikbaar waarvoor je alleen jouw mail hoeft achter te laten. Zo kun je direct beginnen met plannen. Een samenvatting vind je hieronder!

Plan van aanpak

Je start met een plan van aanpak. Hierin leg je de afspraken en taakverdeling vast.

Budget en kosten

Je bepaalt het budget van tevoren en legt vast wat je wilt uitgeven. De kosten bepaal je door offertes aan te vragen en ramingen te maken van wat je maximaal wilt uitgeven.

Festival marketing

De festival marketing is enorm belangrijk en daarom moet je daar op tijd mee beginnen. Als dat teveel werk is kun je dit deel ook uitbesteden!

Productie

De productie van jouw festival bestaat uit verschillende onderdelen en is afhankelijk van welke leveranciers je inschakelt. In de uitgebreide Zelf een festival organiseren-blog vind je welke leveranciers en onderdelen van de productie er zijn.

Vergunningen en verzekeringen

Ieder festival heeft een vergunning nodig. Deze vraag je aan bij de gemeente en provincie. Verzekeringen zijn niet verplicht maar wel aan te raden om jezelf en je bezoekers te beschermen.

Line-up bepalen

In een interview wat we enkele jaren terug hadden met WiSH legt de organisatie uit welke stappen er ten grondslag liggen aan het boeken van een line-up voor een festival.

Meer lezen?

Een hardstyle festival organiseren is niet zomaar geregeld en vraagt veel tijd en voorbereiding. In o.a. de volgende artikelen waarin we in gesprek gingen met organisatoren lees je meer over het organiseren van een hardstyle festival:

Unity Event Crew: “Om zo’n festival op te bouwen en al die mensen te zien genieten, daar doe je het voor!
The Qontinent: XXL Interview met The Qontinent

Reageren