Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Hoe je jezelf presenteert aan de buitenwereld is erg belangrijk voor een dj. Want wat is een dj nou zonder foto’s? Om de haverklap, bij elk optreden en bij elke release, moeten de artiesten weer even naar het vogeltje kijken. Maar net als een ieder ander – dj’s zijn tenslotte ook maar gewoon mensen – veranderen zij ook door de jaren heen van uiterlijk. Een nieuw kapsel, een wilde baard of een groeispurt van 20 centimeter, noem het maar op. Tijd om al die persfoto’s eens met elkaar te vergelijken. Hoe zagen deze 13 hardstyle dj’s er vroeger eigenlijk uit..?

1. Digital Punk

We trappen af met Mister UnleashedDigital Punk timmerde vanaf 2010 – toen nog zonder haargroei op de kin – flink aan de weg. In enkele jaren is Digital Punk uitgegroeid van opkomende dj met een blotebillengezicht tot één van de grootste artiesten uit de raw, inclusief supersonische hanekam.

zo zagen deze hardstyle dj's er vroeger uit digital punk vroeger nu

2. Atmozfears

Meester van de meeslepende melodieën Atmozfears stond er in het begin niet alleen voor. Sterker nog, Atmozfears bestond vroeger uit drie leden. Toen twee daarvan besloten om de groep te verlaten, bleef Tim van de Stadt over. Door de jaren heen onderging hij een metamorfose van een Super Saiyan-kapsel uit Dragon Ball Z tot een dunnere versie van Skrillex, die bij de Hans Anders langs is geweest voor een mooi montuurtje. Staat je goed, Tim!

atmozfears 2 vroeger nu

3. Headhunterz

Heady kunnen we natuurlijk niet over het (kale) hoofd zien in dit overzicht. Headhunterz maakte een fantastische comeback naar de muziek waar hij zijn stempel zo nadrukkelijk op heeft gezet: hardstyle. In de tussentijd heeft Headhunterz niet stil gezeten en is hij begonnen met het sparen van inktplaatjes – kijk vooral even naar die rechterarm – en wat haar op z’n klets. Ook doet hij volgens ons auditie voor de cover van Men’s Health. Met zijn shredded lifestyle gooit hij tegenwoordig geen baco’s maar gewichten door het dak heen.

headhunterz vroeger en nu

4. Frequencerz

Niels en Pepijn zijn in korte tijd uitgegroeid tot iconen in de euforische raw. Dit hadden ze nooit van te voren kunnen bedenken, in de tijd waarop de onderstaande foto gemaakt is. Met kekke shirtjes van de Cool Cat en het kapsel dat glinstert van de gel uit zo’n grote gele HEMA-pot, stond het duo hier aan de voet van een mooie carrière. Van jonge honden naar leiders van het Wolfpack.

frequencerz vroeger en nu

5. Radical Redemption

In 2011 werd zijn track ‘Darkness is Calling’ voor het eerst gedraaid tijdens Hard Bass en slechts 6 jaar later staat alweer zijn derde eigen show op de planning. Annihilate was slechts het begin van een indrukwekkende loopbaan. Na een hoop trainen en gainen heeft ook Radical Redemption een aardige metamorfose ondergaan. Don’t fuck with The Radical!

radical redemption vroeger en nu

6. B-Front

Met onder andere een eigen X-Qlusive, Thrillogy en een Beyond Reality-hosting staat er inmiddels een niet normaal aantal optredens achter de naam van B-Front. Bijna 10 jaar geleden, in 2008 om precies te zijn, stond hij al op Defqon.1. Inmiddels is Bob zijn wilde (rode) haren een beetje kwijtgeraakt en is hij nu… iets minder rood.

b-front vroeger nu

7. Adaro

The Haunter of the Dark wordt gezien als één van de grondleggers van de raw. Ook Adaro is qua uiterlijk behoorlijk veranderd in de loop der jaren. Kijk dan eens even, John Travolta is er niks bij in vergelijking met de coupe van Thijs!

adaro vroeger nu

8. Audiofreq

Deze man uit Australië woont inmiddels al een poos in Europa en wij denken dat de wind van de Noordzee zijn haardos goed heeft gedaan. De kale pets van de modellenfoto – die zó in de catalogus van de Zeeman kan – heeft plaats gemaakt voor een mooie, gekrulde eekhoorn op zijn hoofd. En zo is Audiofreq vandaag de dag helemaal klaar om Batman te spelen.

audiofreq vroeger nu

9. Wildstylez

We gaan door met Wildstylez, die al vanaf het moment dat hij begon tot de top van de hardstyle behoort. We willen vooral even de aandacht voor de onderstaande oude foto; wat een plaatje is dit zeg! Alsof hij zó uit een G.I. Joe action figure-verpakking is gekomen. Tel daarbij het afgemeten baardje bij op en je hebt de Wildstylez zoals we die nu kennen als resultaat.

wildstylez vroeger nu

10. D-Block & S-te-Fan

Nee, dit zijn geen gangsters, het zijn D-Block & S-te-Fan! Het duo, waarvan deze week het gloednieuwe Antidote-album verscheen, was in 2009 niet verkleed voor carnaval. Maar waarvoor precies wel weten wij ook niet. De foto is gewoon goud en dat is zeker een vermelding waard.

d-block & s-te-fan vroeger nu

11. Frontliner

Hoe kaal kan een artiest zijn? Frontliner bewees het vroeger wekelijks achter de draaitafels met zijn glimmende bol. Al die jaren als artiest hebben inmiddels zijn uiterlijk aardig veranderd, wat goed is te zien aan de wilde krullen op zijn hoofd en hetzelfde hippe brilletje als Atmozfears hierboven. Kijk The Melodyman eens shinen!

frontliner vroeger nu

12. Coone

Als leider van The Gang is Coone een échte mafioso. Het is daar in het zonnige België vast altijd prachtig mooi weer, want dan komt zo’n grote zonnebril goed van pas. Ook vandaag de dag salueert de baas van Dirty Workz nog steeds naar zijn gangleden. El Capone, eat your heart out!

zo zagen deze hardstyle dj's er vroeger uit coone vroeger nu

13. Gunz for Hire

Tja, hier valt misschien maar weinig over te zeggen, behalve dat de heren van Gunz for Hire enorm zijn veranderd door de jaren heen… Zie jij de verschillen?

gunz for hire v2 ZO ZAGEN DEZE HARDSTYLE DJ’S ER VROEGER UIT

Omslagfoto via Facebook-pagina Headhunterz

Reacties

  • Jonas 13 september 2017 - 17:18

    Die linkse foto’s van d-block & s-te-fan en coone zijn genomen voor dirty workz deluxe (event in lotto arena België) in 2009 ;)

    Quote
  • Wesley besamusca 14 september 2017 - 16:51

    We mogen onze grote mc villain ook niet vergeten

    Quote

Reageren