Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Toen er in de wandelgangen werd gesproken over een mogelijk optreden van Project One begonnen op ons kantoor alle alarmbellen te rinkelen. Het gehele pand werd ontruimd en er kwam zelfs medische hulpverlening om onze medewerkers enigszins te kalmeren. Zou het dan echt? En waar komen die geruchten vandaan?

Laat ik beginnen bij het begin. Op 26 april vindt een nieuwe editie plaats van Tijdmachine. Dit evenement staat erom bekend dat ze iedere keer weer grote artiesten programmeert om het gewillige publiek te voorzien van de nodige dosis Hardstyle uit 2005 – 2011. Eind 2014 kreeg ze het zelfs voor elkaar om Bioweapon weer bij elkaar te laten komen voor een optreden.

Hoewel dat zeker een noemenswaardige prestatie is, is Project One natuurlijk wel even wat anders. Deze legendarische act, bestaande uit Headhunterz & Wildstylez, kwam in 2008 met een album dat vandaag de dag nog steeds wordt gezien als hét beste Hardstyle album aller tijden. Menig fan zal dat ongetwijfeld kunnen bevestigen. De act heeft tussen 2008 en 2010 slechts een handjevol optredens gehad, waarna het na X-Qlusive Headhunterz in 2010 ineens stil werd. In 2013 kwam de act als verrassing terug tijdens X-Qlusive Wildstylez, maar daarna leek het dan toch echt afgelopen.

Project One op Tijdmachine?
Maar goed, even terug naar Tijdmachine want waar komen die geruchten nou vandaan? Zoals ik al aangaf zal op 26 april (Koningsnacht) een nieuwe editie van Tijdmachine plaatsvinden in Amsterdam. Hoewel Tijdmachine dus bekend staat om haar Early Hardstyle betekent dat natuurlijk nog niet meteen dat Project One hier staat. Maar de poster die ze hebben gemaakt voor het evenement is wel erg opmerkelijk. Bij alle figuren op de poster zit een zwart balkje voor de ogen. Waarom in hemelsnaam zouden ze zoiets doen? Wat toevallig dat dit bij Project One ook het geval is zeg!

project one tijdmachineBeginnen de kriebels al te komen? Maar dat is natuurlijk niet het enige. Naast die zorgvuldig geplaatste zwarte balkjes zijn er nog meer dingen waar Lose Your Mind, de organisatie achter Tijdmachine, mee aan het plagen is.

“PROJECT …”
In het Facebook evenement van Tijdmachine ‘De Koning te Rijk’ werd namelijk uit het niets op 23 januari door de organisatie een video geplaatst van Wildstylez op de afgelopen editie van Tijdmachine met alleen het woord “PROJECT …” in de beschrijving. Ze weten wel hoe ze mensen lekker moeten maken! Vervolgens besloot Lose Your Mind om wat vragen te beantwoorden over het evenement op internet. Op de vraag waarom er is gekozen voor Koningsnacht en niet voor een andere datum had de organisatie het volgende antwoord: “De meeste grote namen zijn op zulke dagen beschikbaar omdat de feesten zich alleen in Nederland afspelen. Tijdens een regulier weekend heb je ook te maken met buitenlandse opties die meestal voor langere periodes zijn.”

Zou deze, volgens sommige, last-minute bekendmaking van een evenement op Koningsdag betekenen dat ze een act hebben weten te strikken die anders niet in het land zou zijn? All aboard the hype-train! Maar ook hier blijft het niet bij, want om het allemaal nog even wat spannender te maken plaatste Wildstylez een paar dagen geleden een foto op Facebook van zijn X-Qlusive in 2013. Op de foto zien we hem samen met Noisecontrollers en Headhunterz op het podium. Onder deze foto reageert het hoofd van organisatie Lose Your Mind met het volgende: “Had je maar een tijdmachine…”, waar Wildstylez lachend op reageert.

Zou ik graag willen zeggen dat Project One zal optreden? JA! Kan ik dat met volledige zekerheid zeggen? Nee.. Maar dromen mag altijd en onmogelijk is het zeer zeker niet. De kaartverkoop van het evenement begint op 1 februari en de organisatie heeft al aangegeven de line-up bekend te maken vóór de kaartverkoop begint.

“All aboard the hype-train!”

Reacties

 • Honk 26 januari 2016 - 15:26

  ÉN ze hebben ook een filmpje geplaatst op FB van Wildstylez die Project 1 draait ;)

  Inderdaad, en ze hebben zwarte balkjes voor de ogen op die logo.

  Quote
 • kbm_ 26 januari 2016 - 13:35

  ÉN ze hebben ook een filmpje geplaatst op FB van Wildstylez die Project 1 draait ;)

  Quote
 • Yadi 27 januari 2016 - 03:04

  Where

  Quote
 • Michel 02 februari 2017 - 21:08

  Achteraf gezien was het idd door deze editie van Tijdmachine dat ze weer bij elkaar zijn gekomen als project one (volgens Wildstylez zelf) Dit was te horen tijdens een interview bij SLAM FM een week voor Qlimax.

  Quote

Reageren