Hard News
Door Hard News

De Bass Chaserz timmeren hard aan de weg. Onderdeel van Nightbreed Records, een dikke collab met Frequencerz en nu maken ze ook nog het anthem voor Primal Outdoor – Synergy Of Souls! Hoog tijd om deze heren even aan de tand te voelen en te ontdekken wat ze nog meer in petto hebben.

Er kan wel gezegd worden dat jullie goed bezig zijn de laatste tijd, hoe voelt al het succes van de afgelopen tijd?

Het geeft een onbeschrijfelijk gevoel als je je eigen tracks kan draaien voor zoveel hardstyle fans verdeeld over heel het land. Dat maakt de studio uren meer dan waard. We hebben dit jaar al vele leuke boekingen mogen doen en er komen nog veel meer leuke boekingen aan. Onze nieuwe track verwijst er al een beetje naar maar voor ons voelt het echt als: The Only Way Is Up. ;)

Nightbreed records is nu al enige tijd jullie thuisbasis. Hoe belangrijk is het label voor jullie snel groeiende carrière geweest?

We zijn vanaf het allereerste moment betrokken geweest bij Nightbreed en het voelt goed om bij een ‘familie’ te mogen horen. De omgang met Endymion en Nosferatu heeft ons erg geholpen bij onze studio kennis en sound ontwikkelingen.

bc-1

Wat staat er op jullie bucketlist als absolute grootste wens als artiesten?

Ons motto is: ‘een feestje maak je niet alleen’. Het zal vast ‘cliché’ klinken, maar of dit in een zaal is met 150 man of in een stadion maakt voor ons geen verschil, zolang we de passie voor de muziek maar kunnen delen met de bezoekers.

Ook hebben jullie de eer gekregen om dit jaar het anthem voor Primal Outdoor te creëren. Wat was jullie reactie toen jullie dit gevraagd werd?

Primal is een evenement waar we goede herinneringen aan hebben. Dat we een anthem mogen maken is sowieso een primeur voor ons en dat we dit dan ook nog mogen doen voor Primal Outdoor vinden we geweldig. Je merkt aan alles dat deze jonge organisatie een eigen visie heeft en dezelfde passie voor de muziek als ons delen. In de aanloop van Primal Outdoor hebben we intensief contact samen. Hun toewijding merkte we gelijk al bij de opnames van de trailer. De opnames hiervoor werden geschoten in een mega underground locatie – het resultaat is top. Dat beloofd wat voor 10 juni als je het ons vraagt!

Wat kunnen we verwachten van het anthem?

We hebben het thema ‘Synergy of Souls’ als leidraad genomen voor deze track. We kregen vanuit de organisatie de vocals toegestuurd waar we de typische Bass Chaserz sound in hebben verwerkt. We proberen de twee krachten van de ‘denkers’ en de ‘doeners’ te combineren in dit anthem.

bass chaserz synergy of souls anthem primal download music hardstyle

Wat kunnen we verder nog verwachten van jullie set op Primal Outdoor?

We kunnen niet wachten om het anthem te gaan draaien tijdens Primal Outdoor. Verder hebben we veel nieuwe tracks liggen en of we nu achter, voor of op de DJ -booth staan, los zal het gaan!

Jullie zijn onderdeel van de ‘Visionaries’. Hoe ziet de nabije toekomst er voor jullie uit, wat zien jullie voor je?

Tijdens onze laatste verhuizing is onze glazen bol helaas kapot gegaan, maar 1 ding is zeker: onze koelkast zal oneindig gevuld blijven met bier en we blijven natuurlijk alles op alles zetten om nieuwe muziek voor jullie te maken!

Wil jij live het anthem meemaken op Primal – Synergy Of Souls? Meld je dan aan bij het Facebook-evenement van Primal of koop direct je kaarten via deze link.

Reageren