Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Als één van de grootste festivals in onze scene, is Decibel outdoor uitgegroeid tot een gigantisch evenement met onzettend groot aanbod aan verschillende stijlen. Het event is verspreid over drie dagen en er zijn in totaal meer dan 200 artiesten aanwezig, die het hart van de gemiddelde fanatiekeling sneller van gaat kloppen. Decibel is dit jaar Fuelled by Fanatics en deze krachtige brandstof neemt je op 17, 18 en 19 augustus mee naar vijftien area’s van deze zes districten, die we kort voor je op een rijtje hebben gezet. 

The Mainstage

Dit is het kloppende hart van het festival. De plek waar alles samen komt, waar de power wordt opgeslagen en verspreid wordt over het festival. De hele dag zal de energie tot maximale hoogte stijgen met artiesten als Brennan Heart, Headhunterz en Minus Militia. Ook is er dit jaar voor het eerst een Fuelled by Fanatics liveset van Da Tweekaz en wordt er nog één keihard gepompt met hardcore-formatie Guerrillas als afsluiter. Uiteraard gevolgd door een klapper van een eindshow.

The Forest

The Forest is geen district voor de tere zieltjes onder ons. In dit verlaten kernreactor-gebied schieten de Hardcore, Uptempo, Industrial en Terror kicks je om de oren. Of het terrein helemaal uitgestorven is kunnen we niet garanderen, want door dit bos zijn genoeg harde area’s waar het nog wel eens kan gaan spoken.

The Abandoned Church – Hardcore

Geheimzinnige rituelen en een verlaten kathedraal waar je instant kippenvel van krijgt. Duistere rituelen en offers vinden hier plaats, onder leiding van een stevige dosis Hardcore. DJ’s als Angerfist en Sefa zullen de dienst uitmaken, maar worden bijgestaan door meerdere krachten van boven. Dominees N-Vitral, Dr. Peacock en Destructive Tendencies komen namelijk dit jaar met een gloednieuw album en Reckless (Promo & Catscan) en Furyan presents Fatal Fields verzorgen één van hun eerste optredens in Nederland op Decibel. De gebeden op nieuwe muziek zijn dus gehoord en te vinden achter altaar van The Abandoned Church. We hebben zelfs gehoord dat de DJ met de bolhoed wel ‘heel erg veel’ nieuw materiaal zal draaien…

Toxic Lab – Uptempo

Verderop in The Forest vliegen de BPM je om de oren, want dit is het scheikundige toneel van het Toxic Lab. Bij deze giftige stage staat onder andere Partyraiser op de line-up, die uit is geweken naar de Uptempo-area om een extra harde set te draaien. Verder trekken onder andere Spitnoise vs. Angernoizer, Deadly Guns en Chaotic Hostility de labjassen aan om hun muzikale experimenten uit te voeren. Hiervoor zijn ze nog opzoek naar fanatieke labratten die vrijwillig onderzoek op een hoog tempo willen ondergaan.

Dark Coalmine – Terror

Dit jaar is er ook een terror-area toevoegd aan Decibel, dat omgedoopt is tot de Dark Coalmine. In deze diepe gangen lopen duistere figuren rond met zwartgeblakerde gezichten van het hakken. Het gebeitel van de Terror door keiharde ploegers zoals Drokz, Dissoactive, Tripped en Akira (die voor de gelegenheid zijn oldschool vinyl-platen heeft afgestofd) zal de mijn op de Beekse Bergen eens flink uit gaan diepen met hun snelle werkzaamheden.

Trailer Park – Industrial

Niet zo lang geleden heeft Industrial een aparte area op Decibel gekregen en dus het hebben en houden van de artiesten geparkeerd in het donkere bos. Inmiddels is het uitgegroeid tot een heus woonwagenkamp, waar onder andere Trailer Park boys Ophidian, The Outside Agency, eDub en Dither de dienst uitmaken. Voor een grote portie aan snares en break beats, moet je bij de caravans en campers van deze grootmeesters aankloppen.

Decibel Outdoor 2018 - The Forest Hardcore

The Lake

Veel van de energie die wordt gebruikt op het festival, vindt zijn oorsprong in The Lake van Decibel. Deze bestemming is dan ook de plek waar euforische- en raw hardstyle samenkomen aan het woeste water van de Beekse Bergen met drie verschillende area’s.

Hydro Station – Raw Hardstyle

De harde kicks van deze stage zorgt ervoor dat het wilde water van het Hydro Station tegen de dam wordt aangeduwd. Met DJ’s zoals Radical Redemption, Frequencerz, D-Sturb en vele anderen zijn de grootste namen uit de raw hier aanwezig om hun muziek te pompen over de dansvloer.

Floating Wind Farm – Euphoric Hardstyle

De euforische klanken worden door de windmolen al onderweg jouw kant opgeblazen bij de Floating Wind Farm. Onder andere D-Block & S-te-Fan, Coone en Psyko Punkz zullen ervoor zorgen dat ze met een wind van euforische melodiëen het energiepeil omhoog zullen houden.

Southern Swamp – Raw Hardstyle

Wil je het wat rustiger aan doen, dan ben je bij Southern Swamp aan het verkeerde adres. De kickrollers zullen je alle kanten op laten zwaaien, want hier in het zuiden hebben Malice, Delete vs. Mind Dimension, E-Force en vele anderen de touwtjes in handen. We kunnen wel stellen dat dit moeras alleen voor degenen is die een tandje of twee bij kunnen schakelen.

Decibel Outdoor 2018 - The Lake Raw Hardstyle

The Road

Wanneer je genoeg brandstof Tussen alle wegen die de verschillende districten aan elkaar verbinden, is er één pad dat je leidt naar de klassiekers van vroeger. Met hardstyle classics, millennium hardcore, oldschool en early rave leidt The Road je naar de muzikale herinneringen met de volgende stages.

The Garage – Hardstyle Classics

De monteurs van vroeger sleutelen vandaag de dag gelukkig nog steeds aan hun muziek. Het is namelijk verstandig om de klassieke auto zo nu en dan eens uit The Garage te halen om er vervolgens een stukje mee te gaan rijden langs de weg van vroeger. Zo brengt Alpha Twins een tribute aan A2 Records, vormen Tatanka, Technoboy en Tuneboy de gelegenheidsformatie Triple T From Italy en geven Crypsis & Chain Reaction een vervolg aan hun Unlike Others-act. Hardstyle klassiekers waarbij je flink gas mag geven.

Truck Stop – Millennium Hardcore

Onderweg naar de volgende bestemming, hebben de ruige artiesten uit het millennium tijdperk zich verzameld bij de Truck Stop. Een stage waarbij je de motor weer flink bij kunt tanken, al helemaal als je bedenkt dat de muziek wordt verzorgt door onder andere Hard Creation. Dit legendarische duo, bestaande uit Neophyte en Panic, trad meer dan vijf jaar geleden voor het laatst op en ook de Traxtorm Legends (met Art of Fighters, The Stunned Guys en Tommyknocker) komen met de vrachtwagen uit Italië naar The Road. En bovendien draait Paul Elstak hier ook nog eens LIVE!

Tires & Tracks – Oldschool Classics

Met piepende banden vervolg je je reis over het parkour van Tires & Tracks. Deze Oldschool Classics area is misschien wel de definitie van een trip down memorylane. De bandjes van vroeger worden op 18 augustus omgewisseld en -gedraaid door de helden van toen. Hier op het podium zullen Gizmo, Stanton, Vince en vele anderen hun gouden pareltjes uit de kast halen met hun oldschool sound.

Motel-inn – Early Rave

Jaarlijks zijn bezoekers van de early rave-stage op Decibel lovend over de sfeer die hier de hele dag hangt. Vrij logisch, want als je kijkt naar de gastheren die de line-up sieren van de Motel-inn, is het goed te zien dat het een aantal grootwichten in huis heeft. Onder meer MD&A Live en jubilaris Ruffneck (met een speciale 25 Years of Fuck You-liveset) verblijven in dit motel langs The Road.

Decibel Outdoor 2018 - The Road

The Beach

Sexy danseressen, doldwaze DJ’s en heerlijke freestyle tracks in overvloed. The Beach is dé bestemming voor de luxepaardjes die de boel graag eens op z’n kop willen zetten. Pak je zwembroek er maar bij en knoop je bikini goed vast, want aan het strand van Decibel wordt het één knotsgekke bedoeling.

Colorful Cottages powered by Desperados – Freestyle

Deze vrolijke huisjes zijn identiek aan de artiesten die hier het kleurrijke podium betreden. Met een Desperados in de hand en je blote billen op het strand, ben je hier bij de muziek van Mark With a K en Plug ’N Play belandt. Op deze bestemming bundelen ook Darkraver en Jason Payne speciaal de krachten voor een unieke versus-set, om the beuken in the freestyle way.

Pussy lounge Mansion – Freestyle

Dit luxeoord wordt ook wel de tweede mainstage van Decibel genoemd en daarom wordt ook hier de dag afgesloten met een (tweede) eindshow). Het Pussy lounge circus heeft hier namelijk haar vakantieadres gevestigd en daarbij is één huisregel van toepassing: alles mag en alles kan. Daarom trekt ook Adaro de stoute schoenen aan om voor het eerst een freestyle-set te verzorgen. Zie je hem al gaan met die banaan?

Decibel Outdoor 2018 - The Beach

The Weekend

Omdat één dag niet genoeg is, heeft Decibel de optie om drie dagen lang te feesten. The Weekend is alleen toegankelijk voor de echte die hards met genoeg energie om het een weekend lang vol te houden. DJ’s als Angerfist vs N-Vitral LIVE, Brennan Heart, Friends of Pussy lounge, Dr. Peacock, Phuture Noize en Wildstylez zullen je klaarstomen voor het weekend of op zondag zorgen voor een mooie afsluiter. Uit de ervaringen van vorig jaar, weten we bijvoorbeeld door de surprise pool party en geheime stages dat er ook dit jaar genoeg verrassingen op je te wachten staan om er een onvergetelijk weekend van te maken.

Er is dus meer dan genoeg power te vinden op de verschillende Decibel-districten. Voor meer tickets en meer informatie over Decibel outdoor ga je naar de officiële website van het evenement. Bekijk hier de volledige line-up

Beeldmateriaal via website b2s

Reacties

 • Rene tindemans 14 augustus 2018 - 23:55

  . Heeey
  Kan niet wachten tot dat het weekand kan beginnen. Vorig jaar mijn mooiste editie van de 6x dat ik al naar decibel ga meede mogelijk gemaakt . DE SCHUIMPARTY!!! op de camping in het douche gebouw B2S zorgde voor het schuim en ik met de nieuwste SOUNDBOKS 2 (net 2dagen geleden binnen gehad) voor een geweldig geluid . Hoop dit jaar weer zo iets samen met de organisatie medemogelijk temaken 😎😎💓💓💓💓🔊🔊🔊🔊

  “””Uit de ervaringen van vorig jaar, weten we bijvoorbeeld door de surprise pool party en geheime stages dat er ook dit jaar genoeg verrassingen op je te wachten staan om er een onvergetelijk weekend van te maken

  Groetjes rene tindemans
  En tot vrijdag

  Quote

Reageren