Elsie Ginkel
Door Elsie Ginkel

EDC is een van de grootste evenementen in de Trance scene. In mei 2022 keert het terug naar de Las Vegas Motor Speedway. Hoorde je nog nooit van dit prachtige event? Het Electric Daisy Carnival is één van ’s werelds grootste elektronische muziekfestivals. Achter de organisatie steekt Insomniac, een Amerikaanse promotor van elektronische muziekevenementen en eveneens verdeler van dance music. Eigenlijk is het muziekfestival hun belangrijkste paradepaardje. Misschien klinkt de naam niet zo bekend voor je, maar zijn de electronic dance festivals Beyond Wonderland en Nocturnal Wonderland je wél vertrouwd.

Waar moet je precies zijn?

EDC heeft van de Las Vegas Motor Speedway zijn thuis gemaakt sinds de verhuizing van Los Angeles in 2011. Het ligt op slechts 20 minuten rijden van The Strip met al zijn felle lichten en casino’s, dus zorg ervoor dat je een paar extra dagen in Sin City inplant. Het festival heeft plaats van 20 tot 22 mei. Trouwens, klik hier als je ter voorbereiding je gamevaardigheden nog moet aanscherpen. Je kunt de finesses van spelletjes zoals roulette, poker en blackjack gemakkelijk leren met demo programma’s en als je je moedig voelt, kun je er zelfs een beetje echt geld op inzetten.

Wie kun je op het podium verwachten?

Nog weet niemand welke artiesten er precies zullen optreden tijdens het EDC festival weekend. Grote namen zoals de Duitse dj Markus Schulz, het Israëlische duo Infected Mushrooms en de Britse pionier van de dance scene Paul Oakenfield waren vorig jaar al aanwezig en dus bestaat er een goede kans dat ze ook dit jaar weer hun opwachting zullen doen. Of misschien staat Ferry Corsten er op het podium, nog een wereldster die de organisatoren vorig jaar wisten te strikken. Wat de samenstelling van het programma ook mag zijn, we twijfelen er niet aan dat het een meeslepende en gedenkwaardige ervaring wordt met de slimste house, hardstyle en andere harde stijlen.

Voorbije evenementen

Zoals het een festival van het kaliber van EDC betaamt, proberen de organisatoren elk jaar weer de voorgaande editie(s) te overtreffen. En daar slagen ze wonderwel in met hiphop, techno en EDM van de bovenste plank. Een meer uitgebreid pakket van dance music stijlen vind je nergens. Ook met hun ideeën voor visueel spektakel zitten ze steeds goed. Heb je al een kijkje genomen op hun Instagram account? Je komt helemaal in de atmosfeer als je al die leuke beelden en video’s bekijkt. Alsof je werkelijk al daar bent!

Headliner tips

Traditioneel geeft de organisatie altijd nog enkele tips voor de bezoekers. Van super goede muziek genieten, doe je toch samen, dus zeg hallo tegen de persoon die naast je danst, geef high-fives en good vibes. Hou het (corona) veilig. Wees netjes, laat geen afval slingeren en wees ook hoffelijk tegen de lokale bevolking, want dankzij hen is dit prachtige event mogelijk. Maar vooral: reis naar EDC in een positieve stemming en geef deze door aan de andere bezoekers. Maar vooral: spread the love. Je weet nooit wat voor fijne mensen je op een festival kunt ontmoeten.

Reageren