Hard News
Door Hard News

De Brabanthallen in Den Bosch zijn sinds jaar en dag de thuisbasis voor meerdere grote evenementen. Duizenden liefhebbers van de hardere stijlen reizen meerdere keren per jaar af naar de Brabantse hoofdstad voor evenementen als Supremacy en Masters of Hardcore. Afgelopen weekend maakte eigenaar Libéma bekend dat de Brabanthallen fors worden uitgebreid. Het middenterrein wordt bij de hallen getrokken wat een nieuw vloeroppervlak oplevert van meer dan 7.000 m2.

Nieuwe centrale entree
Foto: Brabanthallen

De nieuwe entree zorgt voor extra mogelijkheden voor organisatoren. Zo kunnen zalen die eerder als entree of foodcourt werden gebruikt nu ingezet worden als extra area, gezien de nieuwe hal groot genoeg is om deze faciliteiten te herbergen. Wat ook speciaal is aan de nieuwe hal is het feit dat het dak lichtdoorlatend wordt. Dat zal een extra dimensie geven aan evenementen die de hele nacht duren omdat je het ’s ochtends dan langzaamaan weer licht ziet worden. Een effect dat mensen wellicht herkennen van evenementen die in de RAI werden gehouden zoals InQontrol.

Door de nieuwe uitbreiding worden alle zalen van de Brabanthallen toegankelijk vanuit deze nieuwe hal, die ook zal fungeren als nieuwe centrale entree. Dit zal vooral voor Masters of Hardcore een grote vooruitgang zijn, omdat je dan niet langer helemaal om hoeft te lopen door alle zalen om van de ene naar de andere zaal te komen. De bouw van de nieuwe hal start al in april. Tijdens de bouw gaan geplande evenementen gewoon door en overlast voor bezoekers en organisatoren blijft tot een minimum beperkt. In september 2017 wordt deze nieuwe hal in gebruik genomen.

Wil je meer te weten komen? Dan kun je het beste de site van de Brabanthallen raadplegen.

Reageren